Pravé valašské frgály
Recept ještě nebyl hodnocenFrgály jsou tradiční krajová specialita z Valašska, která si získala oblibu po celé republice. Zkuste si připravit výborné koláče s hruškami, tvarohem, povidly nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Frgály jsou tradiční krajová specialita z Valašska, která si získala oblibu po celé republice. Zkuste si připravit výborné koláče s hruškami, tvarohem, povidly nebo…
Omyté brambory dáme i se slupkou vařit doměkka (cca 15 - 20 minut). Necháme chvilku vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Ohřejeme mléko aby bylo…
Brambory uvařím ve slupce doměkka, nechám je zchladnout, oloupu a nastrouhám. Z 50 ml vlažného mléka, droždí, špetky cukru a 2 lžic hladké mouky nechám vzejít kvásek.…
Mouku nasypeme do mísy, osolíme a zamícháme. Přidáme cukr, droždí a vlažné mléko. Necháme asi 5 min. pracovat.Přidáme olej, vejce a zpracujeme. Těsto se nesmí lepit, já…
Slané rohlíčky můžete naplnit různými druhy sýrů, šunkou, slaninou, zeleninou. Rohlíčky dělejte co nejmenší, ať jsou to spíš takové jednohubky. Jejich náplň bude pro…
Do mísy dáme mouku, sůl, přidáme vykynutý kvásek, který jsme si připravili z droždí, vlažného mléka a cukru. Přidáme olej a rozšlehané vejce a vypracujeme těsto. Z…
Kdo by neměl rád valašské frgály z tenkého těsta s bohatou náplní! Podle tohoto receptu je snadno zvládnete. Náplň připravíte ze sušených jablek, hrušek a povidel a…
Plněný adventní věnec bude nádherně zdobit váš sváteční stůl a bude vám skoro líto ho sníst. Vláčné kynuté těsto je plné povidel a věnec je bohatě sypaný mandlemi.
Udělame kvásek - teplé mléko, do něj trošku cukru a droždí, rozmícháme a necháme nakynout. Po vykynutí kvásku dáme do mísy zbytek surovin, vše zamícháme a vypracujeme…
Celer oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Stroužky česneku můžeme oloupat - ale nemusíme. Kostičky celeru a česnek smícháme se dvěma lžícemi oleje a bylinkami. Dáme…
Se slovem koláče si dříve narození vybaví poutě nebo posvícení. A vždy k nim patří vzpomínky na zážitky spojené se zábavou a veselím. Dnes se ale koláče pečou po celý…
Tvarohové vdolky můžete také znát pod názvem dvojctihodné koláčky. Jemné kynuté těsto plněné šťavnatým tvarohem je doplněné poctivou porcí povidel a drobenky. Jakmile se…
Do mísy dáme mouku, cukr,sůl, rozkrájený změklý tuk, rozdrobíme droždí a zalijem vlažným mlékem. Ze surovim ručně zpracujeme těsto, které rozdělíme na 5 dílů. Každý díl…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 8 dílů. Do každého zabalíme párek a položíme…
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program : příprava těsta. Po vykynutí rozdělíme na 6 dílů, rozválíme a rádlem nakrájíme na trojúhelníky. Potřeme…
Z droždí, lžíce cukru, poloviny vlažného mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek, který necháme v teple vzejít.Zbylou mouku, cukr a vlažné mléko smícháme s vejcem,…
Suroviny na omládek umícháme a necháme 45 mint kynout.Poté přidáme zbytek surovin (máslo rozpuštěné) a uhněteme těsto, které necháme vykynout v míse.Pak prohněteme,…
Tyto krásné a chutné mini bulky budou ozdobou na vaší oslavě a jistě potěší všechny hosty. Malé bulky potřeme česnekovým krémem z tvarohu, másla a zakysané smetany a…
Z vody, cukru, droždí a několika lžic z odvážené mouky vymícháme kvásek a necháme ho asi 20 minut kynout. (Vody dáme nejprve 210 g, později při zadělání těsta je možné…
Nadýchané a voňavé koblížky k Masopustu neodmyslitelně patří. Příprava je sice náročnější, ale výsledek stojí za to. Lehoučké koblihy plněné marmeládou můžeme potřít…
Těsto podle tohoto jednoduchého receptu zvládne vypracovat i domácí pekárna a je jen na vás, jestli z něj usmažíte koblihy, vdolky nebo šišky. Ty jsou vynikající nakonec…
Kdo jednou zkusí domácí chleba, těžko se už bude vracet ke kupovanému. Při pečení provoní celý byt a kůrku si vypečete podle libosti, jak kdo má rád. Tento recept je z…
Dáme do mísy mouku, sůl, žloutky, 50 g rozpuštěného másla a kvásek z droždí a mléka. Cukr smícháme se skořicí. Těsto necháme 40 minut kynout, po té rozdelíme na dva…