Polévka z ořezu z vepřových srdíček v papiňáku
Recept ještě nebyl hodnocenPokud připravujete k obědu pokrm z vepřových srdcí a máte hodně ořezaných kousků, připravte z nich polévku. V tlakovém hrnci je vývar hotový během 40 minut, a téměř bez…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud připravujete k obědu pokrm z vepřových srdcí a máte hodně ořezaných kousků, připravte z nich polévku. V tlakovém hrnci je vývar hotový během 40 minut, a téměř bez…
Vepřové srdce na slanině, má díky rajčatové omáčce a čerstvé paprice ještě výraznější chuť. Ať už pokrm podáváte s bramborem nebo třeba s krupicovými noky, vždy si…
Hladká krémová dýňová polévka patří mezi lahodná jídla, která nám zpříjemní podzimní dny. Dýni tentokrát ještě doplníme sladkým jablkem a trochou kurkumy. K zahuštění…
Vychutnejte si syté podzimní jídlo z fazolí. Jedná se sice o polévku, ale může nahradit směle celý oběd. Přidaná zelenina a široké domácí nudle dodají chuť i zajímavou…
Kysané zelí má spoustu benefitů. Je v něm dostatek vlákniny, má významný obsah vitaminu C a dalších trávení prospěšných látek, vznikajících při mléčném kvašení. V tomto…
Bramboračka neodmyslitelně patří k tradičním českým polévkám. Její součástí je, kromě brambor, kořenová zelenina, houby a koření. V této navíc netradičně najdeme i…
Osobitá chuť zvěřiny dobře vynikne v kombinaci s jemnou smetanovou omáčkou. Z mleté zvěřiny vytvoříme kuličky, které opečeme a poté dusíme ve vývaru. Ten nakonec…
Křehké a šťavnaté zaječí maso má výrazné aroma a skvěle chutná s klasickou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu podáváme klasické karlovarské knedlíky,…
Z velké úrody paprik můžete připravit snadnou pomazánku, jejíž využití v kuchyni je opravdu všestranné. Vychutnat si ji můžete namazanou na chlebu či topinkách, ale také…
Tento salát je osvěžující a barevný pokrm plný zajímavých chutí a zdraví prospěšných látek. Křupavý fenykl se skvěle doplňuje se sladkostí červené řepy a šťavnatými…
Většina z nás má kapra spojeného s vánočními svátky, kdy jej nejčastěji připravujeme v trojobalu. Vyzkoušejte ho však opéct napřírodno, okořeněného solí, pepřem a kmínem…
Sekaná nemusí být pouze z masa, ale také z čerstvých lesních hub. Bez obav si tak na ní můžou pochutnat i diabetici. Takto připravená sekaná je šťavnatá, má příjemnou…
Lišky se skvěle hodí zejména do pokrmů se smetanovým základem. Jejich specifická chuť a aroma se však krásně projeví i v kombinaci se slaninou a cibulkou. Jednoduchý a…
Z čerstvého zelí, hovězího masa, brambor a mrkve připravíme jednoduché jídlo, které dobře zasytí a navíc si na něm pochutnáme. Na přípravě není nic složitého, stačí…
Chcete překvapit přátele nápaditým pohoštěním k pivu, či vínu? Zkuste vytvarovat chutnou sýrovo-houbovou směs do tvaru hub. Doplňte při servírování čerstvým pečivem a…
Dokřupava osmažené bramboráky, výborné dušené zelí a vyškvařená slanina sice nepatří mezi nejzdravější jídla, zato báječně chutnají. Vychutnat si je můžeme i se sklenicí…
Kombinace zelí a červené řepy se sebou nese symbiózu chutí. Výborný sterilovaný salát využijete jako oblohu během zimního období. Hodí se i jako základ svačinového…
Toto vydatné jídlo z dušeného vepřového masa a zeleniny se skvěle hodí do chladných dnů. Abychom dosáhli té správné chuti, je třeba zvolit vhodnou pikantní klobásku,…
Lahodná krémová polévka je díky smetaně krásně jemná. Batáty a jablka jí dodávají nasládlou chuť. Díky kari koření, zázvoru a limetce má polévka exotický nádech. K…
Pečínka z kančího masa není nic neobvyklého, můžeme si ji připravit doma nebo na ni zajít během zvěřinových hodů do restaurace. Pokud se rozhodneme připravit ji doma,…
Pečený vepřový bok je krásně šťavnatý. Ještě lepší chuť mu dodáme zajímavou nádivkou z vlašských ořechů, kterou ochutíme muškátovým květem. Ze zbylé nádivky vytvoříme…
Ochutnejte toto jednoduché a výborné jídlo. Zelné závitky plněné šťavnatým mletým masem uvaříte doměkka v jednoduché omáčce z rajčatového protlaku. Jako přílohu…
Brambory mohou být chutnou surovinou v náplni slaného koláče. Není to běžné, ale zjistíte, že se jedná o nedoceněný druh plnění. Základ je z listového těsta a směs je…
Snadná a rychlá lepenice má sice prazvláštní název, ale nebojte, neskrývá se za ní nic jiného, než tradiční brambory se zelím. Uvařené rozmačkané brambory doplní…