Švestkový koláč v dortové formě
Suroviny
Porce: podle velikosti nakrájených kousků
Nutriční hodnoty
Energie | 25 344 kJ / 6 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,14 g |
Tuky | 308,93 g |
Vláknina | 51,50 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 556 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 685,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Švestky byly moc velké , tak jsem je nakrájela na malé kousky, malé švestky krájím na půl a dávám slupkou na těsto.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 8. 2019 14:27
Majkaa: Vždy se mi to propeče, švestky ( musí být tvrdší ) pečlivě osuším papírovou utěrkou, každá vrstva těsta je tenká, pečením nabude, díky prášku do pečiva. Hlavně střed mačkám, aby byl tenčí než na krajích (to si pečlivě hlídám ) a spojený na bokách. Když dám těsto na švestky posypu si ho moukou a pomoučněnou rukou těsto rozmačkám, 40 minut ho peču v troubě na první drážce, pak ho opatrně přendám na druhou drážku, začne -li dříve být zlatý, mám vystřižený kruh z pečícího papíru o 5cm širší než forma, zmačkám ho, pak ho rozdělám a lehce ho dám na formu, jako pokličku. Nesmí se vytáhnout dříve, je dobré spíš nechat ho péct o 10 minut déle. Důležité je vyklopit ho co nejdéle z formy. Kokos v těstě pomáhá těstu sát přebytečnou šťávu, může se ještě lehce každá vrstva posypat. Všichni říkají, že chuťově je to jako švestkové buchty.
27. 8. 2019 11:05
zajímavý recept, ale propečou se ty vrstvy těsta?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 2 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 3 minutami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 34 minutami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 53 minutami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 1 hodinou
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit dokonalý švestkový kompot, který oceníte hlavně v zimě při pečení koláčů či bublanin
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Další recepty
Tématické fráze: švestkový koláč kolace do dortove formy koláč v dortové ve formě koláč v dortové forme švestkový koláč do kolacove formy koláč do dortové formy švestkové koláče kolace do formy recept koláč v kolacove formě musi se vysypavat forma na kolace dortová forma na koláč koláč do dortové do formy kolače ve formě recepty na švestkový koláč kolace z kokosove mouky
Suroviny: máslo, cukr moučkový, mouka hladká, mléko, rum, vejce, prášek do pečiva, cukr vanilkový, moučka kokosová, sůl, cukr skořice, švestky
Švestkový koláč v dortové formě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m5LA
2 názory