Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kmín celý - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Dušené hlávkové zelí s jablky

Dušené hlávkové zelí s jablky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Zelí nakrouháme, zalijeme menším množstvím vody, osolíme, okmínujeme a dusíme do poloměkka. Občas promícháme.Na tuku orestujeme na menší kostky nakrájenou cibuli,…

Selská bramborová omeleta

Selská bramborová omeleta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Brambory nastrouháme na hrubém struhadle a již nastrouhané poklademe na rozpálenou pánev (někdo použije sádlo/olej, já smažím na teflonu bez tuku), záměrně jsem neuvedl…

frydas

20 min

Dlouho pečená plec na tymiánu

Dlouho pečená plec na tymiánu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Den předem si maso naložíme: potřeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem, kmínem a sušeným tymiánem a celé obalíme v česneku. Druhý den si předehřejeme troubu na 150…

Moje kyselá jednoduchá polévka

Moje kyselá jednoduchá polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na malé kousky pokrájíme bramboru, dáme vařit s kmínem, majoránkou, Masoxem (+ sůl), mezitím si osmažíme cibulku, zaprášíme moukou a přidáme k měkkým bramborám. Kdo chce…

Bramboračka II.

Bramboračka II.

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Na kousek sádla dáme pokrájenou cibulku, osmahneme, přidáme česnek, pokrájené brambory, majoránku, kmín a trochu červené papriky, promícháme.Zalijeme vodou, aby byly…

Osecký  srnčí guláš

Osecký srnčí guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Na sádle podusíme cibuli,posypeme sl. paprikou a přidáme na kostky nakrájené maso. Osolíme,přidáme kmín a koření na divočinu. Mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka. …

hemriettas

150 min

Zelný guláš s uzeným masem

Zelný guláš s uzeným masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na drobno a uzené na kostky. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme do zlatova.Přidáme maso a chvíli opékáme. Přisypeme papriku, kmín a…

Dědkův vánoční pstruh

Dědkův vánoční pstruh

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Filety ze pstruha očistíme – pinzetou odstraníme zbytky kostí, které přejetím rukou po filetu ucítíme. Z obou stran filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, bohatě…

Colombo65

30 min

Bůček na černém pivu s nádivkou

Bůček na černém pivu s nádivkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

V bůčku vyřízneme kapsu (nejlepší je požádat o to přímo řezníka). Stranu s kůží nařízneme do mřížky. Osolíme nahoře i dole a do nářezů vetřeme bylinkovou sůl. Odložíme…

Provensálské kuře

Provensálské kuře

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Kuře nebo porce (je to jedno, každý, jak má rád) dáme do pekáčku, osolíme, posypeme kmínem a provensálským kořením. Polyjeme přiměřeným množstvím oleje a podlejeme vodou…

Vepřové na houbách v PH

Vepřové na houbách v PH

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Na dno PH dáme olej a drobně pokrájený, dobře vyuzený špek. Na to dáme namočené sušené houby i s houbovou vodou, ve které byly houby namočené, na ně naklepané kotlety,…

MamlajdaD

180 min

Bramborový šmrnc - CRISP

Bramborový šmrnc - CRISP

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Smícháme všechny uvedené přísady a vymícháme v jednolitou směs. Dochutíme dle naší chuti. Vlijeme na Crisp talíř a v mikrovlnce na Crisp programu vlníme 15 minut a pak…

Sekaná plněná kuřecím masem

Sekaná plněná kuřecím masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Mleté maso zpracujeme s ostatními surovinami, jak jsme zvyklí, já dávám vajíčka, rohlíky, česnek, cibuli, koření. Rozprostřeme bránici, na ni dáme asi 2 cm vrstvu…

Pangasius s majolkou(tatarkou)

Pangasius s majolkou(tatarkou)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do pekáčku nalít trošku oleje a promastíme ho, na dno dáme oloupané na kousky nakrájené brambory, osolíme je a posypeme kmínem ale 1/2 množství, co máme připravené. Rybu…

Bibinka

60 min

1 65 66 67 68 69 143