Staveniště SIKU
Recept ještě nebyl hodnocenDen předem si připravíme pařížský krém: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po krátkém povaření směs odstavíme. Do horké zamícháme nalámanou čokoládu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Den předem si připravíme pařížský krém: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po krátkém povaření směs odstavíme. Do horké zamícháme nalámanou čokoládu a…
Příjemná vůně meduňky uklidňuje už sama o sobě. Připravte z ní třeba zdravý bylinný sirup, který vám pomůže, pokud máte problémy se spaním. Postačí jen lžíce do čaje a…
Vyšleháme žloutky s polovinou cukru a olejem, vyšleháme bílky s druhou polovinou cukru, opatrně smícháme, přimícháme prosátou mouku s kakaem a kypřícím práškem, vylijeme…
Marmeláda: Dýni očistíme a nastrouháme. Vložíme do hrnce, přidáme nadrobno rozkrájený ananas včetně nálevu. Vlijeme citrónovou šťávu a vaříme, dokud dýně nezmění svou…
Pampeliškový med má v naší kuchyni už také jistou pozici. Vždy na jaře, jakmile jsou k květu, je to čas na přípravu medu. Kvítky stačí povařit, nechat vyluhovat a poté…
Mazanec by neměl na Velikonoce chybět v žádné domácnosti. Toto tradiční sváteční pečivo můžete podávat na snídani, pochutná si jistě celá rodina. Tvarohové těsto je plné…
Spojení bazalky a ananasu je velmi neobvyklé, ale jeho chuť je naprosto neodolatelná! Pokud budete chtít experimentovat, můžete přidat citronovou štávu a zdobit zrníčky…
Máte zdroj medvědího česneku a zvažujete, jak ho ještě v kuchyni využít. Přidáním do pečiva získáte jemnou česnekovou příchuť a nádech barvy podle množství přidané…
Z trocha mlieka, droždia a 2 lyžičiek kryštálového cukru urobime kvások.Zo zvyšku mlieka, múky, kvásku, oleja, cukru, vanilkového cukru a štipky soli vypracujeme vláčne…
Grilované ovoce je jistě netradiční pochoutkou. Kousky oblíbených druhů ovoce doplníme máslem a cukrem. Zabalené v alobalu necháme projít grilem. Hotové podáváme ideálně…
Ve velké míse promíchejte mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce smíchejte cukr s vejcem a olejem, dokud se nespojí. Vmíchejte podmáslí a peprmintový…
Najprv si prichystáme krém: Z cukru na krém odoberieme 2 PL a zmiešame s kakaom a pudingovým práškom, zmiešame s časťou mlieka. Zvyšné mlieko uvedieme do varu, vmiešame…
Koláč s rebarborou a jahodami je lahodný a osvěžující dezert, který spojuje pikantní chuť rebarbory s sladkostí jahod. Tato kombinace se používá zejména v letních…
Najprv si prichystáme krém: Z cukru na krém odoberieme 2 PL a zmiešame s kakaom a pudingovým práškom, zmiešame s časťou mlieka. Zvyšné mlieko uvedieme do varu, vmiešame…
Koláč s rebarborou a jahodami je lahodný a osvěžující dezert, který spojuje pikantní chuť rebarbory s sladkostí jahod. Tato kombinace se používá zejména v letních…
Třešňová povidla v sobě nesou chuť léta a sladkost třešní. Připravují se pomalým vařením třešní s cukrem, čímž se dosáhne husté konzistence a bohaté chuti. Domácí…
Tento koláč přináší méně obvyklou kombinaci čerstvých meruněk a máku. Meruňky poklademe na kynuté těsto, posypeme drobenkou, kterou ochutíme mákem, a upečeme. Kromě…
Snadná a chutná letní večeře, do které využijete přebytky rajčata a paprik. Řeč je samozřejmě o leču, které je původem z Maďarska. Každý má ten svůj ozkoušený recept,…
Tento pěkný a osvěžující dezert je jako stvořený pro letní dny. Najdeme v něm maliny, piškoty, pudink ochucený vaječným koňakem a šlehačku. Poháry podáváme ozdobené…
Zajímavá kombinace máku a meruněk v kyprém moučníku vás dostane svou originální chutí. Zkuste si připravit tento skvělý koláč podle našeho receptu. Počítejte s tím, že…
Sladké a aromatické mirabelky se skvěle hodí do dortů i koláčů. Podusíme je s trochou skořice a pudinkovou směsí, naneseme na korpus a upečeme. Na dortík naneseme…
Z přebytků letního ovoce můžeme připravit výborný pečený čaj. Ten nás během chladného počasí zahřeje a potěší příjemnou ovocnou chutí. Díky skořici, hřebíčku a rumu…
S parným létem se také pojí sklizeň sezónního ovoce, z jehož přebytků můžeme připravit lahodnou domácí marmeládu. Příjemně sladkou broskvovou marmeládou můžete naplnit…
Ačkoliv je rebarbora zelenina, hodí se skvěle jako náplň do sladkých moučníků. Zkuste upéct například tento koláč z lineckého těsta s náplní z krájené kyselkavé…
Došla vám paprika uprostřed vaření? Vsaďte na zaručené rady, jak to zachránit
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice
Uzeniny vyrábějí v rodině Čejkových již více než 100 let. Vyhlášená je jejich tlačenka podle receptu po dědovi