Cuketový chléb s kváskem od Anndy
Recept ještě nebyl hodnocenNastavení pekárny: Program Těsto Postup: V receptu není žádná tekutina, během hnětení cuketa pustí hodně vody, možná budeme muset naopak ještě dosypat mouku. Každý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nastavení pekárny: Program Těsto Postup: V receptu není žádná tekutina, během hnětení cuketa pustí hodně vody, možná budeme muset naopak ještě dosypat mouku. Každý…
Z části vlažného mléka, trošky cukru a lžíce mouky + droždí uděláme kvásek. Po vykynutí přidáme k mouce smíchané se solí, kořením a cukrem. Ve zbytku mléka rozšleháme…
Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Velký Já dávám nastavení Těsto:
Troubu předehřejeme na 230°C. Všechny suroviny dáme do pekárny a necháme pracovat na program Těsto.Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 dílů a uděláme rohlíky, které…
Do pekárny dáme mléko, žloutky, olej, fruktózu, mouku, droždí a zapneme program kynutý koláč. (program Klasik základní) Po zaznění signálu přidáme hrozinky a ořechy a…
Připravíme a navážíme si všechny suroviny a umícháme kvásek: Z části surovin (např. 150 g vlažné vody, 100 g celozrnné mouky, cukru a všeho droždí) umícháme kvásek,…
Všechny suroviny dáme do formy pekárny, nejprve tekuté, pak sypké. Droždí a kvásek nahoru na mouku, každý do jiného rohu nádoby.Použijeme program Základní (Klasik). …
Do mísy robota dáme všechny suroviny, kromě mandlí a 1 vajíčka. Hákem necháme vypracovat těsto, aby bylo hladké a nelepivé.Těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme…
V 50g teplej vody rozmiesame drozdie a vylejeme k 90 g hladkej muky. Vypracujeme hladke cesto, hrudku cesta prikryjeme foliou a nechame kysnut , kym nezdvojnasobi objem.…
Do hrnce dáme trochu oleje, na něj pokrájenou cibuli a ještě rozdrobené droždí-mícháme, dokud se droždí nerozpustí a nezačne nám vonět, přidáme zeleninu a uvařené kroupy…
Nejdřív připravte polevu. Do vroucí smetany přidejte kousky čokolády, promíchejte a nechte rozpustit. Dejte do chladu. Z jedné lžíce cukru, droždí a několika lžic…
Do pekárne dáme vodu(troška si necháme na rozrobenie droždia),soľ,múku a navrch rozrobené droždie s cukrom. Program nastavíme na super rýchly chlieb(ak máme),čas 1…
Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme zbytek surovin a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi 30-40 minut odpočinout. Pak prohněteme, na lehce moukou podsypaném stole…
Umícháme preferment a necháme ho 12 hodin pracovat.K vykvašenému prefermentu přidáme vodu a hladkou mouku, promísíme a necháme 30 minut odpočinout. Pak přidáme zbytek…
Ve vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého…
Umícháme preferment a necháme ho 12 hodin pracovat.K vykvašenému prefermentu přidáme vodu a hladkou mouku, promísíme a necháme 30 minut odpočinout. Pak přidáme zbytek…
Kynuté těsto zaděláme dle svých zvyklostí. Využívám domácí pekárnu, kde se jako první dá vlažná voda a olej, pak prosáté a dohromady smíchané mouky se solí. Nakonec na…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně. Nejdříve dáme do pečící nádoby vlažnou vodu, rozpuštěné, ale vlahé sádlo a jemně nasekané…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které v míse zakryjeme a necháme 60-80 minut kynout. Během kynutí ho 1-2x promísíme. Vykynuté těsto…
Všechny suroviny dáme do formy pekárny - nejprve tekuté, pak sypké. Sůl dávám do vody, droždí a kvásek nahoru na mouku, ale tak, aby se vzájemně nedotýkaly.Zapnem…
Z mléka, cukru, droždí a trochy mouky umícháme kvásek. Necháme ho asi 15 minut v teple vzejít.Do mísy dáme mouku, přisypeme sůl, vklepneme vejce, špetku muškátového…
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin, vymícháme volnější těsto a necháme ho vykynout.Vykynuté opatrně vykulíme pomocí stěrky na pomoučenou pracovní desku,…
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a necháme asi 10 minut stát. Přidáme zbytek surovin a vymísíme pružné těsto, které necháme nakynout (přibližně hodinu).Vykynuté těsto…
V několika lžících vlažné vody rozmícháme droždí a trošku mouky (vše z odváženého, přichystaného množství surovin) a tento kvásek necháme asi 20-30 minut kynout.Ke…