Klatovský báč
Recept ještě nebyl hodnocenZ trošky vlažného mléka, droždí, lžičky mouky, špetky cukru připravíme kvásek. Brambory oloupáme a najemno nastrouháme, slijeme z nich vodu a smícháme z vejcem, moukou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z trošky vlažného mléka, droždí, lžičky mouky, špetky cukru připravíme kvásek. Brambory oloupáme a najemno nastrouháme, slijeme z nich vodu a smícháme z vejcem, moukou,…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a orestujeme na oleji do zlatova. Necháme vychladnout.V části vlažné vody a cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Na dno…
Pokud rádi mlsáte, není nic lepšího, než si upéct domácí moučník. Můžete si vybrat ze spousty receptů, které internet nabízí, ovšem nic se nevyrovná jablečnému závinu.…
Legendární moučník spojený historicky s pražskými kavárnami a cukrárnami 30 let minulého století. Odtud si nese i pojmenování. Příprava vypadá na první pohled složitě,…
Do mísy dám mouku, do jednoho rohu rozklepnu žloutek. Ohřeji mléko. V mouce udělám důlek, dám tam kvasnice, cukr, zaliji mlékem a nechám chvíli nabobtnat. Mezitím…
Univerzální těsto na svatební koláčky můžete plnit dle vlastní fantazie. Těsto je snadné a rychlé na přípravu a nemusíte čekat až vykyne. Stačí jen vyválet, naplnit a…
Přijde vám návštěva a vy přemýšlíte, co udělat jen tak k vínu? Vrstvy nadýchaného těsta proložené pořádnou dávkou česneku se od sebe krásně odlupují a dělají z těchto…
Preclíky navoněné škvarky, dozlatova upečené. Křupavé a ochucené směsí soli a máku. Přesně takové, které chcete ujídat z talíře při televizi nebo posezení s přáteli.…
Domácí makový závin, poctivě naplněný a dobře propečený je skvělá volba pro snídani nebo svačinu. Hravě ho připravíte podle našeho receptu. Základní kynuté těsto a dobrá…
Pro nadýchané bulky ze světlého kynutého těsta, bohatě posypané dokřupava vypečeným sýrem, nemusíme spěchat do pekařství. Podle jednoduchého receptu si je snadno upečeme…
Letní úrodu ovoce můžeme zužitkovat ihned nebo ji můžeme zamrazit na chladnější období. Ať už tak či tak, na tento kynutý koláč se hodí jak čerstvé, tak i mražené ovoce.…
Tradičním způsobem vytvoříme kvásek, vypracujeme (dost tuhé) těsto a necháme vykynout. Mezitím dáme na sporák plotýnku, a dáme ji rozehřívat na minimum. Když je těsto…
Po nedělním obědě je zapotřebí sladké tečky. Pojďte zkusit upéct koláče z těsta s majonézou. S těstem se dobře pracuje, je hebké a voňavé. Koláče díky majonéze vydrží…
Na křupavou a propečenou pizzu nemusíte jen do pizzerií. S tímto receptem si ji můžete jednoduše připravit i u vás doma. S těstem nám může pomoci domácí pekárna, my jej…
Droždí je v kuchyni prakticky univerzální surovinou. Je základem pro kynutá těsta, skvělou pomazánku a také z něj můžeme upéct křehké cukroví. Chuťově je vlastně…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova a poté do ní rozdrobíme obě droždí, které necháme pozvolně rozpustit a osmažit. Už teď můžeme…
Rozpeky jsou krajové pečivo z okolí Plzně. Jsou výborné jako příloha místo knedlíků k houbové omáčce, k dušené mrkvi s masem apod. Jinde se zase pečou na sladko jako …
Nejprve malinko ohřejeme kyšku s vodou a cukrem. Přidáme droždí a uděláme kvásek.Mouku prosejeme, přidáme tuky, vejce a sůl. Vymícháme do hladkého těsta a necháme 1/2…
Tyto drobné rohlíčky z nekynutého těsta připravíme velmi rychle, snadno a chutnají tak skvěle, že ze stolu zmizí během chvíle. Naplnit je můžeme například tvarohovou…
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka,…
Koláčky s tvarohovou či makovou náplní patří mezi nejoblíbenější klasiku, kterou nám s láskou pečou babičky i maminky. My pro vás máme rychlou verzi z těsta, které…
Tyto nadýchané voňavé placky připravíme z kynutého těsta, které ochutíme kysaným zelím a uzeným masem. Placky poslouží jako vydatná svačina, nebo je můžeme podávat jako…