Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapary - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Těstoviny s uzenou makrelou

Těstoviny s uzenou makrelou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Nejdříve dáme vařit nudle do vroucí osolené vody. Makrelu zbavíme kůže a kostí. Na oleji orestujeme protlak, česnek a kapary. Přidáme chilli omáčku, osolíme a opepříme.…

Pikantní krůtí

Pikantní krůtí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Obě cibule si nakrájíme, zpěníme na oleji, přidáme chilli papričku.Na cibulový základ dáme maso nakrájené na kostky a zprudka opečeme. Osolíme, opepříme, okořeníme…

Krkovice marinovaná ve vývaru

Krkovice marinovaná ve vývaru

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Krkovici osolíme a opepříme. Nenaklepáváme, jen klouby prstů trochu pomačkáme. Studený vývar, česnek a olej prošleháme a maso naložíme na 24 hodin.Před opékáním…

Kotleta pod čepicí

Kotleta pod čepicí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kotlety nakrájíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme.V misce smícháme tatarku, hořčici a kečup, potřeme kotlety z obou stran a necháme chvíli odpočinout.Mezitím…

Majkaa

90 min

Filé z tresky s cuketou a mátou

Filé z tresky s cuketou a mátou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Cukety podélně rozpůlíme a nakrájíme na jemná půlkolečka. Mladé cukety není třeba loupat.Cibulku pokrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na trošce oleje. Přidáme…

maris

45 min

Kaparová omáčka našich prababiček

Kaparová omáčka našich prababiček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kapary jsou nerozvinutá poupata rostliny kapary trnité, která jsou naložená v soli nebo solném nálevu. Dnes je známe spíše jen jako sardelková očka. Dříve se běžně…

maris

45 min

Nakládané pečené kapie

Nakládané pečené kapie

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Pokud máte nadbytek paprik zkuste si je upéct a naložit do oleje. Ochucené česnekem a bylinkami jsou skvělým doplňkem ke grilování nebo jako chuťovka k pečivu. Dají se…

Pikantní lososový tataráček

Pikantní lososový tataráček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Tatarák můžeme připravit v několika verzích, masový, zeleninový, sýrový či houbový. Pro sváteční večery můžeme připravit i lososový, kde jemnou chuť masa doplňují kapary…

rebeka

30 min

Salsa verde z oblasti Piemonte

Salsa verde z oblasti Piemonte

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Bílý chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na kostky a zvlhčíme octem - rozumně. Petrželku, kapary, česnek a ančovičky nadrobno nasekáme a v hmoždíři nebo pro urychlení mixérem…

Tuňáková pomazánka z mascarpone

Tuňáková pomazánka z mascarpone

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Tuňáková pomazánka z jemného mascarpone, s čerstvými bylinkami, ochucená kapary, nejlépe chutná na čerstvém kváskovém pečivu. Její využití je opravdu univerzální,…

aadulka

20 min

Marinovaná makrela podle Kašpárka

Marinovaná makrela podle Kašpárka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Předkrm je nezbytnou součástí slavnostnější večeři či oběda. Musí povzbudit smysly a naladit na zbylé chody. Připravte několik dnů předem marinované maso z makrely, je…

mika59

20 min

Caponata

Caponata

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Caponata je tradiční sicilský pokrm. Recepty se mohou lišit podle regionu, dokonce i podle jednotlivých domácností, ale vždy jde o pokrm, který v sobě nese typické…

maris

45 min

Špagety s kapary

Špagety s kapary

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Výborné špagety s olivami a kapary připravíme během chvilky. Můžeme je podávat jako lehký oběd či večeři. Pro pikantní chuť přidáme i pálivou papričku. Podáváme posypané…

poslirecept

30 min

Dušené hovězí s kapary

Dušené hovězí s kapary

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso nakrájíme na plátky a zprudka opečeme na oleji, osolíme, opepříme a vložíme do PH. Na pánev přidáme máslo, necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli, zasypeme…

Tuňáková omáčka na těstoviny

Tuňáková omáčka na těstoviny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na oleji z tuňáka si zesklovatíme cibulku, přidáme tuňáka, posekané ančovičky, 1/2 kaparů a zeleného pepře, špetku papriky, zalijeme vývarem a necháme provařit cca 5…

Ryba s omáčkou Gribiche

Ryba s omáčkou Gribiche

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Rybí filety rychle orestujeme na olivovém oleji, přendáme do zapékací misky, osolíme, opepříme, proložíme citrónovými plátky a chvíli zapečeme v troubě. Mezitím jdeme…

1 2 3 4 5 16

Naposledy jste si prohlédli