Osvěžující dortík
Recept ještě nebyl hodnocenNa korupus si ušleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přiléváme olej a vodu. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a opatrně zamícháme sníh z bílků. Takto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na korupus si ušleháme žloutky s cukrem do pěny, postupně přiléváme olej a vodu. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a opatrně zamícháme sníh z bílků. Takto…
Nejdřív si uvaříme pudink z mléka a cukru, vylijeme ho do vypláchlých pohárů studenou vodou, necháme ho vychladnout. Pak si ušleháme smetanu se Smetafixem a cukrem(já jí…
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao (můžeme vynechat a nebo obarvit jen půlku těsta - jak kdo chce), přilijeme rozpuštěné a mírně vychladlé máslo,…
Na korpus všechny suroviny smícháme dohromady, těsto je mírně tekuté, vylijeme ho do dortové formy a upečeme na 180%, netrvá to dlouho. Krém si uděláme z karamelového…
Postup: Den dopředu si připravíme základ na karamelovou šlehačku. 4 pol.lžíce upálíma na karamel(na nízkém ohni,pozvolna necháme rozpustit cukr),potom přilijeme 3 dcl…
Postup: Den dopředu si připravíme základ na karamelovou šlehačku. 4 pol.lžíce upálíma na karamel(na nízkém ohni,pozvolna necháme rozpustit cukr),potom přilijeme 3 dcl…
Postup: Den dopředu si připravíme základ na karamelovou šlehačku. 4 pol.lžíce upálíma na karamel(na nízkém ohni,pozvolna necháme rozpustit cukr),potom přilijeme 3 dcl…
Sladká čokoládová pěna, doplněná o mátovou drť lehce větrové chuti, vás příjemně osvěží a v ústech se jen rozplyne. Nadýchaná pěna bude ideální sladkou tečkou za…
Těsto : Žloutky rozšleháme s cukrem a vodou. Přidáme krupici, ořechy, sníh z bílků ,jablka a promícháme. Dáme do vymazané hladkou moukou vysypané formy a pečeme pri 150…
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na půl hodiny odpočinout. Cuketu oloupeme a zbavíme jádřince. Půlku…
Žloutky vyšleháme s cukrem, přilijeme vlažnou rozpuštěnou Heru a vodu. Vše promícháme. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme sníh z bílků…
Jemná rýžová kaše bez práce, hlídání a připalování v hrnci? Ano, jde to! Vaše domácí pekárna ji zvládne hravě. Rýžová kaše z pekárny je opravdu luxusně připravená a…
Vejce s cukrem míchejte do pěny 6 minut ručním mixérem, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté…
Ořechy povznesou chuť moučníku vždycky. Ať již jsou součástí krému nebo korpusu. Výsledkem je lahodný dort pro každou příležitost. Dozdobit ho můžete na povrchu podle…
Cesto: Do horúcej vody dáme ceru roztopiť , pridáme múku a soľ, uvaríme hustú kašu.Necháme vychladnúť a pridáme po jednom vajíčka. Rozdelíme na 2 časti , dáme na plech…
Zltky vyslahame do penista s krystalovym cukrom. Pridame olej, preslahame, pridame vodu, preslahame. Pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva. Bielka…
Zltky vyslahame do penista s krystalovym cukrom. Pridame olej, preslahame, pridame vodu, preslahame. Pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva. Bielka…
Najprv si upecieme piskotu na roladku a na podlozku. Zvolila som si uplne jednoduchu piskotu. Bielka naslahame so stipkou soli. Ked zbeleju, pridame krystalovy cukor a…
Korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pridávame po 1 lyžici horúcej vody (spolu 5). Vmiešame orechy.Z bielkov vyšľaháme pevný sneh (ak obrátime misu…
Někdo se karamelu obává, ale v zásadě nejde o nic složitého. Působením tepla se obyčejný bílý cukr rozpustí, získá zlatavě hnědou barvu a intenzivnější nasládlou chuť.…
Rebarbora má svou sezonu na přelomu jara a léta. Její specifická chuť se skvěle vyjímá právě na jednoduchých moučnících, jako je tento řez s drobenkou. Kousky rebarbory…
Ostružiny propláchneme přes cedník studenou vodou a odšťavňovačem prolisujeme na šťávu. Přes odšťavňovač klidně projedu i 6x (o to více získám šťávy). Nechám odstát v…
Černý bez je u nás velmi rozšířený, a tak nic nebrání tomu, abychom využili jemnou chuť jeho květů pro přípravu výborného osvěžujícího sirupu. Připravíme ho zastudena, a…
Den předem si připravíme pařížský krém: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po krátkém povaření směs odstavíme. Do horké zamícháme nalámanou čokoládu a…
Zahřejte se domácím pečeným čajem! Tady jsou 4 skvělé recepty, které musíte zkusit
Šťavnaté kuřecí řízky ve strouhance z toustového chleba: Asijská specialita je hitem i u nás a snadno se dělá
Pečeme s Ivou: Znáte meteník? Kynutý slaný koláč se může stát lákavým občerstvením i hlavním jídlem