Celozrnné pečivo
Recept ještě nebyl hodnocenV míse smíchejte mouku se solí, přidejte změklé máslo(tuk), vmíchejte cukr a sušené droždí. Do důlku v promíchané směsi nalijete vodu a těsto zpracujte buď ručně nebo v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse smíchejte mouku se solí, přidejte změklé máslo(tuk), vmíchejte cukr a sušené droždí. Do důlku v promíchané směsi nalijete vodu a těsto zpracujte buď ručně nebo v…
Na plech si naskládáme vedle sebe kakaové sušenky, zaplníme celé dno. Na ně rozetřeme uvařený, mírně vychlazený pudink smíchaný s jedním tvarohem a cukrem. Na tuto…
Do horkého mléka přidáme špetku soli a za stálého míchání přisypeme krupičku a uvaříme hustou kaši. Zamícháme do ní cukr a máslo. Necháme vychladit a pak vešleháme…
Těsto dobře uhněteme. 2/3 těsta vyložíme dno dortové formy (pod těsto můžeme dát pečící papír) a propícháme vidličkou. Ze zbylého těsta vyválíme roličku, vyložíme jí…
Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a solí, přidáme cukry, změklé máslo a vejce. Šlehačem vyšleháme na hladké těsto. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané…
Bílky s cukrem a solí vyšleháme do tuhého sněhu, přidáváme žloutky a šleháme. Střídavě přiléváme vodu a olej. Nakonec zlehka zapracujeme mouku s práškem do pečiva. Do…
Z prvej polovice surovin uvarime klasicku hovadziu polievku. Nechame trosku dlhsie varit, aby bolo maso uplne makucke (kto chce maso aj v polievke, pouzije asi kilo masa…
Z droždí, mléka a cukru vypracujeme kvásek.Přidáme mouku, vejce, nastrouhanou heru, špetku soli a necháme zhruba hodinu vykynout.Nádivku připravíme tak, že uvaříme…
V hrnci osmahneme cibulku, přidáme nakrájená játra - osmahneme. Dále přidáme rajské protlaky, vodu, bobk. list, rozmarýn, sůl, pepř a vaříme asi 20 - 30 min. Zahustíme…
Papriky zbavíme vnitřků.Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mleté maso, pokrájenou klobásu, podusíme, přidáme rýži, sůl a pepř dle chuti, vaříme do měkka…
Všechny přísady promícháme až vznikne husté licí těsto a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Po upečení krájíme na šikmé řezy a sypeme cukrem.
Z bílků a vody ušleháme velmi tuhý sníh, pomalu přisypeme cukr, vanilkový cukr a přimícháme rozšlehané žloutky. Přisypeme směs mouky, škrobu a prášku do pečiva a…
Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme špetku soli a po částech přimícháme tvaroh. Postupně přidáváme mouku, až získáme vláčné těsto.Na pomoučeném vále z těsta…
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme mascarpone a zase prošleháme.V jiné míse vyšleháme smetanu a v další vyšleháme bílky. Vše…
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, vejce, rum, rozpuštěné sádlo.Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Pokud těsto lepí a je řídké, přidáme mouku…
Světlá čokoláda : Tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme moučkový cukr, vsypeme sušenou smetanu, strouhaný kokos a oba druhy cukru. Zamícháme a hned nalijeme do…
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, vejce, rum, rozpuštěné sádlo.Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Pokud těsto lepí a je řídké, přidáme mouku…
Zeleninu nastrouhat a zalít nálevem. Nálev se nevaří, jen se zaleje na zeleninu. Nechat odstát alespoň 4 hodiny, promíchavat, nakonec přidat hrst kopru a sterilizovat 10…
Nejdřív si uvaříme kuřecí směs na polévku, já tentokrát použila kuřecí stehenní řízek.Když je maso pořádně uvařené nakrájíme ho na malinké kousíčky. Vývar můžem použít…
Suroviny na těsto smícháme a necháme na vále a necháme odležet asi 30 min.Odleželé těsto vyválíme na větší plát, vložíme do formy a povytáhneme nad formu.Tvarohovou…
1) Smícháme vločky, mléko, extrakt a oslazovadlo. Dáme přes noc do lednice. 2) Ráno vmícháme podle naší chuti jakékoliv ovocné ingredience a můžeme podávat.
Suroviny na těsto smícháme a necháme na vále a necháme odležet asi 30 min.Odleželé těsto vyválíme na větší plát, vložíme do formy a povytáhneme nad formu.Tvarohovou…
Královské chutě: Po královně Alžbětě II. byl pojmenován „Ma'amburger“. Jedla ho vždy bez housky, zato s brusinkovým kompotem
Staročeské míry a váhy: Co znamenal žejdlík, co holba a kolik gramů měl kvintlík? Připomeňme si staré časy
Pikantní ředkvičky: 5 tipů, jak je využít do salátu, pomazánek, do polévky i při grilování