Zapékané těstoviny s mletým masem
Recept ještě nebyl hodnocenUvaříme těstoviny a smícháme s kukuřicí, tomatovou omáčkou, slitými fazolemi.Na pánvičce si rychle osmažíme mleté maso a přidáme k těstovinám. Dáme do vymazaného pekáče…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvaříme těstoviny a smícháme s kukuřicí, tomatovou omáčkou, slitými fazolemi.Na pánvičce si rychle osmažíme mleté maso a přidáme k těstovinám. Dáme do vymazaného pekáče…
Na sádle osmažím nakrájenou cibuli,přidám nakrájenou klobásku,přisypu fazolky bez nálevu,trochu prosmažím a zasypu trochou červené papriky.Zaleju vodou,přidám brambory…
Fazole propláchneme a necháme namočené pokud možno do druhého dne. V hrnci si rozpálíme jednu velkou lžíci vepřového sádla a opečeme najemno nakrájenou cibuli a přidáme…
Nejprve si uvaříme oboje fazole s masoxem, bobkovým listem, tymiánem a trochou soli, až jsou skoro měkké přidáme česnek na plátky, cibuli nadrobno, Babiččina zelenina je…
Fazuľu namočíme a uvaríme domäkka. Narezanú slaninu orestujeme a opražíme na nej narezanú cibuľu a cesnak. Pridáme na hranolky narezanú mrkvu, opražíme ju, vložíme na…
Tuto polévku lze zařadit do rodiny italských polévek "Minestrone". Základem jsou rajčata, fazole, mrkev, celer, brambory a zelenina. Obměňovat ji můžete podle chuti a…
Den předem namočíme fazole do vody a necháme stát do druhého dne. Pak vodu vyměníme, přidáme bobkové listy a nové koření a fazole uvaříme do měkka.Než se fazole uvaří,…
Fazole přebereme, propláchneme vodou, namočíme a necháme bobtnat nejlépe přes noc. Ráno v téže vodě s polévkovým kořením a kůží uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme…
Na oleji osmahneme cibulku, když je dozlatova, přidáme na malé kostičky nakrájenou červenou papriku. Chvíli restujeme a přidáme uzeninu nakrájenou na kostičky.Poté…
Do panvice dáme na strednom stupni zohriať olej a pridáme pretlačený cesnak. Smažíme minútu, pokým sa pekne nerozvonia.Pridáme na polovice pokrájané mini paradajky a…
Minestrone je italská zeleninová polévka, kterou můžeme obměňovat podle toho, jakou zeleninu máme doma. Do polévky přidáme i fazole a makarony, díky tomu dobře zasytí a…
Fazolová polévka s netradiční vložkou v podobě sušených hub. Polévka je hutná, sytá, dobře okořeněná. Tyto luštěniny jsou zdraví velice prospěšné a formou lahodné…
Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty zachutná i těm, kteří luštěninám běžně neholdují. Chutná pomazánka je bohatá na vlákninu a nejlépe si ji vychutnáte namazanou na…
Uvaříme a oloupeme brambory, Nakrájíme je nadrobno, přidáme uvařené neslané fazole, v mléce vymáčené, vykostěné a nadrobno nakrájené. Cibuli jemně nakrájíme a krátce…
V hrnci si na másle zesklovazíme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a orestujeme. Zaprášíme hladkou moukou, uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem a dobře…
Fazuľu vopred namočíme a uvaríme. Scedíme, ale vývar zachytíme. Slaninu narežeme na kocky, orestujeme a opražíme na nej narezanú cibuľu. Pridáme zeleninu a opažíme asi…
Fazole nenamáčíme!!! Po vyprání je dáme do vody, přidáme na kostky nakrájený bůček. Cibule oloupeme a po celém obvodě do nich zapícháme větší množství hřebíčků a dáme…
Fazole uvaříme, salám pokrájíme na nudličky cibuli na kostičky, křen jemně nastrouháme, přidáme majonézu rozmíchanou s ostatními přísadami a nakonec přidáme okapané…
Žebra, mrkev a petržel (nakrájené na kolečka) s bobkovým listem, novým kořením a nasekanou petrželovou natí necháme lehce probublávat cca hodinu. Pak přidáme červenou…
Fazole si přes noc namočíme. Dáme je vařit do vývaru s nakrájeným zelím, nasekaným česnekem, tymiánem a bobkovým listem a kusem prorostlé slaniny, kterou po 5 minutách…
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli, kolečka klobásy a chvíli restujeme. Přidáme paprikovou pastu, lžíci mouky a společně ještě krátce zarestujeme.…
Receptů na výborné polévky není nikdy dost. Máme pro vás jednoduchou a velmi rychlou polévku z rajčatového pyré s bílými fazolemi a bylinkami. Ke konci vaření zjemníme…
Minestrone je klasická italská polévka. Je velmi vydatná, protože obsahuje zeleninu, fazole a těstovinovou rýži. Příprava je snadná a zeleninu můžeme obměnit podle…
Tradiční italská polévka, která spojuje čerstvou zeleninu, těstoviny a bylinky v jedinečný a výživný pokrm. Lehce se přizpůsobí sezónním surovinám a je ideální volbou…