Sekaná plněná vepřovou panenkou
Recept ještě nebyl hodnocenOchucenou sekanou rozprostřeme na mokrý mikroténový sáček. Na ni položíme vepřovou panenku, kterou jsme předtím "ováleli" v bylinkách. Zamotáme do sekané a pečeme.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ochucenou sekanou rozprostřeme na mokrý mikroténový sáček. Na ni položíme vepřovou panenku, kterou jsme předtím "ováleli" v bylinkách. Zamotáme do sekané a pečeme.…
Na olivovém oleji zpěníme česnek a chilli papričky, přidáme krevety a restujeme, cca 5 min. Podáváme s ogrilovanou bagetkou a citronem.
Mléko přivedeme k varu a přidáme ocet. Začne se oddělovat syrovátka. Odstavíme a necháme asi 5 minut stát. Připravíme sítko s plátýnkem.Vložíme sýr, propláchneme…
Dýni Hokkaido omyjeme a rozkrojíme, zbavíme semen i s tím ostatním a čistě vydlabanou dýni rozkrájíme na malé hranolky. Když je chcete mít rychle hotové, dělejte je…
Těstoviny uvaříme ve slané vodě na skus. Slaninu a šunku pokrájíme na malé kousky. Zelí necháme okapat a překrájíme. Pokrájenou slaninu vložíme do pánve a vyškvaříme…
Kuřecí maso orestujeme na olivovém oleji. Přidáme mraženou zeleninu, brokolici a ostrouhanou mrkev. Může být v celku. Poté zalijeme vodou a přidáme bylinky. Uvaříme do…
Na másle (oleji) osmažíme dorůžova na nudličky pokrájenou mrkev a celer, ke které přidáme krátce osmažit protlak. Přilijeme trošku vody (vývaru), abychom měli protlak v…
Pokud toužíte po krásně lesklé kůrčičce, omamné vůni a měkounkém kachním mase, naplňte kachnu jablky, švestkami a nezapomeňte na tymián. Maso během pečení potírejte…
K oslavám příchodu Nového roku neodmyslitelně patří obložené mísy. Načerpejte inspiraci v našem receptu a připravte sýrovou obloženou mísu s několika druhy chuťovek,…
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladit. Nebo můžeme využít zbylé brambory od oběda. Prolisujeme nebo nastrouháme je, přidáme smetanu, sůl, pepř,…
Z hovězího masa (krku nebo podplečí) ukrojíme plátky cca 2 - 4 cm široké, podle toho, do jaké "míry", chceme mít plátky propečené. U nás nefrčí krvavé, takže dva,…
Očištěný celer a mrkev nastrouháme na jemno. Ve hmoždíři rozdrtíme rozmarýn, tymián a kmín (já přidávám ještě trošku chia a lněných semínek).Utřeme česnek se solí a vše…
Žampiony připravíme nejlépe takto: Vylomíme nožičky a příčně nakrájíme na plátky. Hlavičky rozdělíme podle velikosti na čtvrtiny až osminy. Kdo trvá na plátcích,…
Vymastíme si pekáček (remosku)máslem a vložíme syrové, oloupané brambory, nakrájené na kolečka. Posypeme kmínem, trochu posolíme a poklademe plátečky másla. Rybu…
Malé kuřecí kousky marinované s bylinkami, obalené v kukuřičných lupínkách nebo brambůrkách, osmažené a pak pečené dozlatova jsou vevnitř křehké a šťavnaté a na povrchu…
Sýry nakrájíme na kostičky a přidáme olivový olej, vinný ocet, bylinky (bazalka, pažitka) a jednu pokrájenou cibuli. Vše smícháme a ochutíme pepřem a tzatziky kořením…
Kachní prsa omyjeme a očistíme. Na kůži nakrájíme mřížky, aby se kůže lépe propekla. Prsa z obou stran osolíme a opepříme. Na kůži nasypeme grilovací bylinky a maličko…
Z masa a ostatních přísad uděláne karbanátky. Usmažíme je a necháme vychladnout. Mezitím svaříme vodu s octem, přidáme Deko a čili papričky (počet dle chuti) a…
Hrachová kaše: Hrách propláchneme a dáme vařit s masoxem. Až je hrách měkký, polovinu hrachu vytáhneme a rozmixujeme do hladka. Vrátíme zpět do hrnce a zahustíme…
Plňka: Toustový chléb nakrájíme a v míse namočíme do mléka. Přidáme vajíčko, nakrájená játra, (případně žampióny), osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku a…
Vepřové maso z plece pokrájíme zhruba na čtvrtkilové až třiceti dkg špalíky, které osolíme, opepříme a pokmínujeme.Na dno pekáčku nasypeme na kostičky nebo měsíčky…
Omyté a dobře osušené bylinky oddělíme od hrubých stonků. Na otrhané lístky použijeme hmoždíř nebo mixér. Začneme bylinkami a nasekáme je na jemno.Přidáme sůl a společně…
Vděčná surovina cuketa nám dopřává tisíc a jednu možnost, jak ji chutně zpracovat. Bezlepková a zároveň low-carb verze pizzy je skvělá volba. Díky ochucení a obložení…
Vděčná surovina cuketa nám dopřává tisíc a jednu možnost, jak ji chutně zpracovat. Bezlepková a zároveň low-carb verze pizzy je skvělá volba. Díky ochucení a obložení…
Pečeme s Ivou: Velikonoční zajíčci ozdobí každý sváteční stůl a potěší všechny koledníky. S jejich přípravou rády pomohou i děti.
Jak udržet jídlo na cestách v chladu? Pomůže obyčejná PET lahev i termoska, jen na to musíme myslet předem
Od áčka po železo: Encyklopedie důležitých vitamínů a přehled potravin, kde je najít, díl II.