Drobenkový koláč s rebarborou
Recept ještě nebyl hodnocenRebarbora je mírně nakyslá, šťavnatá, a proto jsou z ní vynikající moučníky. Zkuste tento klasický koláč s drobenkou, ovšem z celozrnné mouky. Koláč s drobenkou, to je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rebarbora je mírně nakyslá, šťavnatá, a proto jsou z ní vynikající moučníky. Zkuste tento klasický koláč s drobenkou, ovšem z celozrnné mouky. Koláč s drobenkou, to je…
Koláče s tvarohem a rebarborou jsou osvědčená klasika. V tomto receptu je navíc minimum cukru, bílou mouku nahradíme špaldovou, a na doslazení náplně použijeme banán,…
Koláče s tvarohem a rebarborou jsou osvědčená klasika. V tomto receptu je navíc minimum cukru, bílou mouku nahradíme špaldovou, a na doslazení náplně použijeme banán,…
Kyselkavá rebarbora nachází své uplatnění nejčastěji ve sladké kuchyni. Dezert v podobě pudinku s rebarborou a oblíbenou granolou si mohou bez výčitek vychutnat i vegani…
Muffiny jsou skvělým moučníkem na svačinu nebo na cesty. Připravte je podle tohoto receptu, voní jahodami, vanilkou a banánem. Příprava není složitá a hravě ji zvládne i…
Využití rebarbory je v naší kuchyni velmi široké. Můžeme třeba upéct tento zdravý koláč s ovesnými vločkami a obyčejné mléko nahradit kefírem. Tak odlehčíme našemu…
Není nic lepšího, než si po nedělním obědě dopřát něco na mlsání. Můžete si zpříjemnit den pohárkem s rebarborovým rozvarem a jemným smetanovo-mascarpone krémem.…
Rebarbora se sice řadí mezi zeleninu, ale zpravidla ji používáme jako komponent do různých sladkých moučníků. Její chuť je lehce nakyslá, ale stačí ji nechat v cukru a…
Rebarbora se sice řadí mezi zeleninu, ale zpravidla ji používáme jako komponent do různých sladkých moučníků. Její chuť je lehce nakyslá, ale stačí ji nechat v cukru a…
Sezóna rebarbory je krátká a tak neváhejte a využijte tuto sladkokyselou zeleninu do vláčného makovce, posypaného křupavou drobenkou, vonící po skořici. Kombinace…
Borůvky mají u nás sezonu v létě, kdy se stávají součástí ovocných knedlíků, buchet, koláčů. Změnou pak může být třeba tato původem francouzská galetka. Odleželé křehké…
Závin s jahodami, plný lahodného smetanového krému, je ideálním moučníkem pro posezení s přáteli u šálku dobré kávy. Moučník z křehkého listového těsta potěší svou…
Hledáte tipy, jak zpracovat rebarboru? Zkuste upéct tento skvělý koláč s jemným krémem z vanilkového pudinku a tvarohu pokladený kousky rebarbory. Příprava není tak…
Připravte výborný koláč s rebarborou, pečený třeba v litinové pánvi. Na povrch přidejte křupavou vrstvu z třtinového cukru a ovesných vloček. Hotový koláč podávejte s…
Připravte výborný koláč s rebarborou, pečený třeba v litinové pánvi. Na povrch přidejte křupavou vrstvu z třtinového cukru a ovesných vloček. Hotový koláč podávejte s…
Pořádná porce na velký plech. Dávka těsta, která se hodí pro celou rodinu nebo na oslavu. Kombinace jahod a rebarbory je velmi oblíbená a s drobenkovou posypkou, je chuť…
Chutney nebo také čatní pochází z Indie a jde o omáčku výrazné chuti. V chutney připraveném z rebarbory se skvěle snoubí její kyselkavá chuť s aromatickým zázvorem,…
Skvělý pro všechny, kteří hledají lehké a zdravé jídlo. Ideální jako příloha ke grilování, do hamburgerů nebo sendvičů nebo tortill. Salát je svěží, lehký a plný…
Spojili jsme křupavý sušenkový základ, jemný vanilkový krém a voňavé jahody. Cheesecake řezy krásně drží tvar, skvěle chutnají a okouzlí vás ještě před prvním soustem. U…
Lahodnou chuť mořských slávek podpoříme fúzí asijských chutí. K dochucení tak použijeme hlavně rybí a ústřicovou omáčku a také citronovou trávu a kousek exotického…
Voňavé, měkké a lehce hříšné sousto, které spojuje šťavnatá jablka, aromatické koření a dotek alkoholu. Tyto rustikální pečené dobroty připomínají domácí sušenky, ale s…
Cuketový chlebíček je vláčný, voňavý a plný ořechů, rozinek. Díky nastrouhané cuketě zůstává dlouho čerstvý a skvěle se hodí ke kávě i čaji. Překvapí vás svou jemnou…
Zdravější varianta oblíbeného moučníku. Cuketa bábovce dodá vláčnost, kakao efektní mramorování a skořice nezaměnitelnou vůni. Díky vysypání formy strouhankou je bábovka…
Lehce pikantní směs z cukety, klobásky a rajčatového protlaku se hodí nejen jako samostatné jídlo, ale i jako omáčka k těstovinám či rýži. Závěrečné zjemnění smetanou…