Ananasovo-mandarinkový koláč s kokosem
Recept ještě nebyl hodnocenZměklé máslo, cukr, vejce, vanilkový cukr a špetku soli vyšleháme. V misce si smícháme mouku a prášek do pečiva. Spolu s mlékem přidáme do směsi a zpracujeme v hladké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Změklé máslo, cukr, vejce, vanilkový cukr a špetku soli vyšleháme. V misce si smícháme mouku a prášek do pečiva. Spolu s mlékem přidáme do směsi a zpracujeme v hladké…
Z uvedených ingrediencí a mletých ořechů vypracujeme těsto. To vytlačíme na plech do tvaru koleček.Pečeme ve středně vyhřáté troubě do bleda, dle trouby cca 10 minut.
Tento recept jsem získala od své kamarádky Zdenky a proto se ráda podělím o dobrůtku. Dáme do domácí pekárny tak, jak jsou přísady psané, ale lze vše zadělat i ručně…
Hluboký plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj hrubě nebo na plátky nastrouhaná jablka smíchaná s trochou vanilkového pudinku (pokud jsou jablka hodně…
Ušlehat 4 žloutky a hrnkem cukru, přidat olej, mléko,rum, mouku a prdopeč. Nakonec vmíchat tuhý sníh z bílků. Dát na vymazaný a vysypaný plech. (Těsto teče). Na to…
Máslo s cukrem, vejcem, trestí a skořicí vyšleháme do krémovité konzistence, přidáme mléko a prošleháme. Zašleháme pudinkový prášek. Nakonec mouku, špetku soli a…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme do…
Plech vyložíme pečícím papírem, na který rozložíme nastrouhaná jablka. Posypeme je dle chuti skořicí a moučkovým cukrem. Připravíme si těsto: ušleháme vejce s cukrem do…
Na plech vyložený pečicím papírem poklademe dětské piškoty, které pokapeme šťávou či likérem. Na to rozložíme pokrájené ovoce ( např. jahody, meruňky ....). Žloutky…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme a…
Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte hladké, pružné těsto. Nechte chvíli odležet v chladu.Zatím nahrubo nastrouhejte jablka.Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na…
1. Ve velkém hrnci rozpustíme na středním stupni máslo, přidáme cukr, podmáslí a kukuřičný sirup. Mícháme šlehací metlou. 2. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme…
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme…
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme…
Vejce s cukry vyšleháme do pěny, vařečkou zamícháme mouku s kakaem, rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme 8…
Vejce s cukry vyšleháme do pěny, vařečkou zamícháme mouku s kakaem, rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme 8…
Nejdříve připravte drobenku: rostlinné máslo o pokojové teplotě prsty smíchejte s ostatními ingrediencemi, propracujte a nechte odpočinout v lednici. Koláč: Odměřte…
Nejdříve připravte drobenku: rostlinné máslo o pokojové teplotě prsty smíchejte s ostatními ingrediencemi, propracujte a nechte odpočinout v lednici. Koláč: Odměřte…
Vytřeme máslem a vysypeme moukou čtvercovou formu o hraně 25 cm. Smícháme si hladkou mouku s kypřícím práškem a solí. Oddělíme žloutky a bílky. Ve větší míse utřeme…
Vepřové maso naklepeme a nakrájíme na menší medailonky. Malinko je osolíme a opepříme. Ořechy válečkem na nudle rozmačkáme a dáme do misky. Přidáme petrželku,…
Broskve oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Na pánvičku nalijeme vodu s cukrem, položíme půlky broskví, pokapeme citrónovou šťávou a pod pokličkou chvíli podusíme. Potom…
Vajíčka s cukrem a horkou vodou vyšleháme, opatrně přimícháme mouku s práškem a olej. Dáme péct na velký plech asi 15 minut/200°C. Necháme vychladnout.Mezitím do…
Vajíčka s cukrem a horkou vodou vyšleháme, opatrně přimícháme mouku s práškem a olej. Dáme péct na velký plech asi 15 minut/200°C. Necháme vychladnout.Mezitím do…
Bílky šleháme do polotuha, postupně přisypáváme cukr a šleháme do husté pěny. Lžičkou nebo cukrářským pytlíkem tvoříme pusinky na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme…
Čerstvost mangoldu poznáme rozlomením řapíků, ze kterých je skvělá příloha. Stejně jako chřest potřebuje krátký var a šokové zchlazení
Tradice na 6. ledna: Upečte si vyhlášený Tříkrálový koláč a hledejte v něm sladký poklad!
Recenze pražských minipivovarů: Kyseláč z Hostivaru H1 patří ke skutečným pivním hvězdám