Španělské gazpacho
Recept ještě nebyl hodnocenŠpanělská studená polévka gazpacho je jako stvořená pro horké dny. Připravíme ji z čerstvé zeleniny, kterou rozmixujeme, vychladíme a podáváme s opečenou bagetkou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Španělská studená polévka gazpacho je jako stvořená pro horké dny. Připravíme ji z čerstvé zeleniny, kterou rozmixujeme, vychladíme a podáváme s opečenou bagetkou.…
Pesto je skvělým doplňkem k těstovinám, pečeným bagetám nebo třeba i do salátů. Příprava je sice náročnější a dlouhá, ale dozajista se vám odmění skvělou chutí. Toto…
Z masa a ovoce můžeme vytvořit lahodný pokrm, stačí vybrat správnou kombinaci. Pečené kuřecí maso a pečené švestky se navzájem skvěle doplňují a zvýrazňují. Výborné…
Zapečený plněný lilek s uzeným eidamem a křupavou slaninou je dokonalou kombinací chutí, která vás přenese do světa lahodných gurmánských zážitků. Tento recept je…
Kousky Quorn dame na 15 minut do trouby, pote pokrajime na mensi kousky a dame do marinady. Tu pripravime smichanim oleje, sojove omacky, horcice, mleteho kminu a 1/2…
Nejdříve připravte těsto na pizzu. Droždí rozmíchejte v uvedeném množství vody, přidejte cukr či javorový sirup a nechte asi 5 - 10 minut odstát. Ve velké míse smíchjte…
Ve větším hrnci zahřejte trochu oleje, přidejte cibuli a šalotky a opékejte asi 5-7 minut. Přidejte najemno nastrouhaný zázvor a asi minutu smažte. Přisypte všechno…
Šalotku a papriku nakrájíme na jemné kostičky a orestujeme na trošce másla. Mírně osolíme a necháme zchladnout. Tvaroh vymícháme se smetanami, máslem, pažitkou nebo…
Řepy omyjte, zbavte konců a oloupejte. Poté je nožem nebo na struhadle nakrájejte na co nejtenčí plátky. Z nich vykrájejte požadované tvary (ze zbytku řepy si udělejte…
1. Nejdříve jsem si naložila kuřecí maso. Prsa jsem trochu naklepala. Marinádu jsem připravila ze 70ml bílého vína, 100ml oleje a jednoho stroužku na jemno nakrájeného…
Těstoviny uvaříme běžným způsobem. Cukety a cibulky nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji, osolíme, opepříme a vmícháme do těstovin, přidáme rozmělněného tuňáka a…
Maso naklepávat nemusíme, já jsem ho trochu naklepala pouze hřbetem pěsti. Osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na pánvi s rozpáleným olejem. Vyjmeme je a přendáme…
Na pánvi s olivovým olejem si opečeme nadrobno nakrájený česnek s krevetami a opečené krevetky odložíme stranou. Dále si v hrnci necháme zpěnit nadrobno nakrájenou…
Mleté maso dobře promícháme s jemně nasekanou šalotkou (nejlépe v elektrickém sekáčku), nasekanou petrželkou, utřeným česnekem, vejci a strouhankou. Osolíme, opepříme,…
Fazole si přes noc namočíme ve vodě a druhý den uvaříme. Necháme vychladnout a poté je rozmixujeme. Vyšleháme si jogurt s olejem a poté přidáme i rozmixované fazole.…
Namočenou cizrnu uvařte doměkka. Oloupaný česnek rozmáčkněte plochou nože a nasekejte. V pánvi rozehřejte olej, osmahněte osolená, opepřená a moukou poprášená prsa.…
Brokolici rozdělíme na růžičky a hodíme do osolené vroucí vody. Vaříme 3-5 minut, scedíme a ihned zchladíme ve studené vodě, aby si brokolice zachovala hezky zelenou…
Na pánvi rozpálíme olej a vsypeme do něj nasekané šalotky. Chvilku restujeme, přidáme nasekaný česnek a na kostičky nakrájenou klobásu.Cukety omyjeme a nakrájíme na…
Maso nakrájíme na nudličky, cibulky a česnek nadrobno. Maso naložíme do trochy oleje, citronové šťávy a chilli pasty (podle chuti) asi na dvě hodiny.Na suché pánvi…
Králíka umyjeme, osušíme, pokud je potřeba i odblaníme, a naporcujeme tak, jak je u každého zvykem. Osolíme a obalíme v mouce. V kastrolu osmahneme na kostičky…
Kýtu rozkrojíme na 4 plátky, které naklepeme.V každém řízku nařízneme kapsu.Mandle na pánvi 2 - 3 minuty pražíme, smícháme je s 1 lžičkou oleje, oreganem a jemně…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a na okrajích nařízneme. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Vložíme nakrájenou šalotku, krátce…
V pánvi podusíme na polovině nakrájené cibulky játra, hotové zalijeme vejci a necháme srazit. Plátky masa rozklepeme, osolíme, na každý dáme 1/3 játrové směsi a zavineme…
Žampiony a cibuli nakrájíme na malé kousíčky. Odebereme kousek másla a zpěníme na něm cibuli. Přidáme žampiony, sůl, kmín a pepř. Dusíme do měkka a vydušení tekutiny.…
Špagety chudé báby Klouzandy: Recept Jiřiny Bohdalové připravíte do půlhodinky a vyjde jen na pár korun
Treska podle středověkého receptu: V pivní omáčce je neuvěřitelně jemná, voní cibulí a kořením a chutná fantasticky
Masová směs udělá z topinky naprostý skvost: Ostravsky Gastrošef ukázal, co nesmí v perfektním pokrmu chybět