Sýrovo-šunková roláda
Recept ještě nebyl hodnocenSýrovo-šunková roláda je oblíbená pochoutka, která kombinuje jemnou chuť šunky, výraznost sýra a krémovou náplň. Tato efektní roláda je snadná na přípravu a skvěle se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sýrovo-šunková roláda je oblíbená pochoutka, která kombinuje jemnou chuť šunky, výraznost sýra a krémovou náplň. Tato efektní roláda je snadná na přípravu a skvěle se…
Zbylé vařené brambory můžeme snadno využít pro přípravu vydatné a lahodné večeře. S anglickou slaninou, žampiony, voňavými bylinkami, vejci a aromatickým sýrem tvoří…
Hlíva ústřičná má blahodárné účinky na naše zdraví a také výborně chutná. Připravíme ji velmi snadno. V pekáčku ji promícháme s bylinkami, česnekem a cibulí, okořeníme,…
Filety pokapeme šťávou z limetky, osolíme a opepříme. Z uvedených surovin vymícháme hladké těstíčko, které si můžeme přichutit bylinkami nebo kořením podle chuti. Já…
Velikonoční nádivka se šmakounem je lehčí a modernější varianta tradičního velikonočního pokrmu. Šmakoun skvěle doplní nadýchanou směs pečiva, vajec a jarních bylinek,…
Papriky a rajčata omyjeme, osušíme a pokrájíme. Cuketu pokrájíme na kostičky, necháme vypotit. Na olivovém oleji zpěníme cibulku. Přidáme kousky pokrájených paprik …
Mrkev si nastrouháme na hrubém struhadle. Petržel, celer a brambor si nastrouháme na jemném struhadle. Do kastrůlku si dáme kousek másla a postrouhanou mrkev. Chvíli…
Z vajíček a strouhanky připravíme husté těstíčko, osolíme, opepříme, můžeme přidat co nám libo a máme rádi.Vytvoříme řízky, které smažíme na oleji po obou stranách a…
Maso nakrájíme na drobné kousíčky. Očištěné žampiony a sýr nastrouháme na hrubo. Maso a všechny zbylé suroviny smícháme a utvoříme směs, ze které půjdou tvarovat…
Filé podusíme na malém množství vody a necháme vychladnout.Šalotku očistíme a nakrájíme na jemné kousky.V misce vidličkou filé rozmačkáme, osolíme, opepříme, přidáme…
Kuřecí maso osolíme, opepříme, okořeníme a polejeme trochou olivového oleje, který na masu rozetřeme a necháme cca 2 hodiny v lednici odležet (nemusí být, ale chuť je…
Nejdříve připravíme knedlíčky. Maso dáme do mísy a přidáme česnek, vejce, koření, bylinky a předem natrhaný a mlékem pokapaný plátek chleba. Pořádně zpracujeme (můžeme…
Nejdříve připravíme knedlíčky. Maso dáme do mísy a přidáme česnek, vejce, koření, bylinky a předem natrhaný a mlékem pokapaný plátek chleba. Pořádně zpracujeme (můžeme…
Dáme vařit mléko, ale vypneme ho těsně před tím, než se začne vařit. Přidáme ocet, zamícháme a necháme chvíli srážet.Potom vyložíme cedník plínkou nebo plátýnkem a…
Tato omáčka nás vždy zachrání, když opravdu nevíme, co k obědu či večeři. Suroviny mámě většinou ve spíži a příloha jako těstoviny to vždy jistí. A navíc máme jistotu,…
Kuře (např. skelety) uvaříme v papiňáku do měkka a vývar slijeme. V kastrůlku podusíme na másle zeleninu, zaprášíme moukou, usmažíme světlou jíšku a zalijeme vývarem…
Na másle necháme orestujeme pokrájenou jarní cibulku. Přidáme rozdrobené droždí, necháme chvíli zpěnit a probublat. Přisypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, …
Játrovku rozetři s pomaz. máslem, přidej strouhané nebo nasekané okurky a vejce. Osol, opepři. Můžeme přidat bylinky. Podávej s chlebem
Na nudle odvážíme mouku do misky a trochu odebereme na podsypání při válení. Do mouky v misce rozklepneme vejce a vidličkou promícháme.Postupně přiléváme vodu a stále…
Maso nakrájíme na drobné kostičky, rohlíky na kostky a brambory nastrouháme najemno. Všechny suroviny spojíme v polotuhé těsto a necháme pár minut odležet. Pokud bude…
Tento recept využívá papiňák k efektivnímu vaření, což zajišťuje, že maso zůstane šťavnaté a zelenina si uchová svou chuť. Kousky masa se vaří spolu s nakrájenou cuketou…
Pokud toužíte po krásně lesklé kůrčičce, omamné vůni a měkounkém kachním mase, naplňte kachnu jablky, švestkami a nezapomeňte na tymián. Maso během pečení potírejte…
Všechnu zeleninu, brambory a slaninu nakrájíme na kousky, cibuli a česnek na drobno. Do pánve vhodné do trouby dáme opéct slaninu a přidáme cibuli a česnek.Vsypeme…
Přebranou a dobře propláchnutou rýži dám do papiňáku, osolím, zaliju 3,5 dl horké vody, přidám tuk a teprve až voda začne v hrnci vařit, vařečkou promíchám, hrnec uzavřu…