Bún bò Huế (tradiční vietnamská polévka z města Hue)
Recept ještě nebyl hodnocenZačneme tím že připravíme vývar. Kosti a maso vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme projít varem, poté vodu slijeme, tímto krokem kosti a maso omyjeme. Po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Začneme tím že připravíme vývar. Kosti a maso vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme projít varem, poté vodu slijeme, tímto krokem kosti a maso omyjeme. Po…
Květák uvaříme (můžeme den předem), pak pokrájíme nebo rozmačkáme šťouchadlem s kulatými otvory a dáme do máslem vymazané formy. Žampiony podusíme na cibulce a trošce…
Brambory pořádně vydrbeme kartáčkem a i se slupkou, mokré, vložíme to onoho hrnce a přiklopíme pokličkou. Vložíme do trouby předehřáté na 230st.Pečeme 50 až 60 minut,…
1. Kuřecí prsa si nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme a naložíme do marinády - bílé jogurty s kurkumou. Necháme odležet 2 hodiny. 2. Brambory necháme ve…
Horní stehna omyjeme,vykostíme,pomažeme bylinkami,přidáme špalíček nivy,upravíme do původního tvaru.Do zapékací misky dáme trochu oleje,vložíme cibuli nakrájenou na…
Připravíme marinádu smícháním všech surovin a maso do marinády uložíme do druhého dne. Brambory omyjeme a nařízneme asi do poloviny.Do zářezů vetřeme sůl a pepř.…
Slaný koláč na způsob pizzy je dnes už běžně známý. Dá se ale upéct i netradičně. Místo klasického kynutého těsta můžete připravit těsto sýrové - postačí strouhanka, sýr…
Brambory rozmačkáme na jemnou kaši. Přimícháme vejce, poté najemno nasekaný česnek, mouku, sůl, koření a nakonec mléko. Výsledkem by měla být hustá, hladká směs.Opékáme…
Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 0,5 cm, ne moc hrubší kolečka. Z uvedených surovin připravíme polohusté těstíčko. Nebojte se těstíčko výrazněji okořenit, brambory…
Z vajíček a strouhanky připravíme husté těstíčko, osolíme, opepříme, můžeme přidat co nám libo a máme rádi.Vytvoříme řízky, které smažíme na oleji po obou stranách a…
Všechnu zeleninu, brambory a slaninu nakrájíme na kousky, cibuli a česnek na drobno. Do pánve vhodné do trouby dáme opéct slaninu a přidáme cibuli a česnek.Vsypeme…
V míse smíchejte kefír, bylinky (asi 1 lžičku si odložte na ozdobení), sůl, česnek nakrájený na tenké plátky a citronovou kůru. Očištěná křidýlka rozdělte v kloubech na…
Brambory důkladně opláchneme, vložíme do vařící vody a vcelku uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory necháme chvíli vychladit, oloupeme a pokrájíme. V pánvi si…
Vše důkladně promíchejte a mažte. Nejlepší je, když jí necháte odležet do druhého dne. Chutě se propojí, je výborná.
Tuňáka scedíme a smícháme s vejci, sýrem a zbytkem surovin. Mažeme na krajíčky veky. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme malinko oleje a smažíme namazanou stranou dolů.Po…
Na oleji osmahneme krájenou cibuli a větší kousky žampionů. Podlijeme několika lžícemi vody, vhodíme nasekané bylinky, kmín, osolíme a krátce podusíme doměkka.Vlijeme…
Filé necháme rozmrazit, vymačkáme vodu, osolíme, opepříme, pokapeme citronem. Do zapékací misky dáme olivový olej, poklademe cibulí nakrájenou na měsíčky, vložíme filé…
Kachnu rozdělíme na porce, důkladně nasolíme, potřeme olejem s kořením a necháme v chladu 3 dny proležet.Před uzením porce necháme okapat a udíme podle velikosti porcí…
Uvaříme řepu do měka a nastrouháme na struhadle.Do misky dáme tvaroh a nastrouhanou řepu. Přidáme 2-4 lžičky hořčice a dochutíme solí a pepřem. Podáváme na oblíbeném…
Cuketu oloupeme, zbavíme měkkého vnitřku, nastrouháme na hrubém struhadle. Všechny suroviny smícháme, vytvoříme těsto a vložíme do formy vyložené pečicím papírem (já…
Brambory oloupeme a dáme na cca 8-10 minut předvařit do osolené vody. Maso zpracujeme se všemi surovinami a dochutíme. Mokrýma rukama tvarujeme kuličky.Ve velké pánvi…
Na pomoučený vál si nastrouháme brambory, k nim přistrouháme salám, sýr, osolíme, vyklepneme vajíčka, tvatoh, posypeme bylinkama, moukou a všechno prohněteme rukama s…
Pohanku zalijeme horkou vodou a nechame 15 minut prikryte odstat. Zeleninu (salotku, mrkev, papriku, kukurice) pokrajime na libovolne kousky a rychle osmahneme na kousku…
Hitem internetu jsou vosí koule: Chutnají jako vosí hnízda, ale připravují se snáz a obejdete se i bez formiček
Vynálezce hromosvodu Prokop Diviš měl na talíři pečené knedlíky s dušenou kapustou, v době půstu pak i šneky a žáby
Chytré kuchyňské spotřebiče nemusí stát balík. Šikovnou lednici pořídíme už od osmi tisíc a za troubu dáme jen o tisícovku víc