Pravý vepřový guláš
Recept ještě nebyl hodnocenGuláš patří mezi velmi oblíbená jídla. Tradičně se používá maso hovězí, ale zkuste si připravit chutnou variantu z vepřové plece. Základem je maso a cibule, ve správném…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 074 kJ / 257 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,80 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,60 g |
– nenasycené | 1,00 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,60 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 604 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 47,20 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Guláš patří mezi velmi oblíbená jídla. Tradičně se používá maso hovězí, ale zkuste si připravit chutnou variantu z vepřové plece. Základem je maso a cibule, ve správném…
Ačkoliv nás zvěřinové hody vždy přitáhnou někam do myslivny, když seženete dobré maso, můžete vyzkoušet zvěřinu i doma, například guláš z divočáka, respektive kančí…
Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Máme ji tu. Jednoduchá a rychlá na přípravu, dobře zasytí i zahřeje. Už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt.…
V jednoduchosti je síla a dobrá chuť, kdo by neznal chleba ve vajíčku. Klasická "retro" dobrota potěší i v dnešní době. Pokud nemáte čas, ani náladu dnes vymýšlet…
Dnes už se ani na vesnici nepeče husa tak často, jako dříve. Většinou už ani nemáme pekáč, kam by se husa vešla. Proto kuře je dobrou volbou. A takto upečené nám…
K přípravě dokonalého guláše potřebujete jen správný kus masa a hodně cibule. Ta se dlouhým dušením téměř rozpadne a guláš přirozeně zahustí bez potřeby mouky. Chuť…
Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Česnečka organismus doslova nakopne, a navíc je jednoduchá i rychlá na přípravu. Má mnoho podob, ale tento recept…
Naše babičky jistě tuto polévku znaly a dělávaly. Jednoduchý způsob, jak zužitkovat starší chléb a zároveň vytvořit rychlý pokrm v nabitém dni. Česnek, libeček,…
Jednoduché jídlo plné potřebných bílkovin, to je čočka na kyselo. Recept je snadný a výsledek vypadá i chutná skvěle. Červená čočka je navíc vhodná úplně pro všechny,…
Milujete zvěřinu? Pak vyzkoušejte tento vymazlený srnčí guláš. Příprava si vyžádá čas, ale výsledná chuť bude stát za to. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo vařeným…
Zvěřina má vynikající výživné a lehce stravitelné maso s minimálním množstvím tuku. Maso zvířat ulovených ve volné přírodě má svou specifickou chuť a vůni a mnoho lidí…
Tento řeznický guláš s vepřovým masem, bůčkem a droby upečeme v troubě a zahustíme nadrobeným chlebem. Kousky masa se krásně rozpadají a s krajícem čerstvého chleba je…
Polévky skvěle zaženou malý i velký hlad a v české kuchyni jsou prostě nezastupitelné. Česnečka podpoří obranyschopnost organismu a navíc je jednoduchá a rychlá na…
Cibuli nakrájíme najemno. Papriku nakrájíme na kostky.Na hlubší pánev (například wok) nebo do hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli. Až cibule…
Rychlé a snadno připravené večeře máme rádi po celodenním shonu všichni. Chutné zapečené chleby s pořádnou vrstvou sýra, zeleniny a šunky jsou jednou z variant. Uspokojí…
Topinkových pomazánek existuje celá řada, liší se od sebe natolik, že ani základ nemusí být stejný. Základem tohoto receptu je sýr a výrazné chutě dochucovadel. Jen si…
Vychytaný recept na přípravu hermelínu se v sezóně grilování bude určitě hodit. Většina z nás už je masem přejedená. Mezi rychlejší alternativy patří měkký, smetanový a…
Neoloupané stroužky česneku mírně nařízneme a dáme do malého pekáčku. Zakápneme trochou oleje, zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby na 170 stupňů zhruba na 35-40…
Houba, nabitá vitamíny a minerály, posiluje imunitu a zdraví. Řeč je o hlívě ústřičné, jednoduše připravené na česneku, opečené s chlebem do křupava. Jednoduchý,…
1) Eidam smícháme se žloutky a vajíčkem a dochutíme solí. Namažeme na chléb. Smažíme v pánvi na oleji, nejdřív na nenamazané straně, poté na namazané. 2) Namažeme…
Do vývaru vložíme na kolečka nakrájené cibule, opepříme, povaříme do změknutí cibule, přidáme rozšlehané vejce a ještě krátce povaříme. Slaninu nakrájíme na kostičky,…
Krajíčky chlaba opečeme na oleji jako klasické topinky. Ještě horké je potřeme rozetřeným česnekem. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vlijeme na na ní osolené a…
Maso nakrájíme na kousky. Oloupanou a nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a prudce orestujeme. Přidáme sladkou papriku, rajče na kostičky, papriku na…
Tofu a tempeh: Jsou sojové náhražky masa opravdu tak zdravé, jak se říká?
Jitka Smutná poradila Jiřině Bohdalové, jak na perfektní zapečené lilky na rajčatech. Fígl je v použití dvou druhů sýra i čerstvé bazalky
Jídelníček filmové Barbie: Herečka Margot Robbie musela dodržovat striktní stravovací plán. Základem byl tuňák, zelenina a kuře