Dvojbarevné řezy s mákem
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto na makovník si připravíme podle návodu na obalu. Navíc potřebujeme vejce a olej. Na druhé těsto si do misky na šlehání vložíme tři žloutky, odvážený krupicový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto na makovník si připravíme podle návodu na obalu. Navíc potřebujeme vejce a olej. Na druhé těsto si do misky na šlehání vložíme tři žloutky, odvážený krupicový…
Vypracujeme těsto, které namačkáme na vymazaný plech.Suroviny na náplň smícháme a dáme na těsto.Posypeme drobenkou a upečeme dorůžova.
Vypracujeme těsto, které namačkáme na vymazaný plech.Suroviny na náplň smícháme a dáme na těsto.Posypeme drobenkou a upečeme dorůžova.
Vypracujeme těsto, které namačkáme na vymazaný plech.Suroviny na náplň smícháme a dáme na těsto.Posypeme drobenkou a upečeme dorůžova.
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kokosem nebo kakaem, kořením a vodu. Nalejeme a…
Troubu rozpálíme na 170 °C.Banán rozmačkáme vidličkou na kašičku.Změklou Heru nakrájíme na kousky a vyšleháme s krupicovým cukrem.Přidáme vajíčka, mléko, špetku soli a…
Do mísy rozdrobíme droždí a přidáme 1 lžíci cukru, promícháme a až se rozpustí, přilijeme vlahé mléko. Změklé máslo vyšleháme se 2 lžícemi cukru a vejci, přidáme droždí…
Mouku, cukry, sůl, droždí, jemně nastrouhanou kůru zhruba z půlky pomeranče, drobně nasekanou čokoládu smícháme v míse, přidáme vlažné máslo a mléko, vejce a rum a…
Připravíme s korpus. Cukr, mouku, olej, žloutky, kakao, sůl a prášek do pečiva ušleháme dohladka. Přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané…
1. Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme cukr, vanilkový cukr, zakysanou smetanu a máslo a vypracujeme hladké těsto, které dáme na hodinu do ledničky. 2. Z těsta…
Vejce, cukr a olej šleháme do husté pěny.Přidáme mléko a rum a ještě vyšleháme.Pak vmícháme mouku s perníkovým práškem.Těsto nalejeme na předem vymazaný a vysypaný plech…
Osušený filet zasypeme solí smíchanou s cukrem a necháme hodinu marinovat. Poté filet umyjeme ve studené vodě a osušíme.Ostrým nožem nakrájíme na co nejtenčí plátky.…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny.Mouku smícháme s kypřicím práškem a kakaem, mléko smícháme s olejem. Do pěny postupně po trochách střídavě přidáváme mouku a mléko s…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a vodu. Nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech…
Hrušky oloupeme a nakrájíme.Nakrájené hrušky dáme na pánev, kterou vymažeme máslem a posypeme cukrem, poklademe hrušky, posypeme skořicí a opékáme. Ke konci přidáme rum.…
Hrušky oloupeme a nakrájíme.Nakrájené hrušky dáme na pánev, kterou vymažeme máslem a posypeme cukrem, poklademe hrušky, posypeme skořicí a opékáme. Ke konci přidáme rum.…
Všechny ingredience smícháme dohromady a dáme do připraveného hrnečku.Vložíme do předem předehřáté trouby na 150 °C a necháme péct cca 40-50 minut.Až se těsto nebude…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a ořechy, střídavě s vodou zlehka vmícháme do vaječné pěny. Malý korpus…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a ořechy, střídavě s vodou zlehka vmícháme do vaječné pěny. Malý korpus…
Źloutky, cukr ušlehat do pěny. Postupně přidat mouku, kakao, prášek a sníh vyšlehaný s krupicovým cukrem. Rozetřeme na plech na peč. papír a pečeme asi 12 min. 180 C.…
V míse utřeme Heru s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme vejce, tvaroh a citrónovou šťávu. Poté postupně přímícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Těsto dáme na…
Z bílků ušleháme sníh, zvlášť ušleháme žloutky s cukrem do pěny a potom vše opatrně smícháme. Přidáme kakao a mouku. Těsto nalijeme na pečící papír a pečeme ve vyhřáté…
V míse utřeme Heru s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme vejce, tvaroh a citrónovou šťávu. Poté postupně přímícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Těsto dáme na…
Žloutky vyšleháme s cukry, zašleháme olej a citrónovou šťávu, přidáme rozmačkané banány s trochou horké vody, mouku smíchanou s kůrou, práškem do pečiva a nastrouhanou…
Perníková omáčka: Bohatá chuť a vůně koření skvěle ladí s masem, uzeninami i dezerty, důležitý pro její přípravu je ten správný perník
Ovoce v rumu: Švestky v alkoholu skvěle ochutí různé dezerty, na přípravu stačí jen tři ingredience a správná doba uskladnění
Slavná minestrone: Italská polévka ze zbytků má kořeny už v římské říši