Španělský ptáček z trouby
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky masa naklepeme z obou stran mezi fólií.Každý plátek lehce osolíme, opepříme a na každý rozetřeme 2 lžičky obyčejné plnotučné hořčice. Poklademe plátky šunky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky masa naklepeme z obou stran mezi fólií.Každý plátek lehce osolíme, opepříme a na každý rozetřeme 2 lžičky obyčejné plnotučné hořčice. Poklademe plátky šunky a…
Stehenní řízky pokladené na vrstvě cibule, potřené směsí hořčice a česneku, zalité vývarem a pak upečené budou křehoučké, šťavnaté a příjemně pikantní. Jako příloha se k…
Klíčem k dobře připravenému vepřovému masu je delší doba marinování a dobře okořeněná marináda, která zaručí že maso získá skvělou chuť a bude krásně křehké a šťavnaté.…
Omáčkových variant ke kuřecímu masu není nikdy dost! Aby maso nebylo fádní, zkuste ho nejprve lehce marinovat v jogurtu. Bude výrazně šťavnatější a křehčí. Jogurt pak…
Recept na velmi oblíbenou omáčku. Díky tomu, že nebudete maso plnit a vázat jako klasické ptáčky, ušetříte čas při přípravě. To jistě uvítáte. V uspořené době můžete…
Očistíme zeleninu a nakrájíme nebo nastrouháme, nasekáme cibuli na kostičky, slaninu nakrájíme na hranolky. Maso očistíme, zbavíme případných stříbrných kousků blány a…
Krkovička sama o sobě chutná skvěle, ale když ji doplníte pikantní zálivkou před pečením, vynese vás do nebes. Vepřové plátky podle našeho receptu jsou velmi jednoduché,…
Roštěná je měkké hovězí maso, které se skoro rozpadá. Výborně se hodí jako nedělní či sváteční oběd. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept se žampiony, který zvládne i…
Zámečtí kuřecí rarášci by se mohli jmenovat spíše hospodští, protože se jedná o kuřecí maso v pivním těstíčku. Nicméně ať už je název jakýkoliv, nemění to nic na faktu,…
Svíčková na smetaně je znamením svátečního oběda, u kterého se sejde celá rodina. S nadýchanými knedlíky, plátkem citronu, sladkou šlehačkou podtrhnutou kyselými…
Zapečená kuřecí prsa s hořčično-smetanovým přelivem budou chutnat k lehkému obědu. Pokud k nim připravíme vhodnou přílohu můžou být i chutným pokrmem, který lze…
S nutrií se u nás na talířích často nesetkáme, a je to škoda, protože její maso je velmi jemné a dietní. Naložená v této chuťově vyvážené marinádě a pečená v troubě…
Mleté maso je oblíbené i díky své rychlé přípravě. Pokud ho uvaříte s touto smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny a na talíři doplníte knedlíkem, získáte jídlo velmi…
Tradiční utopenci patří mezi oblíbené pohoštění už po mnoho generací. Znáte ale tuto variaci s pikantním nálevem, ve kterém najdete i kečup a hořčici? Naložené špekáčky…
Připravit škvarkovou pomazánku není žádná věda. Postačí pár surovin, které najdete doma, a za čtvrthodiny je na stole. V kombinaci s čerstvým kváskovým pečivem vytvoří i…
K české štědrovečerní večeři neodmyslitelně patří bramborový salát. Variant existuje nespočet, vyzkoušejte tentokrát tu naši. Připravte si bramborový salát s majonézou…
Osvědčené recepty podle jsou k nezaplacení. Často nám stačí několik základních surovin. Postup je snadný a rychlý, výsledkem je úžasná dobrota. I tato vajíčková…
Drůbeží sekaná z mletého krůtího masa je plná zeleniny a skvěle ochucená. Připravte ji rodině k nedělnímu obědu. Můžete k ní podávat třeba bramborovou kaši a pokud by…
Tuňák je ryba, která obsahuje velké množství bílkovin. Ve spojení s vejci a Lučinou vytvoří zdravou a chutnou pomazánku, vhodnou nejen ke svačině, ale i na slavnostní…
Španělský ptáček je tradičně plněný plátek masa. V tomto receptu však kousky kuřecího masa dusíme se surovinami, které se jinak skrývají v masovém závitku. Vše spolu…
Do mletého masa drobně nakrájíme cibuli, slaninu a přidáme všechny ostatní suroviny. Řádně promícháme a namočenýma rukama děláme kuličky, které dáme do pekáčku vytřeného…
Daňčí plec pořádně odblaníme, rozkrojíme a přes fólii naklepeme dotenka. Osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem smíchaným s hořčicí. Na upravený a potřený plát…
Losos je chutná a zdravá ryba a jeho příprava je rychlá a jednoduchá. Osmažený filet, přelitý sametově jemnou smetanovou omáčkou zvýrazněnou hořčicí, medem a citronovou…
Patříte mezi omáčkové typy? Pak si musíte uvařit tuto českou klasiku - znojemskou. V tomto receptu je místo hovězího využito maso vepřové a odpadá tím zdlouhavá příprava…
Holka u plotny radí: Jak na babiččinu zelňačku s klobásou a smetanou? Chuti pomůže vývar i dostatek kmínu
Pět nejlepších způsobů, jak si užít chřest: Zkuste netradiční závin nebo krémovou polévku!
Pivní slavnosti, kam se podíváš - víkend bude patřit pivařům i milovníkům guláše