Hrášek s mátou a sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenHrášek s mátou dáme do kastrůlku, zalijeme cca 100 ml vody a vaříme doměkka cca 5 minut. Slijeme a dáme do misky. Přidáme sůl a ponorným mixerem část hrášku s mátou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hrášek s mátou dáme do kastrůlku, zalijeme cca 100 ml vody a vaříme doměkka cca 5 minut. Slijeme a dáme do misky. Přidáme sůl a ponorným mixerem část hrášku s mátou…
Mouku, vejce, sůl, cukr, čerstvě nastrouhaný zázvor a droždí prohněteme s trochou mléka, aby vzniklo kypré a vláčné těsto. To odstavíme a necháme kynout. Mezi tím…
Pór nakrájame na tenké kolieska, pridáme hrášok a nastrúhaný syr a jemne premiešame.V mlieku na slabom plameni rozpustíme arašidové maslo a zmiešame ho s jogurtom.…
Mrkvu a zeler nastrúhame na hrubšie rezance, cibuľu nakrájame na kolieska a cuketu na plátky (ako uhorky). Všetko premiešame s hráškom a rukolou.Vyšľaháme olej, horčicu,…
Dle mé chutě a názoru, velmi slušná alternativa klasickému bramborovému salátu, vynikající třeba na Vánoce. Tento salát nemá kyselou příchuť, není založen na majonéze.…
Pohánku namočíme cez noc do studenej vody tak, aby presahovala pohánku asi 2 cm. Nepripravujeme ju teda klasickým spôsobom (zaliatím horúcou vodou).Potom pohánku s ½…
Drůbky nebo křidélka dáme vařit, ochutíme podravkou, jakmile je maso měkké, vyjmeme (z vývaru můžete udělat polívku), necháme vychladit, obereme, dáme vařit těstoviny,…
Maso nakrájíme na větší nudličky, cibuli na drobno, kapii a houby na proužky a česnek prolisujeme.Na troše oleje osmažíme cibuli do sklovita, přidáme houby a dusíme až…
Zeleninu nakrájíme na kostičky, hrášek vyloupeme. Na másle krátce opečeme nejprve mrkev spolu s krupičkou, přidáme ostatní zeleninu, bylinky, zalijeme vývarem, mírně…
Párky nakrájíme na plátky a opečeme na rozpáleném oleji. Očištěnou zeleninu nakrájíme na sousta, přidáme k párkům a orestujeme. Omáčku smícháme s hořčicí, vínem a…
Cviklu (červenou řepu) nastrúhame nahrubo, pridáme olej, premiešame a necháme 10 minút postáť.Potom k cvikle pridáme nastrúhané tofu, nadrobno nakrájanú cibuľu, na…
Stehna vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Uzené a kapii na proužky, cibuli na drobno, očištěné žampiony na plátky a řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na…
Mrkvu nastrúhame a premiešame s hráškom.Jogurt premiešame s olejom, cukrom, šťavou, soľou a vňaťou.Jogurtovú zálievku premiešame so zeleninou.
Do mixéru dejte bazalku a rozmixujte. Přidejte vejce, mouku, prášek do pečiva, mléko a kysanou smetanu, sůl, pepř a ¾ čerstvého nebo částečně rozmrazeného hrášku.…
Rýži (500 g - tato hmotnost mi vychází na 2 hrnky) vysypeme do zapékací mísy, posypeme vegetou a promícháme. Poté zalijeme vodou (3 hrnky vody - stejně velké jako hrnky…
Brambor nastrouháme najemno jako na bramborák a s ostatními surovinami vypracujeme v husté těsto (pokud je třeba, trošku vody slijeme).Houby se zeleninou povaříme ve…
Obě mrkve očistíme, jednu nakrájíme podélně na tenké plátky a druhou na malé kostičky. Stonky řapíkatého celeru zbavíme vláken a nakrájíme na kostičky, cibuli na…
Pohánku dáme do misy, zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad pohánku, prikryjeme a zabalíme do paplóna. Necháme 30 minút zabalené. Potom odkryjeme, premiešame a necháme…
Nejprve vyšleháme marinádu ze všech ingrediencí. Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do marinády. Rukama zapracujeme marinádu do masa. Dáme do lednice do druhého dne. …
Polovinu oleje rozehřejeme na pánvi, o průměru 18 cm,. na střední teplotě osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a žampiony, tak 3 až 4 minuty. Pak přidáme prolisovaný…
Brokolicu rozoberieme na ružičky a 3 minúty povaríme v osolenej vode.Nakrájané fazuľky povaríme v osolenej vode 10 minút. Obe zeleniny po uvarení scedíme a prelejeme…
Maso nakrájíme na nudličky, petrželku nasekáme, šalotku a obě kapie na kostičky, 2 stroužky česneku prolisujeme a žampióny jen překrojíme na půlky.Na oleji usmažíme…
1. Dáme si vařit těstoviny do osolené vody s kapkou oleje. 2. Mezitím si na kostičky nakrájím slaninu a dám smažit na pánev. 3. Do malého hrnce naleju smetanu, na…
Pohanku přelijeme vařícím slepičím vývarem, který podle potřeby ještě trochu můžeme přisolit, do toho prolisujeme 1 stroužek česneku, přivedeme znovu do varu a pak…
Garum: Speciální omáčka z fermentovaných ryb s výrazným aromatem je právě „in“, jídla obohatí o tajemnou pátou chuť umami
Vepřový guláš: Aby byl krásně šťavnatý, je nejdůležitější správný poměr masa a cibule, hospodský říz mu dodá paprika
Pečeme s Ivou: Znáte grilované placky z kynutého těsta? Nevšední přílohu můžete připravit hostům u stolu přímo před očima