Ostružinový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny přísady dobře promícháme, těsto vylijeme na plech, na který jsme dali pečící papír, poklademe ostružinami a posypeme žmolenkou.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny přísady dobře promícháme, těsto vylijeme na plech, na který jsme dali pečící papír, poklademe ostružinami a posypeme žmolenkou.
Ztuhlé máslo nastrouháme do mouky, přidáme vodu, žloutek, ocet, trošlu soli a zaděláme těsto, které dáme do chladu na cca 15 minut uležet. Poté těsto rozdělíme na dvě…
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a nakonec přidáme nastrouhanou cuketu. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě…
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a nakonec přidáme nastrouhanou cuketu. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a ořechy, střídavě s vodou zlehka vmícháme do vaječné pěny. Malý korpus…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a ořechy, střídavě s vodou zlehka vmícháme do vaječné pěny. Malý korpus…
Korpus 1 ( na spodní díl jsem dělala dvojitou dávku na horní 1/2dávku) Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru,…
Korpus 1 ( na spodní díl jsem dělala dvojitou dávku na horní 1/2dávku) Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru,…
Korpus 1 ( na spodní díl jsem dělala dvojitou dávku na horní 1/2dávku) Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru,…
Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a připravíme si hluboký plech, který vymažeme tukem a vysypeme hr.moukou. Ze všech ingrediencí na těsto vyšleháme hladkou hmotu,…
Mouku smícháme s povoleným máslem, vejcem, cukrem, špetkou soli a čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou. Pečlivě vypracujeme těsto. Necháme ho v chladu odpočinout cca…
Připravíme plech (mám 32x23 cm) a 2 papíry na vyložení. Zapneme troubu na 170° C. Tři žloutky šleháme s cukrem a přidáme postupně horkou vodu. Stále šleháme, až do…
Připravíme plech (mám 32x23 cm) a 2 papíry na vyložení. Zapneme troubu na 170° C. Tři žloutky šleháme s cukrem a přidáme postupně horkou vodu. Stále šleháme, až do…
Heru(máslo) jsem el. šlehačem ušlehala s cukrem, pak jsem zašlehala celá vejce, mouku,kakao a kys. smetanu. Těsto je dost husté, spíš takový krém. Ale to nevadí, tak je…
Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a připravíme si hluboký plech, který vymažeme tukem a vysypeme hr.moukou. Ze všech ingrediencí na těsto vyšleháme hladkou hmotu,…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Zemiaky nastrúhame alebo prelisujeme. Pridáme múku, cukor, vajce, orechy a štipku soli. Dobre vypracujeme na cesto a tvarujeme guličky s priemerom asi 4 cm. Varíme v…
Švestky opereme, osušíme, vypeckujeme a nakrájíme na poloviny. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně vmícháváme celá vejce, špetku soli,…
Sušenky rozdrtíme a polijeme mlékem. Žloutky utřeme s máslem a cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu a zamícháme. Přidáme umleté ořechy a rozmáčené sušenky. Dobře…
Přísady všechny na těsto smícháme nalijeme do formy nezapomenem formu vysypat moukou čím koliv. Pečeme na 200 stupňů do zlatova. Necháme vychladnout. Poté ušleháme…
Na Slovensku je tradíciou na Vianoce, podávanie opekancov. Toto jedlo sa podáva po kapustnici, ktorá je tiež tradičným jedlom. Chcem iba vysvetliť, čo sú to opekance. Ak…
Mlieko so štipkou soli, cukrom a vanilkovým uvedieme do varu, vsypeme krupicu a uvaríme veľmi hustú kašu.Vylejeme masu na pečiaci papier, mokrým nožom uhladíme na hrúbku…
Kysané zelí ze sudu krok za krokem: Od krouhání přes udusání po kvašení. Důležité je správné množství soli a pečlivá hygiena
Proč navštívit Jižní Tyrolsko? Dobrým důvodem je zdejší chřest, místní farmář prozradil, jak si jej nejlépe vychutnat
Jídla ze zbytků mohou být hvězdami jídelníčku: Smaženka stojí pár korun, mrkvovou pomazánku máte za chvilku