Houbové karbanátky
Recept ještě nebyl hodnocenDo voňavých houbových karbanátků použijeme koupené žampiony nebo houby nasbírané v lese. Houby podusíme, přidáme namočený rohlík, vejce a koření. Z hmoty pak tvarujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do voňavých houbových karbanátků použijeme koupené žampiony nebo houby nasbírané v lese. Houby podusíme, přidáme namočený rohlík, vejce a koření. Z hmoty pak tvarujeme…
Do vepřových plátků na houbách můžeme použít zásoby mražených hub, které jsme si v létě nasbírali. Na chuti přidá cibule, která se do základu pečlivě osmaží. Dusit…
Do mletého masa drobně nakrájíme cibuli, slaninu a přidáme všechny ostatní suroviny. Řádně promícháme a namočenýma rukama děláme kuličky, které dáme do pekáčku vytřeného…
Grenadýr, nebo také "grenadýr marš" je bezpochyby jedním z oblíbených jídel z dětství většiny z nás. Jednoduchý a sytý pokrm vznikne zapečením brambor a těstovin se…
Chcete ochutnat vepřové nožičky? Vyzkoušejte tento recept. Nožičky nejprve uvařte, poté je potřete kořením rozmíchaným v oleji, v pekáčku podlijte pivem a upečte.…
Sušené hříbky namočíme do vody alespoň 2 hodiny předem, nejlépe namáčíme přes noc.Troubu předehřejeme na 250 °C.Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme plátky 1-1,5 cm silné…
Horkovzdušná fritéza je jedním z oblíbených pomocníků k přípravě jídla v kuchyni. Její výhodou je pečení bez tuku. Příkladem jsou i tyto pečené brambory. Nakrájené je…
Pokud máme rádi krémové polévky a jsme příznivci česneku, mohl by nás potěšit tento česnekový krém, zahuštěný bramborami a trochou mouky. Talíř horkého a sametově…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Buřty nakrájíme na menší kousky a společně s cibulí je osmažíme na rozpáleném oleji.Jakmile bude mít cibule a maso zlatavou barvu,…
Pokud máte chuť na vydatnou polévku, která vás zahřeje, uvařte fazolovou polévku s klobáskou. Polévku připravíte na cibulovém základu, přidáte vařené fazole, brambory,…
Když slyšíte slovo vánočka, zajisté se vám vybaví sladký moučník, který je symbolem Vánoc. Nicméně i vánočka se dá připravit na slaný způsob, a to velice netradičně -…
Nejdříve připravíme kuličky smícháním všech surovin. Necháme chvíli odpočinout. Mezitím oloupeme brambory a dýni.Obojí nakrájíme na přibližně stejné kousky, cibuli na…
Kvalitní domácí klobásky, které zaslouží vaši pozornost. Vlastní receptura a pečlivě vybrané suroviny zaručují, že každá klobáska je skvělá a jedinečná. Jejich výroba je…
Jehněčí žebírka s pečenou cuketou kombinují bohatou a výraznou chuť jehněčího masa s jemnou a svěží pečenou cuketou. Žebírka jsou ochucena směsí aromatických bylinek a…
Slaninu, uzené maso, cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji chvíli osmahneme, aby nám to zavonělo. Vymačkané zelí dáme do misky, přidáme do něj osmahnuté maso.…
Roztíratelný sýr můžete připravit snadno doma a navíc je možné ho ochutit libovolně podle vaší chutě. Stačí k tomu tvaroh, trochu másla a sody a suroviny na příchuť,…
Bramboráky patří mezi velmi oblíbená jídla, a ať jich usmažíte kolik chcete, vždycky vám budou nějaké scházet. Varianta s dýní hokaido zavání podzimem. Bramboráky jsou…
Vyzkoušejte tuto jednoduchou a rychlou přípravu kapra. Filety stačí potřít solí a česnekem a obalit v mouce smíchané s kmínem a paprikou. Poté je osmažíte na sádle a…
Cibulku nakrájíme na drobno a osmahneme na kousku másla, dáme stranou vychladit.Do větší mísy dáme ostatní suroviny, mleté maso, vejce, hořčici, strouhanku, mouku, sůl,…
Na oleji se sádlem osmahneme pokrájenou cibuli, vložíme na větší kostky pokrájené maso, osmahneme, osolíme, opepříme. Přidáme houby, papriku, kmín a nadrobno pokrájený…
Marinádu připravíme smícháním všech surovin. Omytá a osušená žebra potřeme důkladně marinádou a necháme nejméně dvě hodiny odležet.Cibuli nakrájíme na hrubo a dáme do…
Maso důkladně smícháme s vejcem, šalotkou nakrájenou najemno, solí, pepřem, paprikou a nasekanou petrželkou nebo libečkem. Necháme chvíli odpočinout.Hermelíny rozkrojíme…
Roláda z bůčku plněná mletým masem je lahodný pokrm, který spojuje šťavnatost vepřového bůčku s bohatou chutí kořeněné masové náplně. Tento sytý a vydatný pokrm, nabízí…
Jednoduchý a podrobný návod jak si poradit s náplní a balením rýžových závitků. Podle těchto pokynů zvládne připravit oblíbené závitky i naprostý začátečník. Jen je…
Jídelní rozmary slavných: Jennifer Anistonová ráda vaří, miluje těstoviny carbonara a neodolá těmto křupavým tacos
Pečení na neděli: Koláč s meruňkami a tvarohem posypaný drobenkou je jednoduchý, přitom je krásně vláčný a božsky chutná
Borůvkový koláč jako od babičky: Jak to udělat, aby se povedl na jedničku?