Španělské tapas
Recept ještě nebyl hodnocenPostup TAPENADE: Všechny ingredience mimo soli a pepře dáme do misky a tyčovým mixerem rozmixujeme. Pak dochutíme pepřem a solí. Podáváme s bilým pečivem. Tapenade je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Postup TAPENADE: Všechny ingredience mimo soli a pepře dáme do misky a tyčovým mixerem rozmixujeme. Pak dochutíme pepřem a solí. Podáváme s bilým pečivem. Tapenade je…
Dáme jeden hrnek kuskusu do misky, polijeme olivovým olejem a zalijeme vroucí vodou. Necháme ho několik minut pod pokličkou, dokud nezměkne.Do kastrolu dáme sušená…
Kuřecí prsa prořízneme podle velikosti na 2-3 menší plátky. Pomalý hrnec vytřeme olivovým olejem, vsypeme na 1cm kostky nakrájenou šunku, mrkev a cibuli, přidáme kapary,…
Maso lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Rozehřejeme sádlo a maso zprudka opečeme z…
Filet stáhneme z kůže a odstraníme tučné části a případné kosti. Snažíme se nakrájet co nejtenčí plátky. Lépe to jde z hodně ztuhlého kousku. Rozložíme na talíř.…
Nejen že hrách obsahuje spoustu důležitých látek, navíc také skvěle chutná. Uvařený hrách smícháme s osmaženou cibulí, rajčaty, strouhankou, vejci a kapary. Ochutíme ho…
Opravdu název neklame, i na rybě můžeme najít část zvanou svíčková. Jedná se o tu nejlahodnější část filety. Maso je velmi křehké a šťavnaté. Po jednoduché úpravě…
Omytý a osušený filet osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Necháme chvíli odpočinout. Na pánev kápneme olej a přidáme máslo. Do rozehřátého másla vložíme filet kůží…
Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. V misce smícháme bylinky, česnek a špetku soli. Ze studeného másla nakrájíme hranolky a obalíme je v bylinkách.Do prsíček uděláme…
Hovadzie rostenky nasolime a nakorenime, obalime v polohrubej muke, opecieme na rozpalenom oleji a odlozime na teple miesto. Cibulu pokrajame na hrubsie kusy, mrkvu na…
Léto je období, kdy je salát perfektním obědem, či večeří. Lehký salát s tuňákem, z nových brambor, plný zeleniny, je ochucený zálivkou z aromatických kaparů a hořčice.…
Nakládané sýry patří mezi oblíbené jedlé dárky, které potěší každého. Tentokrát jsme v receptu použili hned několik druhů a nezapomněli jsme ani na bylinky. Při…
Tapenáda je oblíbeným jídlem v jižní Francii a Itálii, které se tradičně podává jako pomazánka na topinkách nebo jako dip k zelenině. Tento šťavnatý a aromatický pokrm…
Rychlé a originální slané pohoštění z listového těsta, slaniny a sýru. Závitky podávejte napíchnuté na špejli teplé či vlažné a doplňte dipem dle vlastní chuti, nebo…
Žluťoučká slepice, doměkka uvařená a podávaná s hlaďoučkou, lehce pikantní růžovou omáčkou, krásně vonící paprikou, je vhodným tipem pro nedělní oběd. Dozajista uslyšíte…
Cibuli nakrájíme na měsíčky (nebo podle libosti) a osmažíme na olivovém oleji. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a orestujeme. Zakápneme sójovou omáčkou a…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Lehce naklepeme přes fólii. Osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky, plátkem mozzarelly. Dále dáme sušené rajče, bazalku,…
Uvaříme si vejce natvrdo. Když vychladne, tak jej nastrouháme. Krabí tyčinky vyndáme z papírových obalů a rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme. Tvrdý sýr, slaninu a…
Steaky marinujeme min. 2 hodiny v marinádě smíchané ze sójové omáčky, oleje, octa a posekaných bylinek. Na omáčku necháme povařit asi 5 minut na mírném ohni sladkou…
Avokádo rozpůlíme, vyloupneme pecku a vydlabanou dužinu nakrájíme na malé kousky.Lososa nakrájíme co nejvíce nadrobno. Stejně tak cibulku, kapary a lahůdkovou cibulku.…
Pokud jste ještě neochutnali pštrosí maso a rádi experimentujete, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Maso ze pštrosa svojí chutí a vůní připomíná telecí maso s…
Slaný koláč zvaný quiche k nám dorazil z Francie, kde je oblíbenou pochoutkou. S naším receptem si můžete připravit lahodný koláč s tvarohovou náplní, která je ochucená…
Cibuli pokrájíme na kostičky a opečeme ji na přepuštěném másle dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme tak, aby rovnoměrně obalila cibulové kousky, a přidáme…
Vsechny suroviny na testoviny smichame, vypracujeme hladke testo, ktere zabalime do mikrotenove folie a nechame v chladu cca 45 minut odpocinout. Porek nakrajime na…