Banánový chlebíček se skořicí (kynutý)
Recept ještě nebyl hodnocenK vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (měkký banán dobře rozmačkaný, pevnější nastrouhaný) a uhněteme těsto, které necháme vykynout 1-2 hodiny.Vykynuté těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (měkký banán dobře rozmačkaný, pevnější nastrouhaný) a uhněteme těsto, které necháme vykynout 1-2 hodiny.Vykynuté těsto…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vanilkový cukr, rum, olej, vodu a zamícháme. Poté do směsi přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na 2 části a do…
Nejprve připravíme těsto: do mísy dáme sypké ingredience, promícháme, přidáme tekuté a vyšleháme těsto metličkou nebo šlehačem.Připravíme karamel: do pánve dáme máslo,…
Začneme šlehat bílky se solí. Jakmile začnou pěnit, postupně přisypeme cukr, pak žloutky a nakonec vodu. Vznikne tuhá našlehaná pěna, do které už jen vařečkou přimícháme…
Nejprve připravíme těsto: do mísy dáme sypké ingredience, promícháme, přidáme tekuté a vyšleháme těsto metličkou nebo šlehačem.Připravíme karamel: do pánve dáme máslo,…
Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Povaříme je v polovině odměřené vody spolu s cukrem a skořicovým cukrem do změknutí, potom tyčovým mixérem…
Droždí s cukrem rozpusťte v 1/8 vlažné vody. Pak s moukou, 1 lžičkou soli a olivovým olejem vypracujte hladké těsto. Dejte do mísy, zakryjte utěrkou, dejte do tepla a…
Nejdříve si připravíme kvásek – ve 200 ml vlažné vody rozpustíme instantní sojový nápoj, přidáme 1 lžíci cukru a sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít. V míse…
Nejdříve si připravíme kvásek – ve 200 ml vlažné vody rozpustíme instantní sojový nápoj, přidáme 1 lžíci cukru a sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít. V míse…
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Postupně pak vmícháme žloutky, mouku a cukr. Těsto nalijeme do dortové formy a piškot pečeme na 160°C asi 20 minut. Ušleháním…
Mouky prosejeme do misky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme středně tuhé těsto. Necháme 45 minut odpočinout, přetužíme a rozdělíme na dva kusy. Stočíme do bochánků,…
Kečup Standart : Rajčata omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, dáme do velkého hrnce a přidáme nakrájenou cibuli, sůl, červenou papriku, rozemleté koření a rozvaříme.…
Suroviny na těsto zpracujeme a lžícemi tvoříme noky, ty dáme vařit do vroucí osolené vody. Když vyplavou, necháme ještě chvilku povařit a jsou hotové.Posypeme opraženou…
Kečup Standart : Rajčata omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, dáme do velkého hrnce a přidáme nakrájenou cibuli, sůl, červenou papriku, rozemleté koření a rozvaříme.…
Suroviny na těsto zpracujeme a lžícemi tvoříme noky, ty dáme vařit do vroucí osolené vody. Když vyplavou, necháme ještě chvilku povařit a jsou hotové.Posypeme opraženou…
Omyté osolené a opepřené maso opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, vyjmeme je a do výpeku dáme drobně krájenou slaninu, cibuli a česnek. Krátce orestujeme,…
V míse smícháme (utřeme) cukr, vejce, majonézu a změklé máslo. Pak přidáme sypké přísady - mouku, prášek do pečiva a pudink. Vypracujeme měkké a pružné těsto, dost…
V polovině studeného mléka rozmícháme teffovou mouku, druhou polovinu mléka ohřejeme, osladíme a do horkého vmícháme namočenou mouku. Za stálého míchání přivedeme k varu…
Ve větší míse smícháme sypké suroviny, pak přidáme ostatní a těsto vlijeme na hlubší plech vymazaný tukem a vysypaný moukou.Pečeme asi 25 minut při 190°C. Po…
Tvaroh smícháme s moukou, pudinkem, vejcem, cukrem a vypracujeme těsto.Do kousků těsta balíme ovoce nebo marmeládu a vkládáme do osolené vařící vody.Po vyplavání vaříme…
Všechny suroviny dáme do pekárny od tekutých po sypké, zvolíme vhodný program a po zvukovém signálu přidáme majoránku a cibuli. Ostatní za nás udělá pekárna. :-)
Ve vlažném oslazeném mléce necháme vzejít kvasnice. Vykynutý kvásek vlijeme do mísy, přidáme zbývající suroviny a vypracujeme těsto.Těsto rovnou (bez kynutí) rozdělíme…
Vejce a cukr vyslehame do peny, pridame ostatni suroviny a poradne zamichame, vlijeme na pekac vylozeny papirem, poklademe navrch jahody a dame pect. Az je buchta hotova…