Chřest se žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenChřest se žampiony je vynikající a zdravé jídlo, které v sobě spojuje jemnou chuť chřestu a výraznou chuť žampionů. Tento jednoduchý, ale výtečný pokrm je skvělou volbou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 85 kJ / 20 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,60 g |
Tuky | 0,12 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,08 g |
–– mononenasycené | 0,06 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 2,20 g |
– cukry | 0,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Chřest se žampiony je vynikající a zdravé jídlo, které v sobě spojuje jemnou chuť chřestu a výraznou chuť žampionů. Tento jednoduchý, ale výtečný pokrm je skvělou volbou…
Vařený bílý chřest je opravdovou delikatesou, a podle ověřeného receptu ho lehce zvládne připravit i úplný začátečník. V kombinaci s jemnou krémovou sýrovou omáčkou bude…
Slaným koláčům se nedostává tolik pozornosti, kolik si zaslouží. A to je škoda, protože jsou jednoduché, syté a především neskutečně dobré. Vyzkoušejte tuto variantu s…
Pórek s paprikami pokrájíme na dlouhé nudličky. Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Chřest oloupeme, zbavíme zdřevnatělých konců a pak podélně rozkrojíme. Na…
Využijte tuto jen velmi krátkou roční dobu, kdy je čerstvý chřest na trhu a ochutnejte tuto lahůdkovou jarní zeleninu. Lze ji připravit na mnoho způsobů. Zkuste třeba…
Tuto jednoduchou omáčku uvaříme z brambor a chřestu, zahustíme ji a na závěr přidáme kopr, který ji dodá svou zajímavou chuť. Můžeme ji podávat s gnocchi, vařeným vejcem…
S chřestem se dá vymyslet spousty různých a chutných pokrmů. V tomto receptu je kombinován s cuketou a bramborami. Chřest je obalený plátkem šunky a zapečený v…
V jednoduchosti je krása a také, v tomto případě, chuť. Stonky bílého chřestu omotané v plátku slaniny ocení všichni, kdo se na grilování dostaví. Spojíte v tom totiž…
Chřest oloupeme a konce odřízneme. Nakrájíme na kousky. Rozehřejeme máslo a přidáme chřest, osolíme a orestujeme.Zalijeme vývarem a povaříme. Rozmixujeme dohladka a…
Chřest oškrábeme škrabkou na brambory. Odřežeme dřevité konce, dáme vařit vodu, přidáme do ní máslo, vymačkáme citronovou šťávu a přidáme tam i co jsme oškrábali…
Talíř plný zeleniny doslova září všemi barvami a obsahuje spoustu vitamínů. Najdete na něm typicky jarní druhy zeleniny, jako je například chřest, ředkvičky a nebo také…
Tato polévka vyžaduje delší a pracnější přípravu, odmění se nám ale za to skvělou chutí. Brambory a chřestové špalíčky zalité jemným chřestovým krémem podáváme posypané…
Bílý chřest můžeme zpracovat do jemné a krémové polévky. Nejprve jej blanšírujeme a poté přidáme do vývaru, který chuť zvýrazní. Do krémové konzistence si pomůžeme…
Odrežeme hlavičky špargle a dáme ich nabok. Špargľu ošúpeme, nakrájame na kúsky, zemiaky narežeme na kocky a spolu v osolenej vode s kurkumou varíme asi 15 min. …
Kuřecí prsa uvaříme v osolené vodě s cibulí, trochou bílého vína a olejem. Po uvaření scedíme a nakrájíme na drobné kousky. Listy salátu omyjeme a natrháme na kousky.…
Stonky chřestu dáme k sobě a svážeme provázkem. Do většího kastrolu dáme vodu, sůl a víno. Až začne voda vřít, vložíme chřest a vaříme asi 6 minut.Připravíme vajíčka,…
Chřest si od hlavičky oškrábeme a odstraníme dřevnaté konce. Dáme vařit na cca 15 min do vody se solí, špetkou cukru a kapkou citrónové šťávy. Mezitím si připravíme…
Jednoduché, chutné a výživné pokrmy má rád každý. A když se skládají ze sezónních a místních surovin, je to bod navíc. Využijte sezóny chřestu a připravte si brunch z…
Klasická příprava chřestu s holandskou omáčkou pro začátečníky. Chřest je v Česku nejoblíbenější a nejcennější jarní zeleninou v sezóně od dubna do června. Lze ho sice…
Sezóna chřestu je již pomalu v plném proudu a pokud tápete, co z něj připravit, vyzkoušejte snadný salát z blanšírované zeleniny s osvěžující zálivkou s nádechem limetky…
Jednou z dalších kuchařských vychytávek je pošírování, které je sice náročnější, ale s podrobným návodem jej zajisté bravurně zvládnete. Vyzkoušejte pošírovaný chřest,…
V tomto receptu spojíme oblíbenou jarní zeleninu s voňavou slaninou. Stonky bílého chřestu obalíme slaninou, na kterou položíme kousek mozzarelly, a posypeme ji…
Tento způsob přípravy chřestu, jistě uvede v pokušení všechny, kteří si ho dovedou představit pouze v polévce, nebo omáčce. Po pár minutách, díky jednoduchému postupu,…
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na větší pánvi na oleji. Na jiné pánvi zprudka orestujme kousky nakrájeného masa, které si osolíme a opepříme. Rýži přisypeme k…