Čočková omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenČočku přebereme a den předem namočíme do vody. Uzené maso uvaříme do měkka, ale nedáváme moc vody - budeme potřebovat vývar, můžeme trochu osolit, záleží na tom, jaké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čočku přebereme a den předem namočíme do vody. Uzené maso uvaříme do měkka, ale nedáváme moc vody - budeme potřebovat vývar, můžeme trochu osolit, záleží na tom, jaké…
Vločky předem namočíme, nejméně na hodinu. Hrnek čočky rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme druhý hrnek celé čočky.Dále přidáme sůl, pepř, oregano, hořčici, kečup,…
Pokud nám od oběda zbyde trochu uvařené čočky, můžeme z ní připravit výbornou pomazánku. Tu podáváme s opečeným chlebem potřeným česnekem a ozdobíme nakrájeným pórkem a…
Na olivovem oleji osmazime nadrobno nakrajenou cibuli. Smazime dlouho, cibule musi byt hneda, lehce spalena. Pote pridame oplachnutou cocku, vegetu, pepr, sul, vodu (asi…
Cibuli pokrájíme na plátky nebo klínky, slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a použít můžeme dle chuti kromě slaniny i uzené maso, zbylé pečené vepřové maso,…
Čočku propereme a dáme vařit ve 3 šálcích vody. Jakmile ji převedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a dusíme 15 minut. Pak scedíme. Vodu si necháme stranou…
Indická jídla jsou někdy zdlouhavější na přípravu, ale výsledek je velmi chutný. Dhál neobsahuje žádné maso, přesto je sytý a výživný díky obsahu luštěnin. Lahodnou nebo…
Do dvou oddělených nádob ponoříme do vody čodku a rýři na asi dvě hodiny. Opláchneme čočku a ve vodě (10 hrnků) ji vaříme po dobu asi 30 minut. Zcedíme a čočku necháme v…
Do dvou oddělených nádob ponoříme do vody čodku a rýři na asi dvě hodiny. Opláchneme čočku a ve vodě (10 hrnků) ji vaříme po dobu asi 30 minut. Zcedíme a čočku necháme v…
Čočkou a fazole propláchneme a dáme vařit spolu s kostmi, masoxem, polévkovým kořením a stroužkem česneku do 2l studené vody (tlakový hrnec - 40 min., obyčejný hrnec -…
Čočku namočíme alespoň na dvě hodiny, poté uvaříme doměkka -asi 25-30 minut(před varem nesolit!). Necháme vychladnout, pak k ní přidáme jemně nakrájená vejce, okurky a…
Omrzela vás čočka na kyselo a nevíte co z ní připravit? Vyzkoušejte z ní upéct bezlepkovou sekanou, bohatou na vlákninu. Recept je navíc vhodný pro vegany, ale určitě si…
Čočku propláchneme vodou a namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody.V této vodě pak čočku vaříme doměkka. Po dovaření slijeme přebytečnou vodu, tu nevyléváme. Nyní…
Čočku přebereme, propereme a necháme namočenou přes noc. Pak ji dáme s vodou vařit do tlakového hrnce spolu se zeleninou nakrájenou na kostičky a hovězím bujónem.…
Čočka je skvělým zástupcem luštěnin a zdrojem bílkovin a dalších potřebných minerálů. Spolu s vajíčky, smetanou, hořčicí a česnekem z ní připravíme chutnou a vydatnou…
Čočku uvaříme spolu s bobkovým listem a tymiánem ve vodě doměkka. Uděláme si zásmažku z oleje a hladké mouky. Osolíme a osladíme. Zalejeme vývarem z čočky, mlékem a…
Dhal je tradiční indický pokrm, který se připravuje z luštěniny, nejčastěji z čočky. Jeho zajímavou chuť utvoří typické koření. Pokrm je velice sytý a doslova nabitý…
Do menšího hrnce dáme čočku, vodu, petržel, natřený jeden stroužek česneku a 1/4 šálku cibule a přivedeme k varu. Snížíme plamen a vaříme zčásti přiklopené, dokud čočka…
Čočku na několik hodin namočíme. Cibule nakrájíme na měsíčky a osmažíme na oleji dozlatova. Poté polovinu odendáme stranou a ke zbylé části přisypeme koření (římský…
Šošovicu uvaríme s bobkovým listom, čiernym korením a soľou do mäkka. Z oleja, múky a mlieka urobíme zápražku, vlejeme do šošovice a krátko povaríme. Prívarok musí byť…
Dáme vařit čočku, po změknutí přidáme uzené, koření a česnek a necháme jěšte povařit. Můžeme podávat s opečenou houskou.
Šošovicu preberieme, premyjeme a namočíme.Huby umyjeme pod tečúcou vodou, namočíme do studenej vody.Namočenú šošovicu, huby dáme variť, pridáme polovičku celej cibule,…
Čočku namočíme den předem ve vodě. Cibuli, mrkev a pórek nakrájíme a osmažíme na oleji. Přidáme protlak a osmahneme. Toto přidáme k namočené čočce a vaříme 45 min. Asi…
Čočku probereme a opláchneme. Zalijeme studenou vodou tak 2 cm nad čočkou a necháme namočenou 2 hodiny nebo i celou noc. Za tu dobu změkne a zvětší svůj objem, takže i…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Tajemství poctivého domácího masového vývaru: Kosti i zeleninu předpečte v troubě a vývar „táhněte“ aspoň 5 hodin
Kečup z rybí omáčky? Oblíbené dochucovadlo se dřív vařilo i z hub nebo ze švestek
Retro okénko: Bonbony Slavia stávaly kdysi 3 Kčs. Již více než šedesát let si na nich pochutnávají nejen fanoušci fotbalu