Pečené batáty s uzeným tofu, cizrnou a zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenBatáty očistíme a nakrájíme na hranolky, dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme cca 20 minut, až budou batáty měkké a lehce zlatavé.Mezitím připravíme směs.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Batáty očistíme a nakrájíme na hranolky, dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme cca 20 minut, až budou batáty měkké a lehce zlatavé.Mezitím připravíme směs.…
Chorizo nakrájíme na plátky (pokud máte plátky už k dispozici, překrojte je, obvykle jsou k dostání plátky jako koláče nebo obří oči psa baskervillského). Na středním…
Předehřejeme troubu na 200 °C. V misce promícháme okapanou cizrnu s uzenou paprikou, česnekem a soli. Nasypeme ji v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem,…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme na oleji, asi tak 5 až 6 minut, dokud kousky masa nezačnou zlátnout. Osolíme a opepříme. Přidáme na měsíčky nakrájenou…
Cibuli rozkrojíme podélně a nakrájíme na plátky. Na pánvi na olivovém oleji smažíme cibulku až zesklovatí, poté přidáme mleté maso a dobře mícháme, aby se maso co…
Nejprve uvaříme těstoviny.Během vaření těstovin připravíme další ingredience: cizrnu slijeme (nálev nepoužijeme, takže ho vylijeme), šalotku oloupeme a nakrájíme na…
Listové těsto vyválíme podle formy, aby o kus bylo větší. Okraje těsta ohneme přes okraje formy, aby těsto nespadlo. V předehřáté troubě na 180 stupňů upečeme listové…
Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli pozvolna opékejte dozlatova.Krémové žampiony nakrájejte na plátky a přidejte k cibuli. Občas promíchejte.…
Těstoviny uvařím ve vodě. Cibuli na kostičky osmahnu na pánvi s olejemi, přidám tofu, žampiony a papriku na kostičky. Až bude tofu lehce zlatavé, přidám cizrnu a…
Předehřejete si troubu na 200 st., horkovzdušnou na 180 st. Scedíte cizrnu a nasypete ji do mísy, posypete paprikou, kmínem, drceným chilli, solí a pepřem a zakápnete…
Plech vyložte pečícím papírem a troubu předehřejte na 100°C. Otevřte skleničku cizrny a tekutinu z ní slijte přes cedník do misky s vyššími okraji. Pokud se chystáte…
Cizrnu zalijte studenou vodou, přidejte sodu a nechte stát 12-24 hodin.Druhý den cizrnu slijte, propláchněte a s ostatními surovinami rozmixujte na hladší hmotu.…
Toto je jídlo s nádechem exotiky. Doma připravený hummus spolu s masovou směsí vonící kořením nás alespoň u jídelního stolu přenesou do vzdálené destinace. Z dostupných…
Vitamíny a zdraví prospěšnými látkami nabitá polévka je zvláště vhodná pro lidi, kteří omezují spotřebu masa. Jednou z mnoha výhod červené čočky je, že nemá slupku jako…
Cizrna je, stejně jako ostatní luštěniny, bohatá na vlákninu a bílkoviny, které jsou nezbytné pro zdraví kostí, svalů a kůže. Pokud jí použijeme už zavařenou, odpadá…
Cizrnu slijeme a v cedníku propláchneme. Necháme dobře okapat.Maso nakrájíme na malé plátečky a v pánvi na rozehřátém oleji ho restujeme skoro doměkka.Pak k masu…
Pokud máte rádi vegetariánská jídla, uvařte cizrnové kari. Luštěnina ve spojení s čerstvou zeleninou, kokosovým mlékem a voňavým kořením bude určitě chutnat nejen…
Ochutnejte tradiční balkánské čevapčiči s exotickým kořením čubrica, doplněné osvěžujícím cizrnovým salátem. Tato kombinace vás přenese přímo do středomoří. Ideální…
Krůtí kostky s bulgurem a zeleninou jsou zdravým a chutným pokrmem, který spojuje šťavnaté krůtí maso s výživným bulgurem a pestrou směsí čerstvé zeleniny. Tento recept…
Mořské plody si jako středoevropané dopřáváme nejčastěji na dovolené u moře, nebo si je můžeme zmrazené pořídit domů. Jednoduše si pak připravíme pochoutku z chapadel…
Hummus pochází z Blízkého východu, oblibu ale našel po celém světě díky své lahodné chuti a dobré výživové hodnotě. Ke klasickému základu z cizrny a sezamové pasty…
Pikantní cizrnová polévka po mexicku je ideální volbou pro milovníky ostrých a výrazných chutí. Kombinace cizrny, rajčat a voňavého koření vytváří sytou a lahodnou…
Namočenou cizrnu přez noc jsem vařila asi 2 hodiny do měka. Po slití a vychladnutí jsem si kousek špeku na 1 porci nakrájela na proužky, polovinu jsem si dala do…
V prvním kroku vyrobíme hummus. Rozmixujeme vařenou cizrnu, při mixování přidáme sezamovou pastu tahini a postupně olivový olej tak, abychom získali hladkou kaši. Kaše…
Falešné tataráky dokáží trumfnout i masový originál. Výraznější chuť má avokádový, červená řepa zase přidá jemnou kyselost
5 nejlepších hrníčkových moučníků: Bez vážení upečete ořechovou bábovku, švestkový koláč nebo nadýchané koblihy
Reportáž: Občerstvení před fotbalem? Slavia dnes skóruje. Dali jsme si sekanou za 140 Kč, skvělý byl i červenobílý donut