Šťouchačky, které se dají jíst jen tak
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory umyjeme a uvaříme ve slupce do měkka. Mezitím na sádle orestujeme nasekané škvarky a přidáme drobně nakrájenou cibuli.Opečeme dozlatova, zalijeme mlékem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce do měkka. Mezitím na sádle orestujeme nasekané škvarky a přidáme drobně nakrájenou cibuli.Opečeme dozlatova, zalijeme mlékem a…
Krabí tyčinky necháme jen částečně povolit a vybalíme je z folie. Nastrouháme je na hrubším struhadle, přistrouháme vařené vejce, přidáme najemno pokrájenou jarní…
Květák rozebereme na malé růžičky. Brambory, cibuli a žampiony nakrájíme na kousky. Společně orestujeme na oleji slaninu, cibuli a po chvíli přidáme česnek na plátky. K…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu na malé proužky a obojí uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu scedíme, přidáme máslo, smetanu, osolíme, opepříme a…
Nejprve propláchněte kroupy a dejte je vařit do osolené vroucí vody. Až budou měkké, vodu slijte.Hlívu s cibulí očistěte a nakrájejte na menší kusy.V pánvi rozehřejte…
Maso, pokud je třeba, odblaníme. Uděláme pár lehkých zářezů, osolíme a opepříme. Necháme chvíli odležet.Mezitím nakrájíme zeleninu na kousky a bylinky na drobno.…
Maso očistíme a osušíme. Do velké pánve s nepřilnavým povrchem dáme rozehřát 1 PL oleje a na ní opékáme maso ze všech stran dohněda. Mezitím očistíme žampiony a…
Očištěné zelí najemno nakrájíme, jablka nastrouháme nahrubo a hned pokapeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědla. Cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme strouhaný křen,…
Rozpusíme máslo a do vlažného dáme koření a víno. Připravenou marinádou potřeme kuřecí stehna a necháme v lednici dvě hodinky odležet. Poté dáme kuřecí stehna péct do…
Špagety uvaříme dle návodu na obalu, tak aby byly "al dente". V hlubší pánvi na másle lehce na mírném ohni restujeme pórek nakrájený na kolečka, včetně čerstvých,…
Ředkvičky, rajčata a cibulku nakrájíme na drobno. Smícháme obě másla s olejem, bílou částí cibulky a zbytkem surovin.Vymícháme hladkou pomazánku. Dochutíme a podáváme s…
Rajčata nakrájíme na hrubší kolečka, česnek nasekáme na drobno a cibulku na kousky. Pekáček vytřeme máslem a uložíme 1-2 vrstvy rajčat.Osolíme je, opepříme a posypeme…
Zeleninu, žampióny, česnek a pažitku nakrájíme na větší kousky, vše smícháme dohromady s kořením na grilovanou zeleninu a solí, dáme do většího pekáčku. Na kuřecí maso…
Všechny ingredience jsem rozmixovala do hladka v mixéru. Akorát u chilli papriček doporučuju vyndat semínka…Kari pasta v lednici vydrží zhruba týden, v mrazáku ji můžete…
Kuskus spaříme, necháme odstát a několikrát promícháme. Uzeného lososa nakrájíme, smícháme s kuskusem. Přidáme nakrájenou cibulku a olivy. Zakápneme olejem a dochutíme…
Tvaroh utřeme se všemi přísadami a mažeme na chlebíčky nebo jednohubky. Je to pro rychlé pohoštění.
Listy zelí vložíme do vařící vody a vaříme cca 5 minut. Na másle a kmíně podusíme jemně pokrájené, osolené houby a cibulky. Když jsou měkké, vmícháme je do uvařené rýže…
Maso naporcujeme asi na 1,5 cm silné plátky, prořízneme do nich kapsu, osolíme, opepříme, potřeme olejem i uvnitř a necháme odpočinout v lednici. Připravíme náplň: na…
Na olej ze sušených rajčat vložíme pokrájenou jarní cibulku, na kousky nakrájenou tresku a sušená rajčata, na malé růžičky rozebranou brokolici a asi minutu restujeme.…
Rýži uvaříme dle návodu. Do uvařené rýže přidáme bílé fazole a nakrájenou zelenou cibulku. Osolíme a opepříme dle chuti.
Tvarůžky pomeleme s vejci a vymícháme nebo vyšleháme s margarínem, cibulkou a hořčicí. Upravíme do libovolného tvaru a ozdobíme dílky rajčat a zelenou natí. Mažeme na…
1) Ve sklenici smícháme poslední tři suroviny a uděláme dresink, kterým polijeme smíchané fazole, tuňáka a cibulku.
Uzené maso vaříme do měkka, cca 45 minut. Brambory oloupeme, nakrájíme a se solí uvaříme. Uvařené brambory rozšťoucháme s máslem a nakrájenou cibulkou.Na lžičce másla…
Richard I. Lví srdce: Anglický král si pochutnával na plněných křepelkách a osobního kuchaře povýšil na rytíře
Jak připravit a uchovat křupavé domácí škvarky: Potřebujete kvalitní sádlo a dostatek času
Maďarská fazolová polévka z jednoho hrnce: Je sytá díky uzenému masu a klobáse a skvěle chutná s jemnými nočky