Palačinky se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev a kedluben očistíme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Ve vodě rozmícháme škrob, sójovou a worčestrovou omáčku. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme mrkev s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev a kedluben očistíme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Ve vodě rozmícháme škrob, sójovou a worčestrovou omáčku. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme mrkev s…
Mrkev, petržel, celer a kedlubnu si nakrájíme na nudličky. Brambory, rajčata na menší kostičky, cibuli na drobno a česnek na plátky. Na oleji si nejprve osmahneme…
Patku chleba si nakrájíme na menší kostičky, cibuli nadrobno, česnek na plátky a celer s kedlubnou nastrouháme. Do hrnce na oleji dáme opéct anglickou slaninu nařezanou…
Oloupanou kedlubnu a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, ředkvičky nakrájíme na plátky. Oprané lístečky nasekáme nadrobno. Několik plátků ředkviček a pár celých…
Kedlubny a celer nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme nadrobno. Nastrouhanou zeleninu zalijeme tak do 3/4 vývarem, osolíme a přidáme kuličky koření. Vaříme mírným varem…
Všechnu zeleninku si nakrájíme na malé úhledné kousky a dáme vařit do vody, až se začne vařit, dáme teplotu na minimuma polévku tak táhneme. Osolíme jí a po dobu vaření…
Kaleráb a tofu nahrubo nastrúhame.Pridáme papriku nakrájanú na rezance a paradajky narezané na kocky.Nakoniec pridáme semená, bazalku, olej a soľ a dobre premiešame. …
Orestujeme si nakrájené cibule na oleji skoro do hněda, přidáme maso na kostičky a hodně osmahneme (aby byla tmavá šťáva), přihodíme kmín, sůl, pepř, bazalku, zalijeme…
Na masle osmažíme nadrobno pokrájanú zeleninu do sklovita. Prilejeme vodu, nálev z oboch konzerv a necháme zovrieť. Pridáme bujóny a 2-3 bobkové listy. Keď je zelenina…
Nejprve smícháme vodu s vínem, okořeníme koriandrem, chilli a pepřem a silně zahřejeme – nevaříme! Vsypeme tam pohankové vločky, rozmícháme, ihned odstavíme a necháme…
Pangacia omyjeme, pokapeme citronem,osolíme mořs.solí a pokapeme Tamari - necháme odležet. Na sezamovém oleji osmahneme do růžova cibulku a česnek, přidáme filetky.…
Do hrnce si dáme vařit fazole. Do mísy si nakrájíme zelí na proužky, kedlubnu a bramboru na čtverečky, jarní cibulku bílou část a pórek na kolečka. V druhém hrnci si…
Do misky nastrouháme najemno menší kedlubnu i několik centimetrů křenu, hned přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Vidličkou vmícháme do pomazánky tavený sýr a…
V hrnci si opečeme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek na plátky a osmažíme, pak přidáme maso nakrájené na kostky které zprvu opečeme dost, pak zalijeme vodou, přidáme…
Zeleninu očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na rozpáleném tuku. Zalijeme vývarem a vaříme ne úplně do měkka . Okořeníme, přidáme nudle, bylinky, případně tu kari…
Zeleninu očistíme a na hrubém struhadle nastrouháme do mísy. Přidáme ostatní suroviny a vše dobře promícháme.Na pánvi rozpálíme olej, lžící nabíráme těsto a tvarujeme…
Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a nastouháme na jemno. Prohněteme s moukou, tak aby vzniklo těsto ze kterého rukou vytváříme placičky. Do těsta podle chuti…
Dáme vařit vodu a do ní nakrájíme zeleninu(celer,petržel,květák,mrkev,celou cibuli) a brambory na kostičky. Přidáme 1 lžíci majoránky, vegetu, zeleninovou kostku a…
Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Z uvedených surovin našleháme hladké těstíčko, ve kterém kousky zeleniny namáčíme a hned dáváme do rozpáleného oleje. Smažíme…
Kedlubnu nastrouháme na hrubším struhadle. Máslo rozpustíme a kedlubnu krátce podusíme. Vejce rozmícháme s kořením, smetanou a bylinkami. Kedlubny zalijeme vejci a…
Všechnu zeleninu si nakrájíme na kousky, nebo nudličky, cibuli nadrobno a tu osmažíme na oleji, k ní přidáme ostatní zeleninu i houby, přidáme Vegetu, osolíme a…
Kedlubnu nakrájíme na kousky, mrkev a okurku na půlkolečka, pórek na proužky a cibuli na malé kousky a tu dáme na máslo zpěnit, k ní přidáme veškerou zeleninu, co jsme…
Kedlubnu a mrkev nastrouháme nahrubo a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Kapii a anglickou slaninu nakrájíme na nudličky.Na másle usmažíme cibuli a poté vmícháme…
Zemiaky uvaríme domäkka v slanej vode, scedíme a ešte horúce rozpučíme. Po vychladnutí ich osolíme, primiešame múku a vajce, vypracujeme tuhšiu zmes a necháme odpočívať…