Pečené koleno na pivu v pomalém hrnci
Recept ještě nebyl hodnocenKoleno pečené v pomalém hrnci je vynikající pokrm, který se díky pomalému pečení stane neuvěřitelně šťavnatým a plným chuti. Kombinace uzeného masa a piva dodává kolenu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Koleno pečené v pomalém hrnci je vynikající pokrm, který se díky pomalému pečení stane neuvěřitelně šťavnatým a plným chuti. Kombinace uzeného masa a piva dodává kolenu…
Brambory oloupeme a nakrájíme klínky. Máslo rozpustíme a do vlahého přidáme koření a hořčici.Osolíme, přidáme šťávu a brambory dokonale obalíme v máslové směsi. Pečeme…
Krůtí játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kostky, šalotku a uzený špek nakrájíme na kostičky, žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a česnek prolisujeme. …
Játra očistíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Rozehřejeme trochu oleje a játra zprudka opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, cca dvě minutky opékáme a…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Uvaříme je ve slané vodě, ale musí zůstat pevné.Meztím nakrájenou slaninu opečeme, přidáme cibuli a česnek na…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme k ní osmažit nahrubo nastrouhaný celer a hořčici.Plátky masa vložíme do…
Maso očistíme. V misce rozšleháme hořčici, citronovou kůru, prolisovaný česnek, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Marinádu naneseme na maso a necháme 30 minut…
Panenku nakrájíme na zhruba 10 cm špalíky, šalotku na drobno, hlívu očistíme pokrájíme na 1 cm proužky, petrželku nasekáme na drobno.Slaninu vyskládáme na prkénko vedle…
Pokud máte rádi pivo, určitě vyzkoušejte recept na pikantní hermelín v něm naložený. Dochutit se dá různými druhy koření, čerstvými bylinkami, hořčicí, chilli pastou…
Králíka opláchneme a osušíme. Hlavu společně s vnitřnostmi použijeme např.na vývar, zadní nohy dáme do mrazáku na pozdější jinou dobrou úpravu. Zbytek králíka rozdělíme…
Plíčky očistíme, opláchneme a dáme do většího hrnce (vařením nabudou). Přidáme cibuli, koření, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka.Vývar scedíme, plíčky necháme…
Telecí maso očistíme, omyjeme, osolíme a potravinářským provázkem svážeme do úhledného tvaru. Váleček pak dobře obalíme v hrubozrnné hořčici rozšlehané s olejem. Uložíme…
Kotlety omyjeme, odřežeme tučné okraje, naklepeme, osolíme. Odřezky nakrájíme nadrobno. Na plotýnku běžného sporáku umístíme vnitřní část PH, rozehřejeme a odřezané…
Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a…
Hořčici, rozetřený česnek, tymián a lžíci oleje smícháme na kašičku, nasolený opepřený roštěnec obalíme ve směsi s hořčicí a necháme nejméně 1 hodinu uležet.Rozpálíme na…
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na chvíli stranou. Mezitím připravíme marinádu a dochutíme.Maso ukládáme do misky a pořádně v marinádě vykoupeme. Necháme…
Křepelky očistíme pokud to jde (já musela stáhnout kůži), naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli, mrkev a česnek nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer zbavíme vláken a…
Nejdříve připravíme játra.Mražené rozmrazíme, odstraníme blanky, tuk, případné krevní sraženiny, omyjeme a důkladně papírovými utěrkami osušíme.Překrájíme napůl a…
Plec opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a stáhneme provázkem, aby držela tvar. Jednu cibuli nakrájíme na kostečky a zbylé dvě na kolečka, jarní cibulku na špalíčky,…
Plát hovězího pupku, pokud je potřeba, dobře odblaníme a potřeme hrubozrnnou hořčicí, přeložíme a necháme v chladu asi hodinu odležet.Po odležení na potřenou stranu…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na měsíčky a v míse důkladně promícháme se všemi zbývajícími surovinami.Směs dáme do nádoby PH, přidáme cca 100 ml vody nebo…
Malé brambory uvaříme oloupané buď celé nebo překrojené napůl v osolené vodě do měkka. Slijeme je, do horkých brambor vmícháme máslo, hořčici, otrhané lístky tymiánu,…
Maso opláchneme, osušíme a zlehka posypeme solí a pepřem. Pro lepší držení tvaru maso omotáme nití.V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran prudce restujeme…
Vinnou klobásu stočíme na dno zapékací nádoby do volnějšího šneka. Jablka omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadřinec, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na půlkolečka. Ta…
Jak vypadal středověký jídelníček: Chlebová polévka, sladké kaše z prosa a placky, které ničily zuby
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Tabu v královské kuchyni: Alžběta II. miluje sendviče, ale jen s jednou speciální úpravou