Polévka z batátů a čočky
Recept ještě nebyl hodnocenLahodná krémová polévka je díky smetaně krásně jemná. Batáty a jablka jí dodávají nasládlou chuť. Díky kari koření, zázvoru a limetce má polévka exotický nádech. K…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lahodná krémová polévka je díky smetaně krásně jemná. Batáty a jablka jí dodávají nasládlou chuť. Díky kari koření, zázvoru a limetce má polévka exotický nádech. K…
Pečený vepřový bok je krásně šťavnatý. Ještě lepší chuť mu dodáme zajímavou nádivkou z vlašských ořechů, kterou ochutíme muškátovým květem. Ze zbylé nádivky vytvoříme…
Pečínka z kančího masa není nic neobvyklého, můžeme si ji připravit doma nebo na ni zajít během zvěřinových hodů do restaurace. Pokud se rozhodneme připravit ji doma,…
Ochutnejte toto jednoduché a výborné jídlo. Zelné závitky plněné šťavnatým mletým masem uvaříte doměkka v jednoduché omáčce z rajčatového protlaku. Jako přílohu…
Snadná a rychlá lepenice má sice prazvláštní název, ale nebojte, neskrývá se za ní nic jiného, než tradiční brambory se zelím. Uvařené rozmačkané brambory doplní…
Vegetariánská verze oblíbeného pokrmu Stroganoff vás překvapí svou výraznou chutí. Díky čerstvým lesním houbám je omáčka opravdu lahodná a absenci masa v tomto případě s…
Výborné pečené masové kuličky s patizonem a dýní jsou rychle připravené a vynikající. Navíc při jejich přípravě spotřebujete případné zbytky zeleniny a masa z lednice.…
Vafle zpravidla podáváme na snídani ve sladké verzi. Vyzkoušejte však jejich slanou alternativu. Těsto je ochuceno podušenou kapustou na cibulce, která udělá vaflím také…
Tyto vepřové nudličky se zeleninou jsou lahodným pokrmem, inspirovaným balkánskou kuchyní. Kousky vepřového masa jsou marinovány a rychle osmaženy, což jim dodá…
Hovězí líčka pomalu dušená s kousky sladkých jablek tvoří skvělou souhru chutí, která zahřeje a potěší každého milovníka poctivého jídla. Díky dlouhému vaření se maso…
Čočková polévka na rajčatovém základě je chutná a rychle hotová. Na přípravu použijte opravdu dobrý zeleninový vývar, na chuti se to velmi výrazně projeví. Polévka je…
Během pečení získá zelenina úžasnou intenzivní chuť, navíc ji připravíme skoro bez práce. Zeleninu stačí očistit, nakrájet a péci potřenou olivovým olejem. Chutná skvěle…
Trochu netradiční ale výborný domácí kečup z červenou řepou vás mile překvapí. Potřebnou hustotu mu dodá zelenina a o chuť se postará rajčatový protlak a použité koření.…
Netradiční kombinace slaniny, růžičkové kapusty a křupavých mandlí zaujme v tomto výborném jídle, které navíc připravíme rychle a snadno. Chutě propojíme bílým vínem a…
Názvem špíglák se v rybářském slangu označuje kapr lysec, kterého tentokrát připravíme s trochou dobrého piva. Kapra podáváme se zajímavou omáčkou s hrozinkami,…
Jablka se nehodí jenom do moučníků, skvělé jsou i ve slané kuchyni. Vydlabaná jablka naplníme směsí jablek, drůbežího masa, smetany a vajec, posypeme sýrem a zapečeme.…
Pokud máte rádi aspiky, tento sváteční vás rozhodně nezklame. Je skvěle dochucený a plný masa a zeleniny. Skvěle doplní váš slavnostní stůl. Vyzkoušejte ho, a rozhodně…
Pikantní směs skládající se z vepřových nudliček, paprik a zeleniny, je ideální volbou jako oběd či večeře. Příprava není nijak složitá a pokrm krásně zasytí. Směs…
Sychravé podzimní počasí si zrovna říká o talíř husté polévky. Ta naše je krémová, plná zeleniny a na másle orestovaných hub. Sýrový základ a oříšková příchuť máslem…
Pečínka z husy je lahodné sváteční jídlo. Důležité je husu nasolit předem, získá tak při pečení skvělou chuť i křupavou kůžičku. Přestože je pečení dlouhé, na tuto…
Pečínka z husy je lahodné sváteční jídlo. Důležité je husu nasolit předem, získá tak při pečení skvělou chuť i křupavou kůžičku. Přestože je pečení dlouhé, na tuto…
Klasický guláš z masa či brambor a uzeniny je vděčným pokrmem. Pokud vás lákají i netradiční a kvalitní suroviny, vyzkoušejte recept na guláš z kuřecích srdíček. Jsou…
Lahodná bramborová polévka s rybím filé vás v chladných zimních dnech dokonale zahřeje. Je plná zeleniny a masa, ovoněná slaninou, a na závěr zjemněná smetanou. Čerstvá…
Nevíte co se zbylým kuřecím masem? Využijte jej do jednoduchého a sytého pokrmu. Maso postačí jen orestovat se spoustou zeleniny ve wok pánvi. Podávat jej můžeme s…