Fazolová polévka mojí babičky
Recept ještě nebyl hodnocenDalší z řady sytých a hřejivých polévek nám určitě přijde k chuti. Stačí k ní podat krajíc čerstvého chleba a máme hotový jednoduchý oběd. Fazolová s bramborem nám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 402 kJ / 335 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,00 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Další z řady sytých a hřejivých polévek nám určitě přijde k chuti. Stačí k ní podat krajíc čerstvého chleba a máme hotový jednoduchý oběd. Fazolová s bramborem nám…
Čočku na kyselo netřeba představovat, tu zná každý. Ale zkoušeli jste takto připravit i fazole? Levný a vydatný pokrm do chladných dnů, který zvládne i začátečník.…
Potřebujete připravit vydatnou večeři? Mějte tedy ve spíži několik konzerv luštěnin. Odpadne vám potřeba doby na jejich přípravu a jídlo budete mít doslova za pár minut…
Trenčianské párky s fazolí patří mezi typické retro lahůdky. Doma připravené svou kvalitou určitě předčí chuť kupované varianty a věřte, že potěší každého chlapa.…
Klasickou frankfurtskou polévku zná snad každý z nás, vyzkoušejte ji ale obměnit přidáním fazolí z konzervy. Její chuť tak získá nový rozměr a polévka ještě lépe zasytí…
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem jsou vydatným a chutným pokrmem. Toto jednoduché a syté jídlo kombinuje jemně vařené fazole, pikantní klobásu a dokonale upravená…
Cibuli a česnek si oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Uzeninu nakrájíme na menší kostičky a dáme společně s cibulí do většího hrnce na rozehřátý…
Recept na polévku, která zasytí i početnou rodinu. Připravíme ji z uzených žeber a fazolí, zjemníme smetanou a dochutíme kořením. Na přípravu nám sice trochu času zabere…
Báječná zimní polévka z bílých fazolí a zeleniny dobře zasytí, může se do ní přidat i kousek uzeného masa či uzeniny. Jako hlavní chod už pak bude stačit jen něco…
Luštěniny jsou báječná věc! A fazole obzvlášť. Existuje jich spoustu druhů, velikostí i barev, ale všechny jsou zdravé, plné bílkovin a navíc stojí pár korun. A…
Tato vydatná polévka, která nás příjemně zahřeje, je plná vůní česneku, majoránky a dalšího koření. Když ji připravíme k obědu, nemusíme ani chystat nic dalšího, polévka…
Jednoduchá a vydatná - přesně taková je polévka minestrone, pocházející z Itálie. V polévce najdete opravdu spoustu zeleniny, například rajčata, celer a fazole. Polévku…
Tato hustá a sytá polévka krásně voní po uzeném mase a libečku. Připravíme ji z fazolí a uzených žeber, které vaříme v tlakovém hrnci. Polévku dochutíme česnekem a…
Fazole s jemnou smetanovou omáčkou jsou velmi syté a nutričně bohaté jidlo. I bez masa budete mit plný talíř chutné a výživné dobroty. Dochutit můžete ještě podle svého…
Luštěniny jsou doslova plné bílkovin a vlákniny. Měly by proto být součástí zdravého a vyváženého jídelníčku, proto je dobré je zařadit třeba jako přílohu. Navíc je jen…
Maso nakrájíme na kostky, žampiony na plátky a cibuli na drobno. V hlubší pánvi zpěníme na sádle cibuli a přidáme maso. Jakmile se maso zatáhne a zbělá, přidáme žampiony…
1) Vše řádně rozmixujeme a dochutíme kořením a podáváme namazané na pečivu nebo jako dip k syrové zelenině.
Dvě tři hodiny před přípravou namočíme fazole do studené vody a necháme nabobtnat, potom k nim přidáme česnek, bylinky a uvaříme je téměř doměkka. Uzený bůček, klobásu,…
Svačinový salát z bílých fazolí je plný bílkovin a zasytí vás na dlouhou dobu. Fialová cibulka a citronová šťáva mu dodávají svěžest. Příprava je velmi snadná, takže ji…
Fazole den předem namočíme do studené vody.Druhý den je uvaříme bez soli do měkka. Sůl přidáme až před koncem vaření. Po uvaření je scedíme a necháme vychladnout.Jablko…
Maso, nakrájené na malé kousky, opečeme na sádle, osolíme, okořeníme kmínem, přidáme papričky, česnek na plátky, podlijeme a dusíme.K poloměkkému masu přidáme namočené…
Cibulku nakrájíme nahrubo a orestujeme na olivovém oleji v hluboké pánvi.Přidáme lžíci rajčatového protlaku a ještě chvíli restujeme. Dále přidáme rozmačkaný česnek,…
Fazole den předem namočené uvaříme s bobkovým listem a kořením do měkka. Solíme až po změknutí.Bůček nakrájený na kostky cca 2x2 cm opečeme na sádle s nakrájenou cibulí…
Chcete připravit poctivý guláš plný masa, fazolí a výrazné chuti? Tahle verze se zařadí do vašich rodinných kuchařek a potěší vaše strávníky. Nejjednodušší přílohou tak…