Šmakoun se zeleninou a cizrnou
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu i šmakouna nakrájíme na větší kousky. Cizrnu dáme vařit do vývaru, nejlépe do tlakového hrnce- 20 minut. V hrnci rozehřejeme olej, osmahneme zeleninu ,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu i šmakouna nakrájíme na větší kousky. Cizrnu dáme vařit do vývaru, nejlépe do tlakového hrnce- 20 minut. V hrnci rozehřejeme olej, osmahneme zeleninu ,…
Kuskus promichame s olivovym olejem, osolime, zalijeme vrouci vodou a prikryte nechame vstrebat tekutinu a zmeknout. Pote nechame vychladnout. Papriku, salatovou…
Pokud máme suchou cizrnu, necháme jí přes noc namočenou. Poté jí přendáme do jiné vody a s bobkovým listem uvaříme doměkka. Necháme zchladnout. Uvařenou bulvu červené…
Cizrnu namočíme na 1,5-2hod do vody. Vodu z máčené cizrny vylijeme, nalijeme novou a vaříme 1hod (nesolit). Mezitím si namočíme hříbky. Celer očistíme a nakrájíme na…
Na plotnu si dáte na velké pánvi rozpálit trochu oleje. Někam poblíž, aby byl po ruce, si připravte velký hrnec a ještě vedle cedník v misce. Jednotlivé orestované části…
Květák omyjeme a uvaříme v páře nebo malém množství vody doměkka. Vodu z vaření slijeme a schováme stranou a květák necháme vychladnout. Poté ho rozmixujeme s cizrnou,…
Konzervu cizrny vysypeme do vhodné nádoby a rozmixujeme se lžící smetany tyčovým mixérem. Do směsi přidáme vegetu-(kdo vysloveně nemůže, použije sůl podle chuti), 1…
Na oleji zpěníme drobně pokrájenou šalotku, přidáme nasekaný česnek a omytou, na proužky pokrájenou kapustu. Promícháme, přidáme koření Garam masala, chilli, cukr a…
Červenou cibuli přepůlíme a nakrájíme na plátky. Dýni oloupeme, zbavíme semen a pokrájíme na zhruba stejně velké kostky. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a na něm…
Maso nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli na půlkolečka. Do hluboké pánve nebo rendlíku vložíme nakrájené maso s cibulí, přidáme drcený římský kmín, skořici a chilli…
Troubu předehřejeme na 200 °C. Uvařený květák nasekáme najemno. Na pánvi rozehřejeme olej. Cibulku nasekáme nadrobno a orestujeme na oleji, přimícháme garam masalu,…
Cícer (cizrnu) namočíme na 12 hod do vody.Na troche oleja opražíme racsu, bobkový liust a škoricu.Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme.Potom vložíme na malé…
Cícer (cizrnu) namočíme na 12 hod do vody a potom uvaríme. Scedíme.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme huby, orestujeme, vložíme na rezance…
Cibuli pokrájíme a na 2 PL oleje ji zpěníme do sklovata. Odstavíme z tepla. Řasu i tofu pokrájíme a spolu s vychladlou cibulí, cizrnou a 3 PL oleje ji rozmixujeme co…
Kešu opražte na středním ohni nasucho v pánvi 2 minuty. Dvě lžíce dejte stranou a zbytek rozmixujte se špetkou soli.Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu…
Na oleji zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, osolte a opepřete. Maso restujte, dokud nechytí trochu barvu dohněda.Pak…
Cizrnu propereme ve vodě, rajčata nakrájíme na čtvrtiny a pak napříč na menší plátky. Hrst petržele nasekáme a vše promícháme v misce.Přidáme špetku papriky, zalijeme…
Cizrnu dopředu namočíme, ideální je na 2 dny. V průběhu ji proplachujeme a vyměňujeme vodu.Všechny ingredience vložíme do mixéru a jednoduše umixujeme. Směs můžete mít…
Těstoviny dáme vařit podle návodu. Polovinu cizrny dáme do mixeru, přidáme menší hrst bazalky, sběračku vody z těstovin a rozmixujeme na hladký krém. Promícháme se…
Na oleji osmahneme dozlatova jemně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájenou mrkev, petržel a česnek, přidáme zázvor, fenykl. Chvíli ještě vše osmahneme, přidáme na…
Cícer namočíme na 12 hodín. Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu a cesnak, pridáme namočený cícer, na kúsky narezanú mrkvu, ligurček, zalejeme vývarom a varíme…
Cizrnu promíchejte v misce s olejem, mletou paprikou, špetkou soli a rozložte na plech, vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C a pečte 15 minut…
Cizrnu předem namočíme aspoň na 12 hodin a poté uvaříme doměkka.Cibuli a česnek nasekáme na hrubo. Zázvor nakrájíme na malé hranolky.Na pánvi rozehřejeme olej, zprudka…
Cizrnu propláchneme a namočíme do studené vody, nejlépe přes noc. Do nádoby pomalého hrnce vlijeme pasírovaná rajčata, přidáme namočenou a slitou cizrnu (můžeme ale…
Recepty z pohádek: Jak vařit bez soli lépe než král Já I. a jeho rádce Atakdále
10 nejlepších dárků pro gurmety: Vaječňák na lžičku, chalupářskou kuchařku nebo online kurz vaření kulinární nadšenci ocení
Sladká valentýnská překvapení: Prohlédněte si galerii 30 nejkrásnějších dobrot plných lásky