Pomazánka ze škvarků
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravit škvarkovou pomazánku není žádná věda. Postačí pár surovin, které najdete doma a za čtvrthodiny je na stole. V kombinaci s čerstvým kváskovým pečivem vytvoří i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravit škvarkovou pomazánku není žádná věda. Postačí pár surovin, které najdete doma a za čtvrthodiny je na stole. V kombinaci s čerstvým kváskovým pečivem vytvoří i…
Do kastrůlku dáme hořčici, kečup a olej, ohřejeme na plotně, dokud se vše nespojí. (pár minut).Salám nastrouháme najemno, cibulku nakrájíme nadrobno. Vše smícháme…
Vepřovou pečeni rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným čerstvým tymiánem, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Z 5 vajec uděláme…
Osvědčené recepty jsou k nezaplacení. Jedním z nich je i tato rychlá a snadná vajíčková pomazánka. Pro její připravu nám stačí pár základních surovin a úžasná pomazánka…
Koupili jste u řezníka krásné kotlety a přemýšlíte co s nimi? Připravte rmarinované kotlety na americký způsob. Jako přílohu můžete zvolit například hranolky nebo…
Na oleji se sádlem osmahneme pokrájenou cibuli, vložíme na větší kostky pokrájené maso, osmahneme, osolíme, opepříme. Přidáme houby, papriku, kmín a nadrobno pokrájený…
Tradiční utopenci patří mezi oblíbené pohoštění už po mnoho generací. Znáte ale tuto variaci s pikantním nálevem, ve kterém najdete i kečup a hořčici? Naložené špekáčky…
Plátky slaniny naskládám na prkénko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím, pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí a…
Tvarohová pomazánka se sardinkami je rychlá svačina či večeře. Stačí jen vše smíchat. Jednodušší recept už snad ani být nemůže. Pomazánka plná bílkovin a navíc další…
Domácí výrobky studené kuchyně si vždy najdou své příznivce pro jejich jedinečnou chuť a složení. Vytvoříme z nich báječné obložené mísy pro každou příležitost.
Španělský ptáček je tradičně plněný plátek masa. V tomto receptu však kousky kuřecího masa dusíme se surovinami, které se jinak skrývají v masovém závitku. Vše spolu…
Očištěného a odblaněného králíka osušíme, rozporcujeme, prosolíme, opepříme, pokmínujeme. Stejně tak upravíme a okořeníme další králičí stehna a vše zalijeme připravenou…
Patříte mezi omáčkové typy? Pak si musíte uvařit tuto českou klasiku - znojemskou. V tomto receptu je místo hovězího využito maso vepřové a odpadá tím zdlouhavá příprava…
Tato známá pomazánka je velice jedlá a vždy rychle zmizí. Někoho může odradit její velké množství, ale věřte, že nezůstane nic. Servírovat jí můžete s chlebem, bagetou,…
Masová pomazánka z uzeného masa je velice rychlá a jednoduchá pomazánka z pár ingrediencí. Můžete využít zbytky masa, a dochutit třeba ještě kyselou okurkou. Tato…
Kýtu nakrájíme na plátky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji v tlakovém hrnci (můžeme použít i normální, ale budeme maso vařit déle). Když se maso zatáhne,…
Dobře podušené vepřové kostky v paprikovo - gulášové omáčce. Ta je vychucená do dokonalosti neotřelými surovinami a smetanou. Vše dohromady jídlo posouvá chuťově o…
Pomazánka z vařených vajec ve spojení s měkkým salámem tvoří lahodnou a nadýchanou nátěrku, které to bude obzvlášť slušet na chlebíčkách i drobném občerstvení. Chcete-li…
Plátky masa lehce naklepeme a obalíme v mouce.Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a vhodíme na rozehřátý olej. Když se cibule začne barvit dozlatova, přidáme k ní…
Cibuli nakrájíme najemno a přidáme se všemi ingrediencemi k masu. Vse pořádně promícháme tak, aby směs byla co nejjemnější. Z masa děláme válečky cca 15 cm dlouhé. Když…
Očištěné a osušené maso nakrájíme na 3-4 plátky, okraje párkrát nařízneme a přes fólii naklepeme. Plátky z obou stran osolíme a opepříme podle chuti, lehce posypeme…
Nejšťavnatějším druhem vepřového masa je vepřová panenka. Marinovaná v cibuli, česneku, obalená v sušených bylinkách, vytvoří společně se smetanovo-žampionovou omáčkou…
Roláda z vykostěného kuřete je lahodná pochoutka pro sváteční příležitost. Výhodou je, že bude chutnat za tepla i za studena. Naplnit ji můžete podle své chuti. V našem…
Ze špalíku masa uděláme pokud možno jeden, případně dva plátky, které paličkou naklepeme a upravíme do potřebného tvaru.Ze tří vajíček a jedné cibule na trošce sádla…