Jota s klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenZelí mírně vymačkáme od nálevu, pokrájíme a vložíme do vyššího hrnce. Zalijeme vodou jenom tak, aby bylo zelí ponořené, přidáme bobkový list a uvedeme do varu. Nastavíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí mírně vymačkáme od nálevu, pokrájíme a vložíme do vyššího hrnce. Zalijeme vodou jenom tak, aby bylo zelí ponořené, přidáme bobkový list a uvedeme do varu. Nastavíme…
Dáme vařit oloupané a nakrájené brambory do mírně osolené vody.Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek rozdrtíme plochou stranou nože a pak nasekáme.Na oleji osmahneme…
Klobásu nakrájíme na kolečka. Žampiony a zeleninu očistíme a také nakrájíme.Cibuli na tenké půlměsíčky, česnek na plátky a papriku na silnější proužky. Pokud jsou…
Do hluboké pánve dáme na lžičku oleje nadrobno nakrájený špek a kolečka klobásy. Když pustí tuk přidáme maso nakrájené na nudličky, osolené a opepřené. Prudce osmahneme…
Nakrájíme klobásku na kolečka a osmažíme 5 minut na pánvičce s trochou oleje. Odložíme ji do misky bokem.Nakrájíme cibuli na tenké pásky, oškrábané brambory na střední…
Čabajky nakrájíme a dáme do kutru, přidáme kapii, nakrájenou goudu a cibuli.Rozsekáme a přidáme hořčici a žervé.Promícháme a pokud je třeba přidáme pepř.
Sýry s bílou plísní jsou vděčnou surovinou při přípravě lahodné večeře. S vhodnou přílohou mohou být i hlavním chodem. Tento recept je však přípravou v mikrovnce…
Maso rozklepeme na široké a tenké plátky, osolíme a opepříme.Čerstvé lístky oregana nasekáme najemno a dáme do misky.V rendlíku necháme rozpustit lžíci másla, přidáme…
Kuřecí prsa umyjeme, každé nařízneme a paličkou jemně rozklepeme na plát.Z kapií odstraníme semínka, červené necháme v celku a oranžovou se žlutou nakrájíme na kousky…
Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přihodíme restovat nakrájenou klobásku a lišky (podle velikosti buď celé nebo pokrájené).Poté zalijeme vývarem nebo vodou a…
Špízy jsou oblíbenou pochoutkou, hlavně proto, že na špejli můžete dát to, na co máte zrovna chuť. Společně s pečenou dýní a lehkým zeleninovým salátem vytvoří ideální…
Do pekárny vložíme suroviny na těsto, tak jak jsou po sobě napsané a zapneme program Těsto: hnětení a kynutí bez pečení.Na náplň namícháme tvaroh, s na jemném struhadle…
Tato výborná vánoční polévka vás skvěle zasytí. Klobásy, houby a kysané zelí se v ní dobře doplňují. Na dochucení použijete mletou papriku, kmín, nové koření a sušené…
Kysané zelí zalijeme pikantním nálevem s chilli papričkami. Zelí dále dochutíme cibulí, kapií a klobásami. Zelí si můžeme dát hned, lepší je ale týden počkat, až se…
Špagety s masovou směsí jsou prototypem jednoduchého a chutného pokrmu. Vyberte svou oblíbenou značku špaget, uvařte je a k nim připravte směs, ve které najdete kromě…
Kapustičky podáváme zpravidla jako přílohu k masům či jiným pokrmům. Zastanou však také pozici rychlé, chutné a jednoduché svačiny nebo večeře. Stačí, když je necháte…
Jeden z tradičních pokrmů naší kuchyně jsou ptáčci. Zarolovaný plátek masa, který je plněný zpravidla vejcem, okurkou a uzeninou. V tomto receptu použijeme vepřovou kýtu…
Ideální způsob, jak z obyčejných surovin vykouzlit lahůdku. Smažené sýrovo-šunkové závitky doplňte rukolou, která sice vypadá jako plevel, ale je elixírem zdraví.
Tento pokrm z cukety vypadá opravdu působivě a jeho příprava je velmi snadná. Vydlabanou kulatou cuketu naplníme směsí klobásy, sýra, bazalky a strouhanky, přidáme vejce…
Odlehčená příprava těchto vepřových masových závitků nic neubere výsledné chuti masa. Náplň je jemně pikantní díky pálivým snack klobáskám. Příprava na páře je…
Z kapusty se dá vytvořit mnoho jídel, ale jedním z nejznámějších je právě kapustová polévka, která zahřeje při chladnějších jarních dnech. Medvědí česnek a mletá paprika…
Netradiční servírování čočky s pampeliškovými listy můžeme ochutnat pouze začátkem jara, dokud jsou ještě lístečky mladé a nejsou hořké. Pampeliškové listy pomáhají…
Cuketa patří mezi zeleninu, kterou rádi grilujeme. V tomto receptu ji zkombinujeme s klobásou, rajčaty a kapií. Vše napíchneme na špíz a potřeme grilovacím kořením. Tyto…
Luštěniny jsou bohaté na vlákninu a proto by měly být součástí našeho jídelníčku. Připravte si snadný fazolový guláš, který máte do hodiny hotový a jeho chuť je…
Švestková hitparáda jde do finále. Užijte si skvělé buchty, žemlovku, roládu nebo muffiny!
Novým kávovým hitem je cascara: Kávový čaj je přirozeně sladký a má méně kofeinu než klasická káva
Lógr z kávy nepatří jen do koše: Funguje jako skvělé hnojivo, čistidlo i kosmetický prostředek