Kapoun na slanině
Recept ještě nebyl hodnocenKapouna nejlépe bez kůže naporcujeme na 4 – 6 kusů. Cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky. Valašský špek nakrájíme na silnější plátky a z těch postupně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapouna nejlépe bez kůže naporcujeme na 4 – 6 kusů. Cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky. Valašský špek nakrájíme na silnější plátky a z těch postupně…
Chleba si nakrájíme na krajíčky a ty na drobnější kostky. V hluboké míse zalijeme vývarem a necháme nasáknout. Mezitím si nakrájíme na drobnější kostičky špek a na…
V malé misce smícháme sýr s vejcem. Do velké mísy vsypeme mouku, smícháme se solí, pepřem a práškem do pečiva. Přidáme vejce se sýrem a mléko.Nakonec podle vlastní chuti…
Řepu uvaříme do měkka, cca 20 minut, necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme, případně nakrájíme na tenčí proužky, jak kdo rád.Přimícháme jogurt, prolisovaný nebo…
Tuňáková pomazánka z jemného mascarpone, s čerstvými bylinkami, ochucená kapary, nejlépe chutná na čerstvém kváskovém pečivu. Její využití je opravdu univerzální,…
Pokud potřebujete skutečně bleskurychle připravit jídlo, zkuste náš recept na uzená kuřecí stehna na zeleninovém základu. Jsou připravená v tlakovém hrnci. Hotový pokrm…
Slané koláče, ve francouzském originále nazývané quiche, jsou velmi oblíbenou pochoutkou. Křehké těsto, zpravidla v kulaté formě, na sobě nese libovolnou náplň. V tomto…
Tento lehký pokrm je plný pestré zeleniny a dobrých chutí. Opečené plátky krůtího masa podáváme se zeleninovou směsí na způsob francouzského ratatouille, která díky…
Svěží barevný salát z voňavé jasmínové rýže, čerstvých bylinek a zeleniny podáváme se šťavnatými špízy z krůtího masa a sýru feta. Špízy můžeme osmažit, skvěle chutnají…
Filé si osolíme, opékáme na olivovém oleji z obou stran. Hotové filé vyjmeme a do výpeku přidáme plátek másla, nasekané bylinky a podlijeme vínem, dochutíme citronovou…
Makrely si opereme. Po hřbetě nařežeme, lehce osolíme, pokapeme citronem a necháme hodinu odležet. Na náplň si dáme do misky tvaroh, nasekane bylinky, osolíme, opepříme…
Celé, přibližně stejně velké brambory, dobře omyjeme, uvaříme do poloměkka (asi 10 minut), scedíme a necháme vychladnout.Studené brambory oloupeme a nakrájíme na větší…
Kuře vyndejte z lednice, opláchněte a očistěte od zbytečků peří. Pak ho nechejte třeba na talíři osušené odpočívat 20-30 minut, aby se prohřálo a tím pádem i lépe…
Porce kuřete osolíme, okořeníme a vložíme do pekáče.Obsypeme pokrájenými houbami, celými stroužky česneku a bylinkami, trochu podlijeme vodou ( cca 100ml) a vložíme…
Maso opláchneme, osušíme, vetřeme sůl a mletý pepř. Do papiňáku dáme rozehřát máslo, přidáme slaninu a necháme chvilku osmahnout. Přidáme česnek s cibulí a mrkví a…
Kuřecí maso si nakrájíme na kousky, osolíme. Přidáme oloupaný, utřený česnek, zamícháme a necháme v chladu hodinu odpočinout. Na pánev dáme rozpálit olej, přidáme…
Brambory i mrkev uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka. Uvařenou zeleninu zbavíme slupky, pokrájíme na silnější hranolky a dáme do zapékací misky. Zeleninu…
Na másle zprudka orestujeme nakrájené žampiony, sejmeme z ohně a dáme stranou.Na olivovém oleji orestujeme mleté maso, bylinky s cibulkou, zarestujeme, přidáme…
Rybí filet osolíme, opepříme a v teflonové pánvi z obou stran opečeme do změknutí. Na oleji zpěníme cibulku a přidáme česnekové plátky, žampiony pokrájené na čtvrtky a…
Krůtí mleté maso smícháme s jemně nastrouhaným sýrem, vejcem, najemno posekanými bylinkami a strouhaným chlebem, osolíme a přidáme citronový pepř. Řádně promícháme a…
Z olivového oleje, česneku, bylinek, citrónové šťávy, soli a pepře vytvoříme marinádu - jde spíš o jakousi "pastu" (nejlepší je vše najednou roztlouct a utřít ve…
V kuchyni se žampiony dají připravit na mnoho různých způsobů. Můžete je dusit, vařit, smažit, péct i grilovat. Tyto houby které se považují za kulinářskou lahůdku…
Oloupeme si cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě přepůlíme, česnek prolisujeme. Brambory, mrkev a cuketu oškrábeme, z cukety vydlabeme dužinu se…
Oloupané brambory nastrouháme jako na bramborák, slijeme přebytečnou vodu, přidáme vejce, mouku, osolíme, opepříme a umícháme. Sýry a bylinky promícháme, osolíme a…
Tři osvědčené způsoby, jak správně ohřát bramborovou kaši: S troškou mléka a oříškem másla bude chutnat jako čerstvá
Charles Darwin předsedal Klubu žroutů a miloval „divná jídla“: Mimo jiné snědl pásovce nebo sovu a vypil želví moč
Jak nejlépe skladovat vlašské ořechy? Trvanlivost prodlouží mrazák i mikrovlnka!