Mandlový dortík
Recept ještě nebyl hodnocenVejce si vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme hl. mouku, nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 15 minut. Mezitím si uvaříme pudink. Nyní musí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce si vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme hl. mouku, nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 15 minut. Mezitím si uvaříme pudink. Nyní musí…
Těsto: Bílky ušleháme se špetkou soli. Přidáme cukr a po jednom zašleháváme žloutky. Pak vmícháme olej a vodu. Nakonec ořechy a mouku. Pečeme na velkém plechu vyloženém…
Suroviny na těsto propracujeme hnětačem a necháme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 15-16 dílů. Na pomoučněném vále prsty roztahujeme a plníme tvarohem.Vkládáme spojem…
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, které jsme zchladili přilitím mléka či vody a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a kakaem (dle…
Suroviny na těsto propracujeme hnětačem a necháme kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 15-16 dílů. Na pomoučněném vále prsty roztahujeme a plníme tvarohem.Vkládáme spojem…
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, které jsme zchladili přilitím mléka či vody a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a kakaem (dle…
Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem. Přidáme olej, necháme ještě chvíli šlehat. Poté zamícháme jogurty. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, zamícháme na…
Celá vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do lehké a nadýchané pěny. Cukr zašleháváme postupně po lžících. Ve vodní lázni rozpustíme a dobře vymícháme máslo s čokoládou.…
Droždí rozdrobíme ve vlažném mléce a necháme vykynout kvásek. Pak ho přidáme k ostatním ingrediencím, zaděláme vláčné těsto a necháme ho vykynout na dvojnásobek.…
Droždí rozdrobíme ve vlažném mléce a necháme vykynout kvásek. Pak ho přidáme k ostatním ingrediencím, zaděláme vláčné těsto a necháme ho vykynout na dvojnásobek.…
Droždí rozdrobíme ve vlažném mléce a necháme vykynout kvásek. Pak ho přidáme k ostatním ingrediencím, zaděláme vláčné těsto a necháme ho vykynout na dvojnásobek.…
1. Předehřejeme troubu na 180°C a vymažeme hluboký plech, např. velikosti 24 x 31 cm ořechový posyp 2. Ořechy nasekáme na drobno a smícháme s cukrem. Odložíme. …
1. Předehřejeme troubu na 180°C a vymažeme hluboký plech, např. velikosti 24 x 31 cm ořechový posyp 2. Ořechy nasekáme na drobno a smícháme s cukrem. Odložíme. …
1. Předehřejeme troubu na 180°C a vymažeme hluboký plech, např. velikosti 24 x 31 cm ořechový posyp 2. Ořechy nasekáme na drobno a smícháme s cukrem. Odložíme. …
Vejce s cukrem, sirupem, solí našleháme do pěny a zašleháme olej. Dobře vmícháme cuketu.Mouku s práškem do perníku, kořením, kakaem a skořicí promísíme. Dobře vymícháme…
Z bílků vyšleháme sníh do kterého pomalu vmícháme ostatní suroviny.Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (poloviční velikosti než ten velký hluboký). Pečeme na 170°C.…
Fazole dáme do cedníku a necháme z nálevu okapat.Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě rozřízneme na polovinu. Dáme ji do vařící vody a 1 minutu necháme provařit.…
Udělejte dýňové pyré a nechte vychladnout. Vyšlehejte asi 5-10 minut vejce s cukrem do pěny. Do menší mísy připravte sypké směsi včetně koření, vlašské ořechy přijdou…
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Přidáme ostatní uvedené ingredience a vše dobře promícháme. Nalijeme na plech s pečícím papírem. Sušené ovoce vmícháme do těsta…
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Směs na těsto vylijeme mřížkově na těsto a pečeme na 150 stupňů.
Do hrnce dejte máslo a přilijte pivo. Zahřívejte na střední teplotu, dokud se máslo nerozpustí. Přidejte cukr, vanilkový cukr a prosáté kakao a dobře…
Korpus: Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky s cukrem, olejem a vodou vyšleháme do pěny, pak přidáme kakao a došleháme. Vyšleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli a do…
!!! Den předem připravit pařížskou šlehačku !!! Smetanu svařit s kakaem a cukrem, nechat vychladnout a na noc šoupnout do ledničky. Cupcaky: 1. Vroucí vodou zalít…
!!! Den předem připravit pařížskou šlehačku !!! Smetanu svařit s kakaem a cukrem, nechat vychladnout a na noc šoupnout do ledničky. Cupcaky: 1. Vroucí vodou zalít…
Prostřeno v tomto týdnu: Těšte se na slaný závin, svíčkovou i lívance se žahourem. Poradíme, jak na něj!
Encyklopedie bobulovin: Víte, jak vypadá josta a jak v kuchyni nejlépe využít angrešt, černý bez či rakytník?
Byliny v kuchyni: Polníček vás probudí z jarní únavy. Nejlepší je v salátu s řepou a čočkou!