Čočková polévka se zeleninou a uzeninou
Recept ještě nebyl hodnocenPoctivá čočková polévka je hospodská klasika, která výborně chutná. Čočku v polévce skvěle doplňuje chuť česneku a vývaru z uzeného masa. V zimě vás polévka rychle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Poctivá čočková polévka je hospodská klasika, která výborně chutná. Čočku v polévce skvěle doplňuje chuť česneku a vývaru z uzeného masa. V zimě vás polévka rychle…
Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme cca hodinu namáčet.Přilijeme vývar, přidáme jemně krájené šalotky a vaříme do změknutí čočky.Mrkev a řapíky celeru očistíme…
Podle tradice nesmí na novoročním stole chybět čočka. Jen tak se dle pověry v domácnosti udrží blahobyt a peníze. Zkuste ji ale připravit trochu jinak - ve formě…
Namočíme a uvaříme čočku dle návodu na obale v osolené vodě s tymiánem a bobkovým listem. Po uvaření vývar z čočky slijeme do nádoby a použijeme ho na dolévání při…
Čočka je skvělým zdrojem vlákniny a energie. Ochutnejte ji v kombinaci s klobásou, mrkví, cuketou a rajčaty v omáčce z bílého vína a rajčatového protlaku ochucené…
Skvělá ryba jakou je candát, si zaslouží dokonalou přílohu. A tou může být ne úplně tradiční červená čočka v kombinaci se salátovou okurkou. Rychlá příprava ryby,…
Na sádle orestujeme do zlata na jemno nakrájenou cibuli. Vmícháme čočku, přidáme kousek celeru, petržele a mrkve-vše vcelku. Osolíme, a zalijeme vodou cca 1,5 – 2 litry…
Do hrnce na olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do sklovita a pak vhodíme nakrájenou mrkev, petržel a celer, necháme také chvíli osmažit, pak zalijeme vodou a…
Čočku uvaříme podle návodu v osolené vodě. Odebereme polovinu čočky a zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem společně s vodou z čočky (což polévku zahustí). Odebranou čočku…
Čočku přebereme, dobře propláchneme, cibuli nakrájíme na drobno a česnek prolisujeme.Nejprve uděláme cibulovou jíšku. Na pánvi s olejem osmažíme cibulku do sklovita,…
Čočku přebereme, dáme vařit spolu s nakrájenými houbami, mrkví, řapíkatým celerem, přidáme česnek, pepř, sůl, majoránku a necháme vařit do změknutí. Mezitím si…
Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne namočenou.Druhý den vodu slijeme, čočku zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi 20-30 minut doměkka.Z mléka…
Dhal je tradiční indický pokrm, který se připravuje z luštěniny, nejčastěji z čočky. Jeho zajímavou chuť utvoří typické koření. Pokrm je velice sytý a doslova nabitý…
Čočka na kyselo je klasický a chutný způsob, jak připravit čočku. K dochucení v tomto případě použijeme vinný ocet. Abychom jídlo trochu odlehčili, vynecháme máslovou…
Postup: Čočku uvaříme s bujónem do měkka. Na pánvičce orestujeme na oleji 1 cibulku nakrájenou na drobno. Přidáme 2 stroužky česneku nakrájený na plátky a 1-2 lžičky…
Čočku uvaříme a zahustíme jíškou, kterou připravíme na sádle s cibulkou. ochutíme solí, cukrem a octem. Párky nakráníme na kolečka o osmažíme na tuku, vyjmeme z pánvičky…
Do dvou oddělených nádob ponoříme do vody čodku a rýři na asi dvě hodiny. Opláchneme čočku a ve vodě (10 hrnků) ji vaříme po dobu asi 30 minut. Zcedíme a čočku necháme v…
Do dvou oddělených nádob ponoříme do vody čodku a rýři na asi dvě hodiny. Opláchneme čočku a ve vodě (10 hrnků) ji vaříme po dobu asi 30 minut. Zcedíme a čočku necháme v…
Čočku namočíme a dáme na mírném ohni vařit, k poloměkké čočce dáme najemno nasekaný libeček, prolisovaný česnek, a necháme vařit. Mezitím si na připravíme jíšku (sádlo…
Čočku přebereme, propereme a necháme namočenou přes noc. Pak ji dáme s vodou vařit do tlakového hrnce spolu se zeleninou nakrájenou na kostičky a hovězím bujónem.…
Na másle dorůžova osmažíme hrubě nastrouhaný celer s mrkví, přidáme propláchnutou čočku (nemusíme jí předem namáčet), zalijme vývarem a dáme vařit.Zhruba po patnácti…
Krůtí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Pečeme vcelku, ale nařízneme několik plátků. Osolíme, opepříme a dáme do pekáče vymazaného máslem. Nastrouháme česnek a dáme do…
Už jste někdy zkoušeli připravit čočku v kombinaci s houbami? Chutná totiž skvěle. Čočka s opečenou klobásou a žampiony se jistě zařadí mezi vaše oblíbená jídla.…
Vynálezce hromosvodu Prokop Diviš měl na talíři pečené knedlíky s dušenou kapustou, v době půstu pak i šneky a žáby
Roman Staša ustál moderátorské zemětřesení na Nově: Mám ve Snídani jeden velký problém, přiznal nedávno
Skvělý koláč s blumami od Tondy z Peče celá země: Křehké těsto s makovou náplní, blumami a rumem chutná fantasticky