Chřestová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenTuto jednoduchou omáčku uvaříme z brambor a chřestu, zahustíme ji a na závěr přidáme kopr, který ji dodá svou zajímavou chuť. Můžeme ji podávat s gnocchi, vařeným vejcem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 85 kJ / 20 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,60 g |
Tuky | 0,12 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,08 g |
–– mononenasycené | 0,06 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 2,20 g |
– cukry | 0,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tuto jednoduchou omáčku uvaříme z brambor a chřestu, zahustíme ji a na závěr přidáme kopr, který ji dodá svou zajímavou chuť. Můžeme ji podávat s gnocchi, vařeným vejcem…
Chřest si od hlavičky oškrábeme a odstraníme dřevnaté konce. Dáme vařit na cca 15 min do vody se solí, špetkou cukru a kapkou citrónové šťávy. Mezitím si připravíme…
V jednoduchosti je krása a také, v tomto případě, chuť. Stonky bílého chřestu omotané v plátku slaniny ocení všichni, kdo se na grilování dostaví. Spojíte v tom totiž…
Máte rádi, když je recept kompletní na maso i přílohu? Tak to jste tu správně. Dokřupava vypečené kachní prso je dochuceno koňakem a tymiánem. K němu se pak podává pyré…
V tomto receptu spojíme oblíbenou jarní zeleninu s voňavou slaninou. Stonky bílého chřestu obalíme slaninou, na kterou položíme kousek mozzarelly, a posypeme ji…
Šalotku zpěníme na másle, přidáme na kousky nakrájený oloupaný chřest a chvilku společně podusíme.Zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a vaříme…
Na tento šalát použijeme čerstvú chrumkavú špargľu. Ošúpeme ju a odstránime poškodené časti. Ja mám superostrý nôž, takže môžem na doske nakrájať zo stonky, plátky tenké…
Chřest oškrábeme škrabkou na brambory. Odřežeme dřevité konce, dáme vařit vodu, přidáme do ní máslo, vymačkáme citronovou šťávu a přidáme tam i co jsme oškrábali…
1. Očištěný chřest vložíme pokud možno na stojato do vroucí vody do vysokého hrnce a vaříme 7 až 9 minut. Nesolíme. 2.Po zchlazení ve studené vodě chřest osušíme na…
Perličku zvenku i zevnitř osolíme, můžeme popřípadě okořenit třeba grilovacím kořením. Na nádivku smícháme housku s máslem, vejcem, petrželkou a orestovanou slaninou s…
Lososa očistíme, stáhneme z kůže, prokapeme citronovou štávou tak, abychom se zbavili nepříjemné rybiny a naložíme do marinády z uvedených surovin -(olej, med, hořčice,…
Stonky chřestu dáme k sobě a svážeme provázkem. Do většího kastrolu dáme vodu, sůl a víno. Až začne voda vřít, vložíme chřest a vaříme asi 6 minut.Připravíme vajíčka,…
Chřest oloupejte ostrým nožem nebo škrabkou směrem od vrchní části dolů. Začněte asi 1-2cm pod vrchní částí a to velmi slabou vrstvou. Na konci chřestu vrstvu trochu…
Vařený chřest je jednoduché a zdravé jídlo, které vyniká svou jemnou chutí a lehkostí. Mladý chřest je uvařený do křehkosti a podávaný s restovanými vařenými vejci, což…
Krůtí maso, podávané s jemně nasládlou omáčkou z bílého chřestu a parmezánu, je ideálním jarním obědem pro slavnostnější příležitosti. Pokrm díky velice pečlivé přípravě…
Aspikové misky, které v sobě ukrývají jarní křupavý a svěží chřest spolu s vejci, jsou doplněny bylinkami a vychucenou želatinou. Přidejte pouze čerstvé voňavé pečivo a…
Špargľu (chřest) olúpeme a nakrájame asi na 3 cm kúsky. Na oleji ju restujeme cca 5 minút.Uložíme na ňu na tenšie kolieska narezanú paradajku a zalejeme vajcami…
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na větší pánvi na oleji. Na jiné pánvi zprudka orestujme kousky nakrájeného masa, které si osolíme a opepříme. Rýži přisypeme k…
Pekáčik vymastíme a vysypeme strúhankou.Do pekáčika dáme nakrájanú fazuľku a hrášok. Jemne osolíme.Rybu potrieme prelisovaným cesnakom a osolíme. Uložíme na zeleninu…
Chřest pečlivě oloupeme a překrájíme na poloviny, aby se lépe vešel na pánev. Na velké hlubší pánvi rozpustíme máslo a když je hodně rozpálené, opatrně vložíme chřest.…
Odrežeme hlavičky špargle a dáme ich nabok. Špargľu ošúpeme, nakrájame na kúsky, zemiaky narežeme na kocky a spolu v osolenej vode s kurkumou varíme asi 15 min. …
Nejprve oloupeme chřest. U zeleného jsem nechala hlavičku a bílý jsem jen zlehka oloupala. Konce seřízneme. Dáme vařit vodu, kam jsem dala trochu cukru, soli a šťávu z…
Špargľu olúpeme a 2 min blanšírujeme v osolenej vriacej vode. Potom ju vyberieme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať. Na každý plátok slaniny položíme 2 ks…
Špargľu ošúpeme a v troške vody povaríme 10 minút. Vyberieme a necháme prechladnúť.Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a po dĺžke rozrežeme na 3 pláty. Na začiatok každého…
Holka u plotny radí: Jak co nejlépe upéct výtečné kuře à la kachna a zároveň ušetřit?
Domácí přesnídávky si můžete navařit do zásoby. Skvělá je třeba kombinace meruňky, jablka a dýně!
Jak na výborný máslový krém: Základ lze ochutit pudinkem, vyšlehaným sněhem z bílků, ale i čokoládou, kávou či oříšky