Pomazánka s ředkvičkami
Recept ještě nebyl hodnocenRychlým řešením, co zrovna teď připravit na večeři, je vždycky pomazánka. Základní suroviny zpravidla najde každý v lednici a pak do ní přidá, co je po ruce. Třeba…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rychlým řešením, co zrovna teď připravit na večeři, je vždycky pomazánka. Základní suroviny zpravidla najde každý v lednici a pak do ní přidá, co je po ruce. Třeba…
Na žádné grilovačce nesmí chybět také dostatek různých grilovacích omáček. Česnekovou hořčici zvládnete připravit během chvíle z několika běžných surovin. Skvěle doplní…
Základním stavebním kamenem pro křehké a šťavnaté grilované maso, je dobře okořeněná marináda. Vyzkoušejte marinádu kombinující chuť sójové omáčky, worcesteru, medu a…
Guláš je v naší kuchyni oblíbeným pokrmem. Lze jej připravit na mnoho způsobů. V tomto receptu najdete inspiraci na guláš z kližky, který je dochucen dvěma druhy hořčice…
Římský salát je oblíbený pro svou jemně nasládlou chuť a křupavé listy. Doplněný o vařená vejce a rajčata, pokapaný jogurtovou zálivkou s nivou, bude skvělou večeří nebo…
Letní úroda ve skleničce. Zavařená zeleninová směs vám ve spíži vydrží celou zimu a můžete ji dle potřeby brát a používat pod maso i do masových směsí, například na…
Křehké čerstvé fazolové lusky v kombinaci se sezónními mladými cuketami se budou výborně hodit ke grilovanému masu. Nebo můžete tuto skvělou letní kombinaci zeleniny…
Cuketovo-dýňová hořčice je vynikající a originální dochucovadlo, které spojuje sladkost dýně s jemnou chutí cukety a pikantností plnotučné hořčice. Tato domácí hořčice…
Tento salát je svěží a zdravou alternativou klasického bramborového salátu. Díky použití jogurtu místo majonézy je jemnější a méně kalorický, ale stále plný chuti.…
Těstoviny uvařit na skus, propláchnout studenou vodou, aby se nelepily a nechat dobře okapat.Smíchat jogurt s majonézou v poměru cca 1:1 nebo podle chuti.Vmíchat hořčici…
Do zapekacej misy uložíme narezané paradajky a papriku. Mäso rýchlo opečieme na oleji z oboch strán a uložíme na zeleninu. Obložíme narezanou cibuľou, strúčikami…
Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké proužky a spolu s cibulkou a prolisovaným česnekem osmahneme, osolíme a přidáme hořčici. Necháme vychladnout. Nakrájíme si ledový…
Maso naklepeme a jemně osolíme. Potřeme ho hořčicí, poklademe plátky salámu, potřeme kečupem. Poklademe nakrájenými kolečky cibule, na ni dáme dva plátky sýra a…
Na plátky anglickou slaninu rozložíme na dno zapékací misky a opečeme. Na ni dáme plátky sýra / větší část sýra si necháme na posypání/. Na sýr rozklepneme vejce tak,…
Svaříme vodu s cukrem, octem a solí. Odebereme trochu nálevu, vychladíme, rozmícháme v něm hořčici, přilejeme ke zbytku a znovu převaříme. Tímto nálevem zaléváme buď…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme. Do vyšší nádoby dáme smetanu hořčici a cibuli. Projedeme to lehce ponorným mixérem na hladkou marinádu. Přidáme…
Nakrájené tofu, jarní cibulku, hořčici a olej rozmixujeme, poté přidáme vodu, abychom docílili pomazánkové konzistence (použila jsem podobné množství jako oleje).…
Vepřové plátky omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme každý plátek lžičkou hořčice, posypeme nastrouhaným křenem, poklademe plátky…
Každý kousek špalíčku vykostíme, naklepeme, osolíme a potřeme zevnitř, na stranu bez kůže hořčicí. Na každý kousek masa dáme plátek sušené šunky a 1 kus sušeného rajčete…
Orestujeme cibuli na plátky,aby chytla barvu,na to dáme česnek na plátky,naklepané osolené a opepřené maso a necháme zatáhnout z obou stran, přidáme masox, postříkáme…
Krkovici nakrájíme asi na 1,5 cm plátky, ale nedokrojíme úplně. Umícháme marinádu, kterou ze všech stran potřeme krkovici (i v zářezech). Zabalíme do alobalu a necháme…
Hovězí plec - špalek svážeme špagátem do tvaru válečku, potřeme plnotučnou hořčicí a polejeme rozpuštěným máslem.Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1-2 dny…
Papričky zbavíme stopek, překrájíme na menší díly, část rozmixujeme a přilijeme olej. Potom přidáme překrojená rajčata a postupně přidávame ostatní papričky, sůl a…
Pórek nakrájíme na tenká kolečka, dáme do mísy, zalijeme vařící vodou a necháme 3 minuty odstát. Poté přelijeme do cedníku, propláchneme studenou vodou a v cedníku…
Jídelníček podle víry: Žid nepozře krev, buddhista zase maso. Může v něm být duch jeho babičky
Dýňový cheesecake: Jak na něj, aby byl dokonalý? Chuti pomůžou ořechy i koření!
Retro okénko: Domácí čokoláda z formiček připomene dětství z éry socializmu. Kakaová cukrovinka ale frčí dodnes