Chobotničky
Recept ještě nebyl hodnocenVe vodě rozpustíme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme příjemně vláčné těsto, které necháme asi 45 minut kynout.Těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ve vodě rozpustíme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme příjemně vláčné těsto, které necháme asi 45 minut kynout.Těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého…
Ze 100 ml vlažné vody, šp. cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mezitím smícháme obě mouky, sůl, přidáme olej a kvásek. Těsto dobře propracujeme a necháme 30-40 min…
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a pak i ostatní suroviny a uhněteme těsto. Lehce ho omoučíme a v zakryté míse necháme nakynout.Poté propracujeme, uděláme bochník a…
Suroviny na těsto dáme do pekárny na program těsto. Těsto rozdělíme na 2 části, každou rozválíme na plech vyl. peč. papírem, potřeme rajč. pyré. Posypeme kořením, na to…
Zaděláme kvásek. Smícháme ostatní suroviny a uhněteme hladké těsto.Necháme kynout přibližně hodinu. Poté vytvoříme bagety, potřeme vodou a posypeme sezamem. Necháme opět…
Do misy nalijeme vlaznou vodu (asi 30°C) a pridame ostatni suroviny. V robotu michame haky cca 10 min. Dohladka vypracovane testo poprasime moukou, prikryjeme uterkou…
Na másle zpěníme cibuli, restujeme spíše dozlatova.K cibuli přidáme 2 kostky droždí, stále mícháme, až se droždí rozpustí.Na závěr přidáme dvě rozkvedlaná vejce, sůl a a…
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijeme program Základní, velikost bochníku 1000 g, kůrka nejtmavší…
Kynuté těsto připravíme v domácí pekárně. Jako první dáme do nádoby pekárny vlažné mléko, žloutek, olej, jemně nastrouhané brambory. Pak obě mouky smícháné se solí a…
Tvaroh dáme do misky, přidáme cukr, citron, pudink, vlijeme smetanu a vše ručním šlehačem ušleháme dohladka.Povidla promícháme s rumem.Do hrníčku dáme část vlahého…
Pro domácí pekárnu: Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.Ručně nebo s robotem: …
Z droždí, poloviny vlažného mléka, lžičky cukru a lžíce hladké mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě asi 10 minut nakynout.Do mísy prosejeme oba druhy…
Připravíme kvásek z vlahého mléka, droždí, cukru a trošky mouky.Smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, nakrájené rohlíky. Přidáme kvásek a pořádně promísíme.Těsto…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první dáme vlažnou vodu, vlažné podmáslí, olej, prosátou mouku smíchanou se solí,…
Do pekárky dáme suroviny nejdříve tekuté, pak sypké a zapneme program Těsto (jen kynutí).Těsto lze samozřejmě zadělat i klasicky-z droždí,vody a trošky mouky necháme…
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (droždí předem rozmíchané ve vodě) a vypracujeme těsto, které necháme asi 1-1,5 hodiny vykynout. Během kynutí můžeme…
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (droždí předem rozmíchané ve vodě) a vypracujeme těsto, které necháme asi 1-1,5 hodiny vykynout. Během kynutí můžeme…
Postup je velice jednoduchý – v kefíru s cukrem rozmíchat droždí, přidat zbytek surovin, uhníst těsto a zavřené v plastovém boxu nebo v míse s víkem ho uložit kynout na…
V domácí pekárně: Všechny suroviny na těsto vložíme do formy pekárny (v pořadí tekuté, suché) a na uhnětení těsta použijeme program bez předehřevu. Ručně nebo robotem:…
Do pekárny dáme tekuté ingredience (máslo necháme povolit), droždí, přidáme mouky, sůl, cukr a necháme vypracovat těsto. Kdo nemá pekárnu, vypracuje těsto klasickým…
Nejprve připravíme preferment. Všechny suroviny umícháme a zakryté proti prachu a osýchání necháme v teplé místnosti kvasit 10-12 hodinK vykvašenému prefermentu přidáme…
Suché složky jsem smíchala a zadělala vodou a vzešlým kváskem. V průběhu kynutí neuškodí 1-2x "ztužit". Po vykynutí jsem vytvořila 6 žemlí a upekla, cca 15 minut. …
Z droždí, vlažného mléka a moučkového cukru (10 g) připravíme kvásek. Necháme vzejít, asi 15 minut. Máslo a sádlo vyšleháme do pěny společně se žloutky a zbylým cukrem …
Z části vlažného mléka a droždí uděláme kvásek a necháme ho 10 minut odpočinout.Poté smícháme v robotu nebo ručně společně s kváskem i ostatní suroviny tj. mouku, sůl,…