Lehká tatarka
Recept ještě nebyl hodnocenCibulku nákrájíme na co možná nejmenší kostičky a smícháme s majonézou a hořčicí. Přeji dobrou chuť.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibulku nákrájíme na co možná nejmenší kostičky a smícháme s majonézou a hořčicí. Přeji dobrou chuť.
Prsíčka nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme dozlatova z obou stran. Opečené řízky vyjmeme, do výpeku přidáme hořčici, med a…
Z masa vytvoříme plát, osolíme, opepříme a lehce pomažeme hořčicí. Poklademe plátky sýra a ke kraji položíme oloupanou klobásu. Pevně stočíme do rolády a svážeme…
Z oleje, hořčičných semínek, soli a pepře vytvoříme řidší marinádu.Maso, chléb a cibuli nakrájíme na sousta.Střídavě napichujeme na špízy, potřeme marinádou a grilujeme…
Nastrouhanou cuketu mírně osolíme a necháme 15minut vypotit(pustit šťávu). Poté ji dáme do jemného cedníku a vymačkáme z ní co nejvíce tekutiny. Ze špeku nařežeme širší…
Zemiaky uvarené v šupe ošúpeme a nakrájame na kolečku na to určenému. Koreňovú zeleninu, uhorky, vajcia nakrájame na drobné kocky.Pridáme hrášok a zalejeme nálevom,…
Kuřecí stehna, nebo prsa mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím koření. Do misky vyklepneme vajíčka a přidáme vodu, hořčici, sójovou omáčku, lžíci…
Šunku, sýr, vejce a kapii nakrájíme na nudličky, přidáme nakládané houby, trochu kečupu, hořčice, citrónové šťávy a sůl. Papriky zbavíme jadérek a dobře opláchneme.…
Pripavime si plat hovadzieho masa a pripravime palacinky. Do mlieka pridame vajce a po jednej lyzici zaslahavame muku. Nedajte vsetku muku naraz, hustota cesta zavisi…
Pripavime si plat hovadzieho masa a pripravime palacinky. Do mlieka pridame vajce a po jednej lyzici zaslahavame muku. Nedajte vsetku muku naraz, hustota cesta zavisi…
Pripavime si plat hovadzieho masa a pripravime palacinky. Do mlieka pridame vajce a po jednej lyzici zaslahavame muku. Nedajte vsetku muku naraz, hustota cesta zavisi…
Bramborový salát: Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Okurky slijeme (lák si schováme) a nahrubo nastrouháme. Celer a mrkev…
Kadeřavý salát očistíme, omyjeme a osušíme. Listy salátu natrháme na kousky velikosti sousta a vložíme do mísy, přidáme nastrouhanou mrkev, nastrouhaný zázvor a uvařená…
Kuřecí prsíčka naporcujeme, potřeme hořčicí, já měla plnotučnou a je možné použít i pikantnější. Pak jsem posypala kořením-adamova žebra, posypala bazalkou, narovnala do…
Kýtu naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z vnitřní strany hořčicí. Šunku nakrájíme na nudličky a dáme na plátek masa. Posypeme nastrouhaným křenem a plátky přehneme.…
Všechny ingredience smícháme v míse-mleté maso+bramborová kaše+Country koření+vejce+česnek+petrželku, pak dáme zakysanou smetanu, osolíme, znova promícháme, ochutnáme a…
Starší chléb si nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme. Kuřecí maso si nakrájíme na drobné kousky a na oleji orestujeme, přidáme pórek a chvilku restujeme. V misce si…
Bôčik rozrežeme na plát a po oboch stranách dobre naklepeme na tenší plát. Osolíme, okoreníme. Náplň: Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme špenát, osolíme,…
Připravíme si omáčku: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli , přidáme kečup a krátce dusíme. Pak přidáme nadrobno nakrájené okurky a posekané olivy. Dochutíme…
Filety nakrájíme na menší pásky (z jednoho filetu asi 4-5 proužků), každý kousek poklademe půlkou plátku sušené šunky (jen na vůni). Cibuli, česnek, bylinky a půl…
Na troške oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme narezané fazuľky, osolíme, podlejeme 2 lyžicami vody a 10 min podusíme. Necháme vychladnúť. K fazuľke pridáme na…
V hrníčku smícháme veškeré mkoření a nadrobno natrhané bylinky. Smícháme s mletým masem a utvoříme 2 placičky, necháme asi 1 hodinu odležet. Pak velmi zprudka opečeme na…
Celer nakrájíme na hranolky, osmažíme na oleji v širším kastrolu a prozatím vyjmeme. Na stejném oleji osmahneme nadrobno krájenou cibuli. Na cibuli pak zprudka…
Maso nakrájíme na kostičky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí, můžeme ho dát do lednice uležet na několik hodin.V pánvi nebo hrnci vhodném do trouby…
Beránek, po kterém se jen zapráší: Rady a tipy, jak vybrat a správně zpracovat jehněčí maso
Dokonalá chuť Itálie: Víte, proč má salát caprese barvy italské vlajky a jak se správně dělá?
Jídelní rozmary slavných: „Matka“ Harryho Pottera, spisovatelka Joanne Rowlingová miluje tuřín a tento datlový perník s karamelem