Kynuté knedlíky s rebarborou
Recept ještě nebyl hodnocenProč nevyužít křehkou jarní rebarboru jako náplň do sladkých knedlíků? Sladkokyselá rebarbora nám toto jídlo příjemně ochutí. Doplněné tvarohem a zalité máslem nám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Proč nevyužít křehkou jarní rebarboru jako náplň do sladkých knedlíků? Sladkokyselá rebarbora nám toto jídlo příjemně ochutí. Doplněné tvarohem a zalité máslem nám…
Droždie rozdrobíme do osladeného vlažného mlieka (z celkového množstva odoberieme asi 100 ml), vmiešame 1 PL múky. Kvások necháme stáť v teple. (Ja som odišla do práce a…
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které pak necháme asi 40-50 minut vykynout.Vykynuté propracujeme, rozválíme na velikost plechu…
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr s droždím a necháme 15 minut odpočinout.Zatím připravíme drobenku z mouky, cukru a másla a nachystáme povidla (nebo jinou náplň). Některá…
V mise zmiešame obe múky a soľ, pridáme olej, rozmrvené droždie, na kúsky potrhané staré cesto a s vodou vymiesime cesto. Môžeme použiť robot, alebo DP. Ja som dala do…
Do pekárny dáme nejprve "mokré" suroviny, na ně mouku smíchanou se solí, cukrem a práškem do pečiva a navrch rozdrobíme kvasnice. Necháme na program Těsto prohníst a…
Z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí (všechno z předem odvážených, nachystaných surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20-25 minut v teple pracovat. Pak…
Suché složky jsem smíchala a zadělala vodou a vzešlým kváskem. V průběhu kynutí neuškodí 1-2x "ztužit". Po vykynutí jsem vytvořila 6 žemlí a upekla, cca 15 minut. …
Zároveň s umícháním omládku v jiné míse smícháme všechnu celozrnnou mouku s vodou (daných 250 g celozrnky s 200 g vody) a necháme proběhnout autolýzu.Po vykynutí omládku…
Sušená rajčata si hodinu předem namočíme do vlažné vody, pak je scedíme, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Těsto je řidší, vymíchávám ho robotem - k prefermentu…
Odměříme si pohanku a do hrnce dáme vařit 2x tolik mírně osolené vody. Do vřící vody pohanku vsypeme, vodu znovu přivedeme k varu, pak ji vypneme a pohanku v tomto hrnci…
Umícháme preferment a zakrytý ho necháme 12 hodin pracovat. Asi se vám nepovede zvážit 1 g droždí přesně - dejte raději méně než více, kvasinky budou mít na zpracování…
Troubu předehřejeme na 180°C. Do misky nebo většího hrnku dáme 100 ml vlažného mléka, rozdrobíme droždí, přidáme 1 ČL cukru, 1 PL mouky, promícháme vidličkou na kašičku…
V míse smícháme suroviny na preferment a zakryté proti prachu a osýchání jej v teple necháme kvasit 10-12 hodin.Přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto (pracoval robot)…
V míse smícháme suroviny na preferment a zakryté proti prachu a osýchání jej v teple necháme kvasit 10-12 hodin.Přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto (pracoval robot)…
Droždí rozdrobíme do misky a přidáme trochu cukru, vlahé mléko a trošku mouky, vše z už odváženého a odměřeného množství. Rozmícháme a necháme pod utěrkou vzejít kvásek…
Opláchnutým rajčatům vykrojíme středový zbyteček po stopce a nakrájíme je na několik menších kousků, aby se dobře mixovala. Můžeme je rozmixovat přímo tyčovým mixérem ve…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na trošce tuku, rozdrobíme droždí a za stálého míchání osmahneme, až se droždí rozpustí, voní a má zlatavou barvu.Zalijeme vývarem nebo…
Z menší části vlažné tekutiny, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme 60-80 minut kynout.Vykynuté těsto vytáhneme z mísy, propracujeme, rozdělíme…
Na rozehřátém oleji orestujeme do sklovita jemně nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou mladou cuketu i se slupkou a za častého promíchání velmi krátce podusíme…
droždí rozmícháme ve vodě, přidáme zbývající suroviny a uhněteme hladké těsto. Zakryjeme ho, necháme asi hodinu kynout – mělo by vykynout jako normální, běžně…
Ze všech uvedených surovin umícháme omládek a zakrytý proti osychání a prachu ho necháme 45-60 minut pracovat.Pak k němu přidáme zbytek surovin, vymísíme volnější těsto…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto, nejlépe to půjde v domácí pekárně. Jako první dáme vlažné mléko, rozpuštěné vlahé máslo nebo jiný tuk vhodný na pečení a vejce.Obě…
Účastnice Hell's Kitchen Sierra přiznala, kdy je v kuchyni nejistá a jaká jídla neumí vařit: Musím se to naučit, to vím, říká
Jak prodloužit trvanlivost čerstvých borůvek? Majitel borůvkové farmy varuje před vlhkostí i skladováním na vzduchu
Milujete brambůrky? Vyrobte si jejich zdravou variantu! Výborné jsou celerové nebo polentové