Tlačené koláče s rybízem a kokosovou drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenZ droždí, poloviny vlažného mléka, lžičky cukru a lžíce hladké mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě asi 10 minut nakynout.Do mísy prosejeme oba druhy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z droždí, poloviny vlažného mléka, lžičky cukru a lžíce hladké mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě asi 10 minut nakynout.Do mísy prosejeme oba druhy…
Rajčata spaříme a oloupeme, rozmixujeme, osolíme, opepříme a přidáme česnek a cukr.Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. Doprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do…
Suroviny na kvásek omládek v míse dobře promícháme a necháme hodinu kynout.K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme hladké těsto, které necháme asi hodinu…
Všetky prísady na kvások dobre premiešame, zakryjeme utierkou a necháme 10-12 hod kvasiť. Orechy na suchej panvici opražíme, kým nezačnú voňať, necháme vychladnúť a…
Suroviny necháme v pekárně zpracovat programem Těsto. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Každý vyválíme, naplníme, zavineme a dáme kynout na bagetový…
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (droždí předem rozmíchané ve vodě) a vypracujeme těsto, které necháme asi 1-1,5 hodiny vykynout. Během kynutí můžeme…
Do asi 100 ml teplé vody rozdrobíme droždí, smícháme s cukrem a necháme stát asi 15 minut.Mouku prosejeme do robota, přidáme sůl, kvásek, vodu, kefír, ocet, olej a…
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (droždí předem rozmíchané ve vodě) a vypracujeme těsto, které necháme asi 1-1,5 hodiny vykynout. Během kynutí můžeme…
Prosátou hladkou mouku smícháme s grahamovou moukou, solí a bramborovou kaší.V mouce uděláme důlek, dáme cukr a část z odměřené vlažné vody, rozdrobíme droždí a zhruba 5…
Prosátou hladkou mouku smícháme s grahamovou moukou, solí a bramborovou kaší.V mouce uděláme důlek, dáme cukr a část z odměřené vlažné vody, rozdrobíme droždí a zhruba 5…
Rozinky přes noc naložíme v rumu. V menší misce z droždí, cukru, mouky a mléka vytvoříme hladkou kašičku, kterou necháme zakrytou fólií asi 15 minut vzejít kvásek.Z…
Z části vlažného mléka a droždí uděláme kvásek a necháme ho 10 minut odpočinout.Poté smícháme v robotu nebo ručně společně s kváskem i ostatní suroviny tj. mouku, sůl,…
Zo surovín odoberieme 100 ml mlieka, 1 PL cukru a 100 g múky. Toto mlieko mierne ohrejeme, vmiešame do neho rozdrobené droždie a cukor, múku. Vymiešame kašičku a necháme…
Droždí rozdrobíme do vlažné vody, přidáme cukr, promícháme a necháme chvíli vzejít kvásek.Do mísy prosijeme mouku, smícháme se solí, přilijeme kvásek, olej a ostatní …
Předem namočíme sušené houby ve vodě.Na másle orestujeme do hněda nadrobno nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme nasekaný česnek, vymačkané houby, zalijeme mlékem a za…
Do cca 150 ml vlažnej vody dáme cukor, lyžicu múky, rozdrobíme droždie, zamiešame a necháme cca 20 minút stáť v teple.Múku preosejeme, vmiešame soľ, pridáme kvások.…
Do pekárne dáme tekuté a potom sypké ingrediencie, okrem papriky.Zapneme program SPRINT (pekáreň ETA).Papriku nakrájanú na drobné kocky pridáme až po zaznení signálu,…
Proč nevyužít křehkou jarní rebarboru jako náplň do sladkých knedlíků? Sladkokyselá rebarbora nám toto jídlo příjemně ochutí. Doplněné tvarohem a zalité máslem nám…
Droždie rozdrobíme do osladeného vlažného mlieka (z celkového množstva odoberieme asi 100 ml), vmiešame 1 PL múky. Kvások necháme stáť v teple. (Ja som odišla do práce a…
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr s droždím a necháme 15 minut odpočinout.Zatím připravíme drobenku z mouky, cukru a másla a nachystáme povidla (nebo jinou náplň). Některá…
Suché složky jsem smíchala a zadělala vodou a vzešlým kváskem. V průběhu kynutí neuškodí 1-2x "ztužit". Po vykynutí jsem vytvořila 6 žemlí a upekla, cca 15 minut. …
Domácí je domácí a zpravidla udělá dojem. To platí i o těchto bulkách na hamburgery. Jsou nadýchané a vláčné. Před samotným kompletováním se zeleninou a masem je můžeme…
z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z přichystaných, odvážených surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Přidáme zbytek všech surovin a…
Zároveň s umícháním omládku v jiné míse smícháme všechnu celozrnnou mouku s vodou (daných 250 g celozrnky s 200 g vody) a necháme proběhnout autolýzu.Po vykynutí omládku…