Pštros na žampionech
Recept ještě nebyl hodnocenŽampiony rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky a na suché pánvičce je několik minut restujeme. Až jsou hnědé, odložíme je na talířek. V pánvičce rozpálíme olivový olej…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žampiony rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky a na suché pánvičce je několik minut restujeme. Až jsou hnědé, odložíme je na talířek. V pánvičce rozpálíme olivový olej…
Bagel jsem překrojila napůl, vrchní si spodní půlku lehce pokapala olivovým olejem a spodek jsem ještě potřela passatou (kdo chce, může i vrchní půlku). V misce jsem…
Červenou čočku několikrát propereme a necháme odkapat. Na rozpuštěném másle orestujeme jarní cibulku nakrájenou na půlkolečka a přidáme propasírovaný česnek. Zaprášíme…
Z másla a mouky si uděláme jíšku, přidáme rajský protlak, orestujeme, zalijeme vývarem, rajčatovým pyré, osolíme a necháme 20 minut provařit. V půlce varu přidáme…
Na pánvi wok rozpalte rýžový olej a opražte červenou cibuli a česnek po dobu 1 minuty. Přidejte sójovou omáčku a rajčata, a duste další 3 minuty. Přidejte cibuli,…
Vše se smíchá dohromady, pak se lžící dávají menší placky na pánvičku a smaží se z obou stran. Velmi snadné a rychlé, ideální i pro děti.
Jarní cibulku si pokrájíme na malé kousky, přidáme nastrouhaný vymačkaný zázvor,sušená rajčátka, jemně nastrouhaný sýr, červenu sypkou papriku,drcenou bazalku, malou…
Maso nameleme nahrubo,houby osmažíme na oleji cca 10 min.Maso smíchame s cibulkou,vejcem,strouhankou, osolit,opepřit....a nakonec vmícháme vychladlé osmažené houby…
Porce lososa jemně posypeme pepřem a kořením a potřeme nastrouhaným zázvorem. Necháme alespoň hodinu odležet, solíme až těsně před pečením, aby losos nepustil šťávu. …
Měla jsem vývar již vařený, osolený z vykostěného kuřete z předešlého dne, ale lze použít i hřbety, křídla nebo paličky. Do vývaru dáme očištěnou zeleninu, nakrájenou na…
Na rozpáleném sádle osmažíme do hněda cibuli, přidáme divoké koření, na kousky nakrájené papriky a zázvor, promícháme a přidáme rajský protlak, na kostky pokrájené žlázy…
Rýži uvaříme klasicky dle návodu na obalu.Mezitím si na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, česnek a pórek. Osolíme, přidáme rozmarýn a poté na kostičky…
Debrecínskou pečeni pokrájíme na kousky a tyčovým mixerem pomixujeme. Nasekáme najemno stonky řapíkatého celeru, papriky a cibulku. V misce rozmícháme Lučinu s 1 lžící…
NADIVKA:kastany uvarit v mlece, az zmeknou a teple oloupat a pomlit. Maslo se soli a kvetem vyslehat, postupne pridame zloutky, maso, pomleta jatra, kastany, snih z…
Na hlubší pánvi rozehřejeme olej. Přidáme orestovat uvařené těstoviny, přimícháme pokrájenou uzenou šunku a pokrájenou jarní cibulku. Dál vše restujeme. Vmícháme kolečka…
Na zálivku dobře promícháme všechny přísady.Zelí nakrájíme nadrobno, cibulky na kolečka, vejce a kuřecí prso na kostičky a okurky nastrouháme nahrubo. Vše dáme do misky,…
Mäso narežeme na rezance, pridáme na kúsky narezanú paradajku, na kocky narezaný syr, šunku, vajce a nasekanú cibuľku. Všetko premiešame, zalejeme zálievkou z…
Hrách jsem dala přes noc namočit. Druhý den jsem mrkev a cibuli rozmělnila pomocí tyčového mixéru, v hrnci osmahla na trošce oleje a to jsem zalila vodou s namočeným…
Vychladlé brambory předem uvařené ve slupce podélně rozkojíme a opatrně vydlabeme prostředek. Vydlabané brambory smícháme se zeleninou, česnekem a sojanézou. Osolíme a…
Rýži propláchneme, dáme do hrnce s rozpáleným olejem, osolíme, pokmínujeme drceným kmínem, orestujeme a zalijeme horkou vodou, vaříme do měkka. Kořenovou zeleninu…
Na oleji orestujeme na štvrťky nakrájané šampiňóny spolu s fazuľkami. Osolíme, okoreníme, pridáme ocot a 2-3 lyžice vody a podusíme 10 minút. Necháme dobre vychladnúť. …
Karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme 10 minút. Potom scedíme a popučíme.Zemiaky makrájame na malé kocôčky, rovnako aj mäso.Na oleji orestujeme narezanú cibuľu,…
Do mísy dáme sýr cottage, pomazánkové máslo, k němu přidáme oloupané a na malé kostičky nakrájené avokádo, dále přidáme očištěné a též na malé kousky nakrájené ředkvičky…
Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi krom oleje a vytvarujeme 4 stejné burgery, zabalíme do potravinové folie a necháme v lednici odpočinout cca 20min. Poté…
Richard I. Lví srdce: Anglický král si pochutnával na plněných křepelkách a osobního kuchaře povýšil na rytíře
Jak připravit a uchovat křupavé domácí škvarky: Potřebujete kvalitní sádlo a dostatek času
Maďarská fazolová polévka z jednoho hrnce: Je sytá díky uzenému masu a klobáse a skvěle chutná s jemnými nočky