Čokoládovo-karamelový ráj
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejeme na 180 °C.Jemně nadrtíme polovinu tabulky hořké čokolády. V míse smícháme hladkou mouku, kakao, kypřicí prášek a nadrcenou čokoládu. Poté vezmeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu předehřejeme na 180 °C.Jemně nadrtíme polovinu tabulky hořké čokolády. V míse smícháme hladkou mouku, kakao, kypřicí prášek a nadrcenou čokoládu. Poté vezmeme…
Troubu předehřejeme na 180 °C.Jemně nadrtíme polovinu tabulky hořké čokolády. V míse smícháme hladkou mouku, kakao, kypřicí prášek a nadrcenou čokoládu. Poté vezmeme…
Vejce, cukr a olej vyšleháme do světlé pěny.Do vyšlehané pěny jemně vmícháme skořici, mouku, prášek do pečiva a vlašské ořechy. Jako poslední zamícháme nastrouhanou…
Droždí rozmícháme v troše mléka se lžičkou cukru a necháme vzejít na teplém místě asi dvacet minut.Přidáme cukr, promícháme a přidáme máslo, tvaroh, mléko - rozmícháme a…
Droždí rozmícháme v troše mléka se lžičkou cukru a necháme vzejít na teplém místě asi dvacet minut.Přidáme cukr, promícháme a přidáme máslo, tvaroh, mléko - rozmícháme a…
Nejprve dáme dělat těsto. Do domácí pekárny jako první dáme vodu, olivový olej, droždí rozmícháme v hrnku s 3 lžícemi vody a cukrem a přidáme do pekárny. Potom vložíme…
Maslo vyšľaháme s cukrom a vajciami do peny.Pridáme múku s práškom do pečiva a podľa potreby 4-5 lyžíc mlieka. Dobre vymiešame. Cesto nemá byť riedke, len dobre…
Vanilkový cukr je ve sladké kuchyni potřeba téměř pořád. Bez něj si úžasnou bábovku, řezy, koláče, natož nejoblíbenější zmrzlinu ani nedkážeme představit. Vyrobit si…
Vysoký, nadýchaný a lehoučký sladký chlebíček z domácí pekárny je vhodný třeba na snídani. Zkuste přidat strouhanou citronovou kůru nebo třeba skořici. To vše chlebíček…
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh.Cukr smícháme se žloutky, přidáme mléko a olej. Poté přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do směsi…
Uděláme si kvásek - do trochy vlažného mléka s lžičkou cukru dáme droždí, přidáme trochu mouky. Rozpustíme máslo.Do mísy s moukou, cukrem, solí, mlékem a vejci nalijeme…
Uděláme si kvásek - do trochy vlažného mléka s lžičkou cukru dáme droždí, přidáme trochu mouky. Rozpustíme máslo.Do mísy s moukou, cukrem, solí, mlékem a vejci nalijeme…
Cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom do hustého snehu. Potom zľahka primiešame kávu, kakao, orechy, preosiatu múku a roztopené maslo (Heru). Cesto natlačíme do vrecúška a…
Cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom do hustého snehu. Potom zľahka primiešame kávu, kakao, orechy, preosiatu múku a roztopené maslo (Heru). Cesto natlačíme do vrecúška a…
Po vykynutí těsto propracujeme, rozválíme na obdélník, potřeme náplní a srolujeme jako závin. Dáme na plech do tvaru kolečka. Hluboce nastříháme asi na dva centimetry…
cesto: bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom na tuhý sneh, žltka + cukor + vanilkový cukor vyšľahať na penu pridať vodu + polku múky a kypriaci prášok stále miešať…
Utřeme tuk, pískový i vanilkový cukr, vejce a 4 lžíce mléka. Přimícháme po částech mouku a prášek do pečiva a vypracujeme těsto. Polovinu ho vložíme do vymazané a…
Příprava: Na rozpálený olej vhodíme jemně nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Celer nakrájený na hranolky vhodíme k cibulce a osmahneme ho dozlatova. Přidáme…
Drobné kakaové preclíky se hodí jako mlsání ke kávě či čaji nebo pohoštění pro návštěvy. Na přípravu stačí pár surovin, které obvykle míváme doma. Preclíky jsou z…
Postup: Upečeme si piškot - žloutky s cukrem, vodou a citronou kůrou ušleháme do pěny. Přisypeme mouku a pozvolna přimícháváme tuhý bílkový sníh ušlehaný se špetkou…
Pripraviť kysnute cesto, aby bolo vlačne a ľahko sa odlepovalo od stien misky a od ruk. Nechať 2-krat vykysnuť v teplom mieste, rozdeliť cesto na 4 bochniky. Každý…
Pripraviť kysnute cesto, aby bolo vlačne a ľahko sa odlepovalo od stien misky a od ruk. Nechať 2-krat vykysnuť v teplom mieste, rozdeliť cesto na 4 bochniky. Každý…