Kalifornské zmrzlinové kuličky
Recept ještě nebyl hodnocenZmrzlina je snad nejčastější pochutinou letních dnů. Pokud vás láká její netradiční zpracování, vyzkoušejte tento recept. Z vanilkové zmrzliny vytvarujte kuličky, které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zmrzlina je snad nejčastější pochutinou letních dnů. Pokud vás láká její netradiční zpracování, vyzkoušejte tento recept. Z vanilkové zmrzliny vytvarujte kuličky, které…
Kuřecí špalíčky na divoko jsou lahodné a šťavnaté kousky kuřecího masa ve směsi koření a zeleniny. Díky pomalému dušení získávají bohatou chuť s lehkým nádechem…
Čerstvá směs zeleniny, jako jsou rajčata, okurky, papriky a zelné listy, je dokonale doplněna pikantní octovou zálivkou, která zvýrazní jejich přirozenou chuť a přidá…
Drobné cibulky nakládané spolu s pálivými paprikami dodají vašemu jídlu pořádný říz. Můžete je podávat k masu, uzeninám, zapečeným těstovinám, nebo je přidat třeba do…
Milovníky nakládané zeleniny jistě potěší recept na bleskurychle připravené plátky cukety ve sladkokyselém nálevu. Díky lehké pikantnosti jsou výborným doplňkem k…
Milovníky nakládané zeleniny jistě potěší recept na bleskurychle připravené plátky cukety ve sladkokyselém nálevu. Díky lehké pikantnosti jsou výborným doplňkem k…
Snadná marmeláda z mirabelek, okořeněná badyánem, skořicí a hřebíčkem vám připomene léto a zlepší náladu nejen v sychravých podzimních měsících, ale bude se výborně…
Vyrobíme ji z 65% rakytníkové šťávy a 35% jablečné dřeně. Množství cukru podle vlastní chuti.Šťávu z rakytníku vylisujeme, oloupaná a pokrájená jablka (bez jádřince)…
Bez černý je velmi zdravý a může nám pomoci od řady neduhů. Navíc je to u nás běžný a rozšířený keř, a tak nic nebrání tomu, abychom jeho voňavé květy využili v kuchyni.…
Překvapte nečekanou návštěvou perfektním dezertem, který zvládnete připravit do půlhodiny. Příjemně sladký pohár skládající se ze smetanovo-tvarohového krému, piškotů…
Čerstvé papriky chutnají skvěle, ale pečením získají ještě výraznější chuť a navíc pěkně voní. Připravíme z nich výborný salát, ve kterém je doplníme čerstvým zelím,…
Sladká snídaně je pěkný start do nového dne a dodá nám potřebnou energii. Připravit můžeme třeba nadýchané lívance z kynutého těsta, které osmažíme dozlatova. Chutnají…
Milujete různé sladké pomazánky, ale rádi byste ty kupované nahradili domácími? Překvapivě můžete jednu takovou vyrobit i ze švestek. Rozmixované švestky spolu s kakaem…
Mirabelka je poddruh švestky, takže i chutí je jí velice blízká. Z drobných kulatých plodů můžeme připravit likéry, sirupy, ale také marmeládu. Se špetkou skořice a…
Pokud máte chuť na lehký oběd, ogrilujte plátky kuřecího prsa a podávejte je se svěžím a jednoduchým salátem z cukety a ředkviček. Jídlo ještě doplní dresink z kysané…
Knedlík s pečeným vepřovým masem a dušeným sladkokyselým zelím je známá a oblíbená klasika. K zelí tentokrát ještě přidáme kyselé jablko a kuličky hroznového vína, které…
Domácí nakládané okurky nesmí chybět v našich spížích. Své využití najdou u spoustu různých pokrmů jako příloha, nedovedeme si bez nich představit například řízek,…
Sladké lívanečky, s decentním rumovým aroma, můžeme trochu netradičně podávat se smaženými cuketovými květy, naplněnými sladkým tvarohem s rozinkami. Tato kombinace je…
Urodila se vám rajčata, máte hotový kečup, lečo, naložili jste je v oleji a nevíte jak zpracovat další? Pečená rajčatová směs s cibulí a česnekem, případně s bylinkami a…
Dobrý kečup si samozřejmě koupíte i v obchodě, ale pokud máte na zahradě hodně rajčat, vyplatí se udělat ten domácí. Chuťově je nesrovnatelně lepší a nejsou v něm žádná…
Urodilo se vám hodně okurek a nestíháte je zpracovat. Máme pro vás recept na okurky rychlokvašky, kde využijete přerostlé kusy. Chuť je jemnější než u tradičních kvašáků…
Z čerstvé meduňky, máty či levandule můžeme jednoduše připravit výborný voňavý sirup. Stačí svařit vodu s cukrem a nať či květ v něm louhovat. Sirup podáváme zředěný…
Jste milovníci švestek na koláčích, bublaninách, v buchtách i knedlích? Vyzkoušejte tento švestkový kompot a můžete modrofialovými sladkými plody doprovázet vaše…
Kousky pomalu pečené kachny skvěle ladí s pečenou dýní, která díky skořici krásně voní. Obojí podáváme zalité výraznou orientální zálivkou a posypané čerstvými bylinkami…
Treska v majonéze: Nejslavnější slovenská retro pochoutka je stále v kurzu. Jak ji připravit doma?
Růžičková kapusta je nenáročná zelenina, kterou můžete sklízet i v mrazech. Před škůdci ji ochrání postřik a odstraňování plevele
Co upéct na Dušičky? Vynikající kynuté „dušičky“ a kosti sypané mákem báječně chutnají s medem nebo marmeládou