Majonéza bez vajec
Recept ještě nebyl hodnocenMajonéza je univerzální doplněk ke spoustě pokrmů, jak ve studené, tak teplé kuchyni. Doma si můžete vytvořit i tak lahodnou, jako je tato, bez vajec. Potřebujete jen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Majonéza je univerzální doplněk ke spoustě pokrmů, jak ve studené, tak teplé kuchyni. Doma si můžete vytvořit i tak lahodnou, jako je tato, bez vajec. Potřebujete jen…
Svíčková na smetaně je znamením svátečního oběda, u kterého se sejde celá rodina. S nadýchanými knedlíky, plátkem citronu, sladkou šlehačkou podtrhnutou kyselými…
Nejšťavnatějším druhem vepřového masa je vepřová panenka. Marinovaná v cibuli, česneku, obalená v sušených bylinkách, vytvoří společně se smetanovo-žampionovou omáčkou…
Krkovice je lahodná při kterékoliv úpravě. V tomto receptu si propůjčí tón dobrého vína a koření spolu s zapečeným voňavým zelím. Nikdo nebude mít důvod nechat …
Poctivý guláš z hovězího masa se nikdy neomrzí. Každá rodina má svůj generacemi osvědčený recept, na který nedá dopustit. My pro vás máme speciální přípravu - maso…
Patříte mezi omáčkové typy? Pak si musíte uvařit tuto českou klasiku - znojemskou. V tomto receptu je místo hovězího využito maso vepřové a odpadá tím zdlouhavá příprava…
Čočková polévka je sama o sobě velmi sytá. Přidáme-li do ní ale ještě nakrájenou klobásku a párky, kostičky brambor, a dochutíme ji hořčicí a kořením, hravě zastoupí…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme ostatní přísady a dobře propracujeme .Rukama tvoříme válečky, které obalíme ve slanině. Dala jsem 2 plátky na jeden váleček, měla jsem 6…
Připravte si tvarohovou pomazánku s mascarpone a medvědím česnekem. Tato jarní bylinka dodá pomazánce svěžest a v kombinaci s čerstvým kváskovým pečivem je zkrátka…
Osvědčené recepty jsou k nezaplacení. Jedním z nich je i tato rychlá a snadná vajíčková pomazánka. Pro její připravu nám stačí pár základních surovin a úžasná pomazánka…
Plátky masa lehce naklepeme a obalíme v mouce.Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a vhodíme na rozehřátý olej. Když se cibule začne barvit dozlatova, přidáme k ní…
Na svátečním stole by chlebíčky rozhodně neměly chybět. Je to takový náš fenomén. Plátek čerstvé veky namazán máslem, pokladen plátky uvařených vajíček, která přelijeme…
Tuňáková pomazánka je jednoduchá a opravdu výborná. Perfektně se hodí do redukčního jídelníčku, obsahuje totiž velké množství bílkovin a malé množství tuku. Neváhejte a…
Milujete znojemskou omáčku, ale v lednici máte jen plátky vepřového? Nic si z toho nedělejte a připravte omáčku z vepřové kýty. Kousky nakládaných okurek se postarají o…
Nejen luštěniny, ale i mírně štiplavé ředkvičky jsou bohaté na vlákninu. Připravit z nich můžete třeba velice chutný salát s vařenými vejci a majonézovou zálivkou.…
Připravíme si játra, které trošku pokrájíme, v misce si smícháme mouku s grilovacím kořením a v tom vyválíme játra, hezky se obalí. Na pánev si nalijeme trochu oleje,…
Maso omyjeme, nakrájíme na plátky, naklepeme a ochutíme solí a pepřem.Na pánvi necháme rozehřát olej a maso na něm zprudka opečeme.Opečené maso nandáme na dno zapékací…
Mleté maso je oblíbené i díky své rychlé přípravě. Pokud ho uvaříte s touto smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny a na talíři doplníte knedlíkem, získáte jídlo velmi…
Vepřové nudličky mohou mít spoustu podob. Tyto se zeleninou si můžeme připravit jako pikantní pokrm přidáním různého koření. Pro děti ale zvolíme omáčku méně ostrou s…
Inspirací na snadné a rychlé obědy z jednoho pekáčku není nikdy dost. Marinovaná horní kuřecí stehna, pečená na cibuli a mrkvi jsou ideální volbou k víkendovému obědu.…
Udělat domácí tatarskou omáčku je skvělý nápad. Jednak víte, co do ní dáváte, takže se vyhnete konzervantům nebo barvivům. Pokud vytvoříte i majonézu sami doma, bude…
Plátky masa naklepeme z obou stran mezi fólií.Každý plátek lehce osolíme, opepříme a na každý rozetřeme 2 lžičky obyčejné plnotučné hořčice. Poklademe plátky šunky a…
Do misky nastrouháme na jemno krabí tyčinky, cibuli nakrájíme na malé kostičky a přidáme k tyčinkám.Přidáme všechny ostatní ingredience, promícháme a dochutíme solí, jak…
Bylinkou, která doslova symbolizuje jaro, je medvědí česnek. V kuchyni má velké využití a a dodá spoustě různých pokrmů zajímavou jemnou a pikantní chuť. Přidat jej…