Fazolová polévka se zelím pro Michalku
Recept ještě nebyl hodnocenFazole si přes noc namočíme. Dáme je vařit do vývaru s nakrájeným zelím, nasekaným česnekem, tymiánem a bobkovým listem a kusem prorostlé slaniny, kterou po 5 minutách…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole si přes noc namočíme. Dáme je vařit do vývaru s nakrájeným zelím, nasekaným česnekem, tymiánem a bobkovým listem a kusem prorostlé slaniny, kterou po 5 minutách…
Fazole si den předem namočíme, druhý den vodu slijeme a cca 20 minut bez solení povaříme. Přesuneme do mixéru a jednoduše fazole rozmixujeme i s vodou, poté přidáme mák…
Fazole z konzervy propláchneme v cedníku a necháme okapat. V pánvi na rozehřátém oleji lehce osmahneme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a rozmarýn a…
Fazole namočíme přes noc do studené vody.Poté vodu slejeme a fazole uvaříme do měkka v nové čisté vodě.Na sádle osmahneme pancetu nakrájenou na malé kostičky.…
Receptů na výborné polévky není nikdy dost. Máme pro vás jednoduchou a velmi rychlou polévku z rajčatového pyré s bílými fazolemi a bylinkami. Ke konci vaření zjemníme…
Všechny sterilované fazole propláchneme a necháme na sítu okapat. Rozehřejeme pánvičku, přidáme olej a zpěníme nasekanou cibuli. Přihodíme nasekaný česnek a propláchnuté…
Fazole večer před vařením namočíme. Vodu druhý den slijeme, fazole zalijeme cca 2cm nad ně a dáme vařit do měkka.Rozehřejeme v hrnci olej, rozpustíme v něm máslo.…
Není nic lepšího v sychravých dnech, než talíř plný syté polévky připravené s láskou. Až před vámi bude na stole, v něm od zeleniny, luštěnin po maso vše tak akorát a…
Fazulu namocime cez noc, na druhy den zlejeme vodu fazulu umyjeme pod tecucou vodou (dakdo nezleje a daktory ju daju do tlakoveho hrnca, kazdy podla svojho). Dame do…
Minestrone je italská zeleninová polévka, kterou můžeme obměňovat podle toho, jakou zeleninu máme doma. Do polévky přidáme i fazole a makarony, díky tomu dobře zasytí a…
Fazolová polévka s netradiční vložkou v podobě sušených hub. Polévka je hutná, sytá, dobře okořeněná. Tyto luštěniny jsou zdraví velice prospěšné a formou lahodné…
Rychlé mexické ragú v tomto receptu obsahuje vařené slepičí maso, ale můžete klidně použít i jiný oblíbený druh masa. Pokrm poslouží jako oběd nebo vydatná večeře po…
Tento pokrm kombinuje šťavnaté kuřecí prso na kari s výživnými fazolemi, doplněné volským okem a čerstvým zeleninovým salátem. Tato kombinace podporuje stabilní hladinu…
Bôb a fazuľu namočíme každé zvlášť a uvaríme. Nadrobno narezanú slaninu orestujeme a opražíme na nej na polkolieska narezanú cibuľu. Pridáme narezanú ačokču ( alebo…
Den předem namočíme 250 g bílých fazolí do teplé vody se lžící jablečného octa. Děláme to kvůli aktivaci fytázy. Druhý den je v cedníku propláchneme, vložíme do hrnce,…
Na trošce oleje podusíme cibuli a česnek, přidáme očištěnou a nakrájenou papriku, nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a necháme chvilku dusit. Do poloměkké zeleniny…
Vývar po uvaření uzených kostí či masa scedíme, přidáme čočku, fazole i krupky, houby (není třeba namáčet předem, vaří se dostatečně dlouho), vmícháme papriku a podle…
Na oleji opražíme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme na hranolky narezanú mrkvu a zemiaky a opražíme. Zasypeme paprikou, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a uvaríme…
Tuňáka i se šťávou smícháme s fazolemi a kukuřicí, přidáme kečup, ochutíme balsamicem, solí , pepřem a kdo má rád ostřejší chuť tak přidá i chilli papričky. Lehce…
Den předem namočené fazole uvaříme ve vodě do měkka. Do fazolí přidáme drobně nakrájenou, na sádle osmaženou cibuli, sůl a pepř, smetanu a promícháme. Necháme pžejít…
Polévka: Na másle asi 15 minut restujeme zmraženou zeleninu, pak odstavíme. Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou na drobno, když lehce zezlátne, přidáme nasekaný česnek…
Fazole, česnek a petrželku vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Během mixování opatrně přiléváme worcester a olej. Omáčku můžeme zředit tekutinou z fazolí tak, aby…
Uvařené a vychladlé fazole zalijeme trochou vody a rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme všechny sypké suroviny a olej a za stálého míchání přiléváme rostlinné mléko, až…
Paella je nejznámější španělský pokrm z rýže. Jméno dostal podle široké mělké kovové pánve zvané paellera, ve které se tradičně připravuje. Použít však lze jakoukoliv…