Pikantní masové ruličky v omáčce z remosky
Recept ještě nebyl hodnocenTento recept z remosky je ideální pro milovníky výrazných chutí a jednoduché přípravy. Masové ruličky jsou naplněné šťavnatým masem a pikantním kořením a pečením v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento recept z remosky je ideální pro milovníky výrazných chutí a jednoduché přípravy. Masové ruličky jsou naplněné šťavnatým masem a pikantním kořením a pečením v…
Vydatná krémová polévka, zdravě zahuštěná rozmixovanou zeleninou. Je velmi snadná na přípravu a zvládne jí i začátečník. Množství koření a chilli si upravíte dle své…
Způsobů jak připravit lahodné vepřové kotlety je mnoho. Vyzkoušejte balkánské kotlety s dušenou letní zeleninou a dobře okořeněnou rajčatovou omáčkou. Šťavnaté maso…
Šťavnaté kousky kuřecího masa jsou obaleny v kořeněné směsi, která jim dodává jedinečný pikantní nádech. Grilování zvýrazní chuť koření a vytvoří křupavou kůrku, zatímco…
Španělská studená polévka gazpacho je jako stvořená pro horké dny. Připravíme ji z čerstvé zeleniny, kterou rozmixujeme, vychladíme a podáváme s opečenou bagetkou.…
Během sezóny cuket přijde vhod každý způsob, jak je využít. Tento si jistě oblíbíte, pokud máte rádi pikantní chutě. Plátky cukety stačí namočit do těstíčka ochuceného…
Obalený smažený lilek je lahodná pochoutka, která kombinuje křupavý povrch s jemnou a šťavnatou dužinou lilku. Tento pokrm je ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod…
Červená řepa je sice na první pohled obyčejnou zeleninou, má však blahodárné účinky na naše zdraví. Za pomoci několika surovin z ní můžeme připravit zajímavě ochucený…
Inspirace asijskou kuchyní dává v tomto receptu vzniknout výbornému jídlu i z jindy opomíjených zbytků sezónní zeleniny a trochy uvařené rýže. Vyzkoušejte sami doma, že…
V sychravých podzimních dnech přijde vhod tento podzimní salát, který díky pikantnímu chilli dobře zahřeje. Připravíme ho z vařené kapusty, ke které přidáme kousky dýně.…
Hummus pochází z Blízkého východu, oblibu ale našel po celém světě díky své lahodné chuti a dobré výživové hodnotě. Ke klasickému základu z cizrny a sezamové pasty…
I když většina z nás zná dršťky hlavně jako součást dršťkové polévky, jsou součástí mnoha chutných receptů. Dušené dršťky v tomto receptu jsou skvěle dochucené a spolu s…
Velmi jednoduché zeleninové jídlo, které si vychutnáme jen tak, nebo jako přílohu. Batáty stačí upéct v troubě do měkka. Jejich nasládlou chuť zvýrazníme medovou…
Paštika patří mezi oblíbené produkty naší kuchyně. Kdo neholduje těm masovým, může si připravit její výživnou a veganskou verzi. Základem je opečená hlíva s česnekem a…
Hustá a vydatná polévka, jejímž základem je kvalitní kysané zelí a je zahuštěná pohankovou lámankou. Nepostradatelné jsou lesní houby, uzený bůček a zelenina. Polévka…
Slaninu nakrájíme na delší, širší nudličky a dáme na chvíli do mrazáku, aby se nám lépe špikovalo maso.Rajčata ostrým nožíkem nařízneme do kříže, vložíme do hlubší misky…
Maso nakrájíme na malé kousky a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, podle chuti osolíme a opepříme, kdo má rád ostřejší chuť, přidá špetku chilli koření. …
Maso nakrájíme na kousky a okořeníme. Přidáme lžíci oleje a necháme hodinu odležet. Na rozpálené pánvi se zbytkem oleje maso zprudka osmažíme. Mrkev povaříme 5 min a…
Maso smícháme s vejcem a zbytkem surovin. Pořádně promícháme a necháme 1/2 hodiny odležet.Připravíme bránici a masové válečky do ní zabalíme. Zapíchneme špejle a…
1. brambory oloupeme,nakrájíme 2. dáme do připraveného pytlíku na pečení (folie na pečení) 3. přidáme olej, sůl, chilli, bazalku 4. pytlík na pečení uzavřeme,…
Přes noc marinujeme kuř.prsa v marinádě. Na rozpuštěném másle osmažíme a podáváme.
Kuřecí prsa omyjeme ,osušíme a nakrájíme na kostičky. Posolíme, zaprášíme sladkou paprikou pro barvu cca 1 kávovou lžičkou a posypeme chilli kořením cca půlkou zarovnané…
Brambory a mrkev nakrájíme na plátky, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky česnek, osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření, kmín, zalijeme troškou oleje,…
Nejdříve si brambory v slupce omyjeme (pořádně! nechcete přeci křupající hlínu mezi zubama!). Dáme je vařit do hrnce s mírně osolenou vodou. Na řadu přichází chipsy.…
Grilování levou zadní: Jak nejlépe grilovat kuřecí maso, abyste se neotrávili? Pozor na kleště i čisté talíře!
Šílené, ale kdysi oblíbené kombinace na chleba: Sádlo s hořčicí, máslo s maggi a cibulí a další socialistické pochoutky
Právě kvete česnek. Pořád je čas zajistit si velkou a zdravou úrodu, je třeba ho okopávat a odstranit plevel