Smažený Hermelín v housce s domácí remuládou
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve uděláme remuládu. Do mísy dáme majonézu, smetanu a další suroviny. Dochutíme dle svého a dáme do lednice uležet a propojit chutě.Hermelín obalíme v trojobalu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve uděláme remuládu. Do mísy dáme majonézu, smetanu a další suroviny. Dochutíme dle svého a dáme do lednice uležet a propojit chutě.Hermelín obalíme v trojobalu a…
Šalotku nakrájíme na drobno, kapii, čabajku a oloupaná vajíčka na menší kostičky a petrželku nasekáme.V misce umícháme pomazánkové máslo, majonézu, roztíratelný sýr,…
Špek nakrájíme na malé kousíčky, na oleji vyškvaříme špek, přidáme všechny nadrobno nakrájené cibulky a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky nakrájené …
Troubu rozehřejeme na 180 °C Maso nakrájíme na plátky a zprudka a krátce opečeme na oleji s máslem z obou stran, aby se zatáhlo. Nevadí, když bude prosvítat růžové maso…
Máte-li rádi exotické chutě, vyzkoušejte připravit tento pokrm z krůtího masa na kari koření vařeného v kokosovém mléce s grepovou šťávou. Pokud je to pro vás exotické…
Pravé italské risotto není příliš podobné tomu, co se u nás za rizoto pokládá. Je sice na přípravu trochu pracnější, ale výsledek zcela jistě stojí za to. Ochutnejte i…
Kombinace jemného tresčího masa a čočky připravované se zeleninovou směsí na italský způsob, vás překvapí svojí skvělou chutí. Krásně vonící pokrm je nejen sytý, ale…
Dýni hokaido očistíme a nasekáme na menší kostky, slupku můžeme ponechat. Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Připravíme šalotku a mrkev. V pánvi na…
Oblíbená chuť segedínu v nové podobě! Masové koule v kysaném zelí spojují šťavnaté masové kuličky s lahodnou smetanovou omáčkou a kyselým zelím. Ideální pro ty, kdo…
Nejprve osolíme a opepříme porce kuřete, obalíme je lehce moukou a přebytek oklepeme.Na pánvi, vhodné i do trouby, rozehřejeme olej, maso na něm zprudka ze všech stran…
Ananasová omáčka: Ananas pokrájíme na menší kousky, vložíme do hrnečku s částí kompotové šťávy naředěné vodou a přivedeme k varu, povaříme doměkka, necháme částečně…
Mrkev očistíme, pokrájíme na nudličky a šalotku na drobno.Dáme vařit těstoviny podle pokynů na obale.Než se uvaří těstoviny, na trošce oleje osmahneme šalotku i s mrkví,…
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Na pánvi na olivovém oleji orestujeme nasekanou šalotku a česnek, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osolíme a opepříme.…
Belugu dejte vařit do změknutí (tj. asi 20 minut). I quinou uvařte (cca 20 minut) Šalotku nakrájejte nadrobno. Hlívu nakrájejte na menší kousky. Cuketu nakrájejte na…
Obereme maso z krku a nakrájíme na kousky, zasypeme drceným kmínem, opepříme. Cibuli nasekáme na hrubší kousky. Na rozpáleném tuku zprudka orestujeme cibuli, maso i…
Připravíme větší a vyšší pánev. Rozpustíme máslo a necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Přidáme obě nakrájené papriky a chvíli restujeme. Zalijeme asi 600 ml vývaru…
Steak: plátky hovězího zadního nasolíme a opepříme z každé strany. Na rozpáleném oleji smažíme dle požadavku stupňě propečenosti. 5-6 minut steak krvavý, 8-9 minut…
Slávky propláchněte v misce s vodou. Ty, které jsou otevřené, vyhoďte.Šalotku nakrájejte nadrobno. Česnek nakrájejte na plátky.Na olivovém oleji restujte šalotku,…
Plátky ryby osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme krátce odležet.Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, po chvilce přihodíme nahrubo…
Nejprve na oleji restujeme nakrájenou na jemno šalotku. Krátce opečeme, přidáme na jemno nakrájený česnek a promícháme. Přidáme rýži a asi minutku mícháme. Poté přidáme…
Brambory oloupeme a dáme na cca 8-10 minut předvařit do osolené vody. Maso zpracujeme se všemi surovinami a dochutíme. Mokrýma rukama tvarujeme kuličky.Ve velké pánvi…
Plátky krkovice z obou stran osolíme a opepříme. V trošce oleje si rozmícháme sušenou hořčici, tak aby nám vznikla kašička. Maso bohatě potřeme z obou stran hořčičnou…
Slaninu nakrájíme na proužky, na oleji na mírném plameni vyškvaříme a na papírovém ubrousku necháme okapat. V tuku po slanině necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou…
Uděláme čerstvé domácí široké nudle (pappardelle) nebo lze uvařit koupené. Pokud máme hříbky sušené, předem je namočíme.Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibulku, přidáme…
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Alsaské zelí neboli šukrut: Vydatná specialita s klobásou a bramborami voní po česneku a víně a skvěle zasytí celou rodinu
Nebojte se ušáka! Tipy a triky, jak na králičí maso, aby bylo měkké a voňavé